| costy4ever11 a întrebat:

Vreau sa stiu daca pot conduce acele motoare(motociclete) de 125 cc (categoria A1) cu permisul de conducere categoria B.
Multumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se pot conduce legal pe drumurile publice.
Cu categoria B se mai pot conduce doar autovehiculele ce se incadreaza la categoriile AM si B1, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(2) Permisele de conducere dau dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, după cum urmează:
d) permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM;
f) permisele de conducere eliberate pentru categoriile A, B, C sau D sunt valabile pentru categoriile A1, A2, B1, C1, respectiv D1;"

1 răspuns:
| Intruder19 a răspuns:

Cu categoria B la care ai si cateogoria AM cu care poti conduce doar mopede.
CATEGORIA AM - MOPEDE

Moped - vehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depaşeşte 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depaşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul uşor, astfel cum este definit la pentru. 6 partea A din anexa nr. 1 la secţiunea 4 din Reglementările privind omologarea de tip şi eliberarea carţii de identitate a vehiculelor rutiere, precum şi omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru motoare mai mari ai nevoie de permis pentru categoria A sau A1.