| Nume6 a întrebat:

Am inteles ca daca nu iti actualizezi datele la bancă banca are dreptul de aţi pune poprire pe cont, ce inseamna sa actualizezi aceste date? Banca deja are datele tale, de ce sa mai faci asta? Și trebuie neapărat sa te informeze banca sa faci asta?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Banca nu poate infiinta poprire pe contul tau din proprie initiativa si in nici un caz pentru ca nu ti-ai actualizat datele.
Actualizarea datelor (schimbare domiciliu, preschimbare CI) este in interesul tau, pentru a nu avea unele probleme ulterior, nu se cer alte actualizari.

| Nume6 explică (pentru Ioandelasal):

Si unele bănci de ce zic ca iti pun poprire pe cont?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Nume6):

La cate banci ai conturi si cate ti-au spus asta?
Asa cum ti-am spus bancile nu pun poprire, poprirea este infiintata doar de un executor, la cererea unuia sau a mai multi creditori si in baza unui titlu executoriu iar bancile sunt obligate sa o faca asupra conturilor tale.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Nume6):

Https://dexonline.ro/definitie/poprire
cred ca nu asta intelegi tu cand spui poprire
poprirea se pune NUMAI in urma unei sentinte judecatoresti, si consta in faptul ca o anumita suma de bani iti este blocata in cont, din care ti se retrag toti banii pe care ii ai ca sa se plateasca suma, in afara de 2/3 din salariu (trebuie sa ai si din ce trai, nu?)

daca nu iti actualizezi datele, atunci banca iti poate bloca contul care NU e poprire, insa si asta o sa o faca numai daca ceva e naspa, ca te-ai mutat si nu ti-ai schimbat adresa, nu o sa vina nimeni sa te verifice

in plus, vad ca insisti, hai sa ridic putin tonul ca sa intelegi bine
FI FOARTE ATENT UNDE ITI "ACTUALIZEZI" DATELE
fishing-ul dupa datele tale pe asta se bazeaza, primesti un email ca iti pune poprire sau alta balarie care sa te sperie, apoi iti da un link unde or sa iti ia toate datele, iar apoi iti vor goli contul

Bula
| Bula a răspuns:

Banca nu are drept de proprire pe conturi, doar daca are un titlu executoriu in acest sens.
Actualizarea datelor se face pentru a incheia contracte noi in cazul expirarii celor vechi, de exemplu in cazul depozitelor pe termen (in cazul expirarii unui contract de depozit pe termen, banca muta suma depusa intr-un cont neutru, unde nu primesti dobanda).

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu iti pune poprire pe cont, iti poate insa bloca accesul temporar la cont.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este nevoie să faci asta, ca să fii servit. Nu va pune poprire legală, ci îți va bloca accesul online la cont, iar când vei merge la ghișeu, vei fi invitat să îți actualizezi datele din buletin, etc.
Are datele tale vechi, dar dacă nu ai mai trecut de mult pe acolo. banca nu știe unde să te găsească, telefon, adresă, dacă acestea s-au schimbat. Este o procedură periodică de rutină.

| AllMight a răspuns:

Te duci si mai dai o semnatura sau maxim mai completezi o foaie.
Poate iti schimbi buletinul, numele, locul, un numar de telefon, te casatoresti, de asta te intreaba oamenii aia de actualizare.
Pe mine m-a sunat si am fost la banca, asta acum 2 ani, unii mai primesc si in plic instiintarea.
Acum in pandemie nu cunosc procedurile.
Banuiesc ca ai un numar de telefon si poti suna pentru a lamuri situatia, poate e de ajuns doar un acord verbal ca ai aceleasi date neschimbate.

Întrebări similare