| Mario20047 a întrebat:

Am si eu o intrebare. Am fost trecuti la asociatia blocului ca fiind 4 persoane in apartament, in conditiile in care suntem doar 2. Am fost la asociatie sa dicutam moment in care doamna a inceput sa ridice tonul si sa ne spuna ca nu se targuieste pentru 4 lei pe persoana. Ce as putea face legal?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca administratoarea (cred ca ai vorbit cu aceasta) nu intelege de bunavoie poti sa ridici problema la presedintele asociatiei de proprietari, apoi in adunarea generala si daca tot nu se rezolva sa o dai in judecata.
Inainte de a face alte demersuri poarta o ultima discutie si ii spui ca daca nu te intelege vei face demersurile urmatoare.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Fă o cere scrisă la Asociație: https://tinyurl.com/28v7ww3e
Dacă nu se rezolvă:

Primărie – Direcția de specialitate pentru asociații de proprietari (unele primării au un compartiment special pentru verificarea respectării legii în cadrul asociațiilor).

Judecătorie – Dacă vrei să ceri radierea unei persoane din evidențele asociației sau să ataci o decizie, trebuie să mergi în instanță (în baza Legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor).

ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) – doar dacă sunt abuzuri financiare sau nereguli privind drepturile tale ca proprietar.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ridici problema la adunarea generala sau dai asociatia in judecata