| Drkurt01 a întrebat:

Stie cineva daca se poate oferi volutariat in servicii militare intr-o alta tara? Locuiesc in Italia de 5 ani, iar anul acesta iau examenul de maturitate. Ma gandeam sa fac un an de armata inainte de universitate. Ar fi o experienta, iar apoi se si plateste; asa pot sa strang bani pentru universitate. Stiu ca aici daca oferi serviciu militar in alta tara iti pierzi cetatenia italiana. Se aplica si cu cetatenia romana? Nu ma gandeam sa fie vreo problema.

12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Voluntariat in servicii militare intr-o alta tara? daca oferi serviciu militar in alta tara.
Nu există așa ceva.

| Drkurt01 explică (pentru sadrian46):

Cel putin asa se numeste tradus mot a mot, puteti sa-i spuneti cum vreti. Nu stiu daca e exact acelasi lucru cu serviciul militar propriu zis, de aceea am tinut sa precizez. Scuzati-ma. N-am vrut sa va supar. Macar stiti raspunsul la intrebare? Imi place sa fiu corectat cand e intr-un mod constructiv, dar nu mi se pare cazul.

Trecand de ironie, daca stiti daca se poate oferi serviciu militar in alta tara fara sa iti pierzi cetatenia, chiar ma intereseaza. Nu am gasit nimic pe net, asa ca daca stia cineva ceva mai concret imi faceam o idee inainte sa ma interesez.

Multumesc, oricum.

Practic fac un an de armata ca voluntar platit - voiam sa stiu daca asta poate fi o problema. Nu sunt mandru sa fiu Roman cand vad ce fel de oameni traiesc in Romania, dar tocmai de asta tin la tara mea si nu as renunta la cetatenie.

| Drkurt01 explică (pentru sadrian46):

Volontari a ferma prefissata (VFP1) mai exact, ceea ce se traduce cu "Voluntari la oprire fixa". Nu stiu daca exista un echivalent si in Romania, de asta intreb, nu e nevoie sa fiti atat de arogant.

In constitutia Italiana exista o lege clara care zice ca iti pierzi cetatenia daca oferi serviciu militar in alta tara. Singurul lucru pe care-l intrebam era daca cineva stie de o astfel de lege in cea a romaniei.

We are good? Thanks.

| sadrian46 a răspuns (pentru Drkurt01):

Să ne înțelegem.
Sunt aici ca să ajut oamenii dint tot sufletul. Dacă urmărești răspunsurile mele date la mii de persoane, poți să afli asta.
Ca să pot ajuta pe cineva, am nevoie să înțeleg ce întreabă.
Nici acum nu am înțeles.
Din câte cunosc eu nu există asemenea lege în România.
Din câte cunosc eu, sunt români care au fost de exemplu în Legiunea Străină, o parte a armatei statului francez, angajați ca mercenari, ani de zile și nu au pierdut cetățenia. Cetățenia în România se pierde pentru trădare de țară. Astfel dacă România ar fi în război cu Italia iar dta ai intra în armata lor ca să lupți împotriva țării tale, asta s-ar considera trădare de țară și motiv de a ți se retrage cetățenia.

Unde faci armaa un an ca voluntar plătit?

| Drkurt01 explică (pentru sadrian46):

Ok, multumesc, ma scuzati, poate doar imi facusem o impresie gresita.

| doctorandus a răspuns:

Exista un acord intre mai multe tari europene cu privire la indeplinirea serviciului militar pentru cei care au mai multe cetatenii.

Nu stiu cum e-n Italia, dar in Olanda iti pierzi cetatenia daca servesti intr-o armata inamica.

Pe urma, serviciul militar nu e doar pe un an, m-as mira sa ti se dea drumul dupa doar un an fara a fi tapat de bani pe chestia asta.

| JicaContra a răspuns (pentru doctorandus):

"Nu stiu cum e-n Italia, dar in Olanda iti pierzi cetatenia daca servesti intr-o armata inamica."

LAL cine e inamica Olandei? big grin

raspunsul corect e ca, du-te si in balarii intreaba, daca stai de 5 ani in Italia si tocmai ai facut 18 s-ar putea sa nu zica nu

IN ORICE CAZ, EXISTA Legiunea Straina frantuza, care face EXACT ce iti doresti tu (recruteaza NUMAI strainezi), insa doar iti dau informatia, totusi CHIAR NU ITI RECOMAND, in primul rand antrenamentul militar e deosebit de dur, NU SE FACE IN FRANCIA ci in Sahara (Francia detine zone din Africa si in ziua de azi), iar ce e cel mai tampit e ca te indoctrineaza sa mori pentru Francia, daca e nevoie

| doctorandus a răspuns (pentru JicaContra):

De ex. cei care au plecat in Siria sa sustina Statul Islamic (ISIS) se considera ca au servit intr-o armata straina ostila. Bine, conform acordurilor europene de drepturile omului cetatenia dobandita prin nastere nu se poate retrage decat la cerere proprie.

| JicaContra a răspuns (pentru doctorandus):

happy
aia sunt teroristi, NU SUNT O ARMATA!
oricat ar fi de multi... nu poti sa aplici asa o lege fara sa ai dovezi CLARE ca a fost recrutat si ca a servit intr-o armata care nu e recunoscuta oficial ca armata

in plus, cred ca, si daca sunt olandezi prin nastere, tot ca teroristi vor fi tratati, deci, cetatenia e ultima din problemele lor

totusi, recunosc, ca m-ai prins, asta e exceptia!

| doctorandus a răspuns (pentru JicaContra):

Sigur ca la orice proces penal nu se vorbeste din auzite, ci se discuta pe baza de dovezi.

Dar da, asta e interpretarea oficiala: au luptat contra statului olandez. Dovada ca avioanele olandeze au bombardat bazele ISIS din Siria, deci au fost in razboi cu ei.

| JicaContra a răspuns (pentru doctorandus):

Ah, tu ai formulat initial altfel, si anume "servesti intr-o armata inamica"
evident ca daca formularea e "au luptat contra statului olandez" atunci da, se aplica!

| Drkurt01 explică:

Ok, multumesc, mi-am facut o idee