| Watt123456 a întrebat:

Buna, eu am 13 ani si am comandat un pachet de pe aliexpress pe numele meu, cu adresa la magazinul lui fratemiu, mi-a trimis reaviz dupa cateva zile, si a mers prietena lui fratemiu sa il ia, avea avizul, 5 poze cu davada de pe aliexpres, am sunat si i-am spus ca eu am trimis-o, dar nu a vrut sa il dea deoarece nu era ruda cu mine, si parintii mei au vorbit... se pare ca sta la mana celui de la ghiseu daca vrea sau nu sa iti dea coletul... Ce putea face ca sa ii dea coletul?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Legal nu poti face nimic, iar tu trebuia sa te gandesti ca neavand buletin nu ai dreptul sa comanzi pentru ca nu poti sa ridici un colet.
Puteai sa il pui pe numele fratelui tau sau oricarei persoane cu buletin happy

| Watt123456 explică (pentru Simpatic):

S-a dus fratele meu care are acelasi nume de familie adica este ruda, si i la dat laughing

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si tu chiar nu stiai ca nu se preda coletul decat destinatarului?
Nu sta la mana nimanui, functionarul este obligat sa predea coletul doar destinatarului inscris pe acesta si nu altei persoane. Exceptie este doar daca persoana are procura speciala de la destinatar, ceea ce tu nu puteai da, neavand 18 ani.
Du-te tu, cu certificatul de nastere si cu un parinte, cu cartea de identitate si o sa ti-l elibereze.

Bula
| Bula a răspuns:

Mergi cu mama impreuna sa ridici coletul si duceti si certificatul tau de nastere. Poate asa vei putea lua coletul.
Practic daca ai cumparat de pe Aliexpres, atunci trebuia sa platesti cu card bancar, ceea ce presupune ca ai deja si carte de identitate.
Insa, la 13 ani, tu ai folosit card-ul altei persoane, ceea ce se poate numi si FURT: