| Leutz2807 a întrebat:

Buna seara, am o problema recenta, o sa va povestesc pe scurt ce s-a intamplat. Impreuna cu fratele meu am fost la o matusa ca sa ii facem niste reparatii la casa timp de cateva zile, iar la putin timp sa fim sunati de catre ea cu pretextul "cumva ati vazut voi prin casa o suma de bani pe care ii aveam eu pusi la "saltea", ca nu mai stiu ce am facut cu ei dupa ce v am plătit" si ca am face bine sa aducem banii inapoi ca o sa cheme politia sa ia amprentele din casa si o sa fie rau pentru noi. Ei mai seara de seara gusta putin mai mult alcool. Ce este de facut in acest caz? Amprentele vor fi sigur in casa fiindca am locuit acolo timp de cateva zile si am mai fost in trecut. Va rog mult sa ma sfătuiți cum credeti ca e mai bine sa actionez legal. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| romeo78 a răspuns:

Sunteți tineri, netrecuți prin viață! În primul rând, ceea ce face "mătușa", se cheamă șantaj. Încercați să vă faceți "că plouă" și să o înregistrați când vă acuză de "furt"!
În termenii legii "furtul" este "furt", când se poate dovedi că a existat în realitate ceea ce s-a furat!
Deci, mătușa se duce la poliție și vă reclamă! Dar, pentru reclamație trebuie să depună cea mai importantă probă: hârtie de la bancă că a scos acea sumă de bani. Sau să dovedească prin alte înscrisuri, probe video că a existat acea sumă de bani și voi ați sustras-o!
Pe scurt, înfruntați mătușa și cereți probe că a avut acea sumă de bani în casă! Altfel, vorbe goale!
Iar, suma mare, poate să se întoarcă împotriva ei și să fie întrebată de unde o are!

12 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Intrucât nu vă cunosc nici pe voi nici pe ea nu pot spune ca sunteti vinovati de asa ceva sau nu.
Asteptati sa vedeti ce mai spune.

| Liviu a răspuns:

Daca e o suma mica ii spui ca ii da-ti voi suma, dar cat traiti pe strada numai va salutati, si aia e.

| Leutz2807 explică (pentru Liviu):

Nu este o suma mica, dar cu siguranta nu o sa mai am de a face cu ea! Mersi de raspuns

| darrio2007 a răspuns (pentru Leutz2807):

Ciudat, de unde stii ca nu este o sumă mică?
Citez din ce ai scris tu:
„cumva ati vazut voi prin casa o suma de bani"

| Leutz2807 explică (pentru darrio2007):

A specificat suma, n-am vrut sa mai scriu in online cifre

| darrio2007 a răspuns (pentru Leutz2807):

De ce, iti lipsesc cifrele de la tastatură?

| darrio2007 a răspuns (pentru Liviu):

Bun sfat, ce să zic! Prin asta vor recunoaste că sunt hoți.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Lași poliția să își facă treabă daca nu ești vinovat

| gabicoo a răspuns:

Îi zici că în timp ce lucrați a trecut pe acolo echipa de campanie electorală a lui Simion. Sigur a votat cu el și se va potoli.

| Whitte a răspuns:

Esti sigur de fiecare dintre voi? Nu a mai intrat nimeni in casa?
Legal e bine sa lasi politia sa-si faca treaba. Va gasi vinovatul si banii.

| Pacientul0 a răspuns:

Bună seara! Îmi pare rău că treci prin asta. Nu te stresa, amprentele tale sunt normale în casă, fiindcă ai lucrat acolo, și nu dovedesc nimic rău. Încearcă să vorbești calm cu mătușa ta, arată-i că vrei să o ajuți să caute banii și că nu ai luat nimic. Dacă implică poliția, cooperează, spune adevărul și, dacă e nevoie, cere sfatul unui avocat. Nu ai de ce să te temi dacă ești sincer.

| Leutz2807 explică:

Va multumesc tuturor de raspunsuri si incurajari!