Fiind ambele minore aveti nevoie de o declaratie autentica, data de parintii vostri, ca sunt de acord sa plecati in strainatate si sa indice insotitorul major. Declaratia se poate da la Ambasada(sau Consulatul) Romaniei din Spania si trebuie sa va fie trimisa in original, fara aceasta declaratie nu va lasa sa iesiti din tara. mai trebuie sa aveti actul de identitate. Numai bine!
Tu ai nevoie de buletin si sora ta la fel(daca are sub 14 ani are nevoie de pasaport). Aveti nevoie de acordul parintilor realizat la notar cu semnatura acestuia. Cred ca atat.
Parintii vostri sau un tutore trebuie sa faca o procura la notar, in care sa scrie ca sunt de acord ca voi sa calatoriti pe zborul nr. cutare cu, compania de zbor cutare. Aveti nevoie de pasaport, buletin, certificat de nastere si cred ca, cam atat.
Tu ai nevoie de buletin, iar sora ta daca are sub 14 ani are nevoie de pasaport. De asemenea aveti nevoie de imputernicire de la parintii vorstri facuta la notar cum ca sunt de acord sa iesiti din tara. Avand in vedere ca ei nu sunt aici trebuie sa va trimita actele in original. Cam atat. Drum bun!:* Fundita?
Aveti nevoie de pasaport sau buletin si de procura parintilor cum ca puteti pleca din tara cu insotitor ori bunica, matusa daca mergeti cu avionul o stuardeza(nu stiu cum se scrie
) atat...cred
Daca sora ta e mai mica de 14 anii are nevoie nu stiu de carnet poate, dar tu de buletin si amandoua te pasapoarte daca vreti sa mergeti cu avionul daca nu de buletine.
Imi pare rau ca ii contrazic pe cei doi. Si eu sunt minora si vreau sa plec in italia la matusa mea. Ai nevoie de procura de la parinti si nu poti iesi din tara decat insotita de un adult. In cazul in care nu ai pe nimeni trebuie sa apelezi la insotitorii de la companiile aeriene de linie cum ar fi tarom, blue air, lufthansa. Ei iti vor da pe cineva pe care bineinteles trebuie sa il platesti sa te insoteasca la vama. Ideea cum ca doar cu buletin sau pasaport si procura se poate iesi din tara e gresita. In baza legii 258 nu se mai poate face acest lucru. Niciun minor de cetatenie romana nu poate iesi din tara decat insotit de un adult. Sper ca ti-am fost de folos. Daca mai ai nevoie de lamuriri scrie-mi.