|

1.Se poate deschide succesiunea si in alta localitate decat acolo unde a avut domiciliul cel decedat? AM inteles ca ar fi conventie intre notari sa se deschida la localitatea de domiciliu. Este si lege in acest sens? Sau exista o chichita care sa-mi permita dechiderea succesiunii in localitatea mea de domicliu. E vorba doar de niste bani, nu multi, si nu e vorba de imobile.

2. Multumesc domnului inregistrat ca "ioandelasal". Il rog sa-mi spuna in ce localitate se afla, ca in caz ca am nevoie sa ma reprezinte sa pot sa apelez la Domnia-sa.

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Nu este vorba de nici o conventie intre notari ci de o prevedere legala imperativa. Procedura succesorala trebuie, obligatoriu, facuta de un notar din circumscriptia judecatoriei in care defunctul a avut ultimul domiciliu, indiferent ce bunuri intra in masa succesorala si indiferent de locul unde se afla acestea. Nu este obligatoriu ca notarul sa aiba sediul biroului in localitatea de ultim domiciliu a defunctului, poate sa fie si in alta localitate, dar este obligatoriu ca ambele localitati sa fie in circumscriptia aceleiasi judecatorii. In acest sens sunt prevederile legii notarilor publici, nr.36/1995, art.10, lit.a), citez:
"Art.10.În îndeplinirea atribuţiilor ce-i revin, notarul public are competenţă generală, cu excepţiile prevăzute în situaţiile următoare:
a)procedura succesorală notarială este de competenţa notarului public din biroul notarial situat în circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defunctul şi-a avut ultimul domiciliu;"
Scrie-mi pe privat in circumscriptia carei judecatorii a avut defunctul ultimul domiciliu si apoi iti spun daca te pot reprezenta ori nu. Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează