anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut, am un PC destul de decent zic eu, ryzen 5 3500x si un rx 570 de 8gb cu 256 bit. Problema e ca monitorizez totul cu MSI afterburner si temperaturile nu trec de 70 grade niciodata, DAR si asta e un dar cat casa poporului, din cand in cand PC-ul agata in jocuri extrem de slabe pentru o fractiune de secunda, suficient cat sa te enerveze sa spargi 3 monitoare, 2 pc-uri si 6 mousi. Cum pot rezolva asta? de la ce e? sunt convins ca nu e bottleneck iar sursa e de 900 W cu 85% gold. Ramii la 3600mhz dual channel 16 deci, ce dra... are? big grin Dau funda

8 răspunsuri:
| Intruder19 a răspuns:

Un exemplu de joc in care iti agata, jocurile sunt originale sau preluate din alte locuri?

Sursa aia totusi e overkill, ai dat banii degeaba pe ea, nu o sa ajungi niciodata la eficienta aia, te-ai cam pacalit cu ea.

rx570 cam face putin bottleneck cu 3500x.

| BanKay a răspuns (pentru Intruder19):

Sursa, mai bine sa fie decat sa n-ajunga pentru toate rbg-urile si toate cele, clar nu o sa ajung acolo dar aia e, iar la bottleneck, in ce sens zici?
Jocul e un rahat Genshin Impact, e joc official pe pc dar e si pe tel, il joc fara bluestacks sau altele, e ca si cum ar fi joc de PC gen warframe.

| Intruder19 a răspuns (pentru BanKay):

Ca fapt divers, in full load cu toate RGB-urile si tot ce ai tu mai mult de 250W nu consuma. Diferenta pana la 900w sta nefolosita.

Doar in jocul asta ai probleme? Fiind un joc online esti sigur ca nu e o problema de la internet sau chiar de la serverele jocului?

| SilviaDulcik a răspuns (pentru BanKay):

Bună!

Genshin Impact nu este chiar așa slab pe cât îl consideri, consumă destule resurse și el. Când se întâmplă se "înghețe" jocul? Când se încarcă o zonă nouă? Ar putea fi de acolo problema.
Sau poate fi de la conexiunea internetului. Încearcă să dai ping în Google și să încarci logul într-un fișier.
Sunt șanse ca din când în când să ai ping foarte mare. Este posibil și de aici să apară problemele.

| BanKay a răspuns (pentru Intruder19):

La internet am upload peste 100mbps iar la download peste 65-75 constant, sunt convins ca nu e de acolo.

| BanKay a răspuns (pentru SilviaDulcik):

La internet am upload peste 100mbps iar la download peste 65-75 constant, sunt convins ca nu e de acolo. crede-ma, cand pot juca cyberpunk la max si warframe la max, si orice alt joc la max... e ceva in neregula happy mai ales la un joc asa mizer care are doar cativa giga big grin

| marinaru777 a răspuns:

Pt windows 10
1. Faci update la windows pana la versiunea 20h2 altfel se poate sa ruleze updateul in timp ce ai treaba. Update ul e bine sa il verifici periodic, poti da si pauza 7zile.
2. Dezactiveaza antimalware pentru ca scaneaza permanent si ingreuneaza sistemul.
https://blog.emsisoft.com/en/28620/antimalware-service-executable/
3. Placa video trebuie setata pe performanta nu pe calitate.
4. Verifici in taskmanager ce sta peste 70 la suta e o problema.
5. La cel mult un an se curata coolerele de la procesor si placa video de praf fara a le scoate de pe pozitie sa nu afecteze pasta termica sau altceva.

| BanKay a răspuns (pentru marinaru777):

Salut. Am windows 10 pro, activat, e mereu actualizat. E dezactivat tot, nu am nevoie de antivirus deoarece el INSUSI e un virus, deci useless. 3 placa video si intregul sistem e pe performanta. La task manager nu am verificat pentru ca am MSI AfterBurner si imi monitorizeaza in timp real la fiecare 0.5 ce consuma cat temperaturi, totul big grin iar la curatare si toate cele le fac lunar, pasta la 3-4 luni. Folosesc cea mai buna pasta, noctua ^_^ Deci chiar nu-mi dau seama care ar putea fi problema. la modul ca de era un PC ieftin sau vechi... sad intelegeam. Asa chiar nu am nicio idee, repet ca orice joc duce pe max si nu are momente sa agate si repet si faptul ca daca voiam sa agate, luam scule de pescuit. nu PC. laughing happy Ms de raspuns.