anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua! Dacă am pensie de invaliditate gr 3 cate ore am voie sa lucrez? Mulțumesc

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti lucra cu norma intreaga, respectiv 8 ore/zi, avand dreptul sa cumulezi pensia cu salariul.

4 răspunsuri:
| Cipi1212 a răspuns:

Din câte știu 4 ore.

| Pacientul0 a răspuns:

Bună ziua!
Dacă ai pensie de invaliditate gradul 3, legea îți permite să lucrezi cu normă redusă, adică **cel mult 4 ore pe zi** (jumătate de normă). Poți lucra part-time, dar nu cu normă întreagă (8 ore/zi).
Multă sănătate!

| Maskatu a răspuns:

Dacă aveți pensie de invaliditate gradul III, aveți voie să lucrați, pentru că acest grad presupune o pierdere parțială a capacității de muncă, nu totală.

În general, este recomandat să lucrați cu program redus, de obicei între 2 și 4 ore pe zi, în funcție de recomandarea medicului. Nu există un număr fix de ore prevăzut în lege, dar e important ca activitatea desfășurată să nu agraveze afecțiunea pentru care ați primit pensia.

Cel mai bine ar fi să cereți acordul medicului expert al asigurărilor sociale, cel care a stabilit pensia, și să întrebați și la Casa de Pensii din județul dvs., ca să fiți sigur(ă) că totul este în regulă din punct de vedere legal.