| Sebastian05 a întrebat:

Buna ziua, imi cer scuze de deranj, dar vreau sa ma lamureasca cineva in domeniu, in 2023 martie am fost oprit de catre un echipaj de politie cand ma aflam la volanul unei masini(aveam 17 ani si nu aveam permis de conducere pe nici o categorie de vehicule), iar cat de curand voi avea proces in 2025 mai. Vreau sa merg la pompieri, dar cu cazierul patat nu se poate, intrebarea mea este cazierul imi poate fi patat fara o decidere judecatoreasca pana in momentul de fata? Iar daca da in cat timp dispare? Fiind minor la momentul savarsirii infractiunii se schimba perioada? Ma puteti lamurii? Multumesc anticipat!

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fiind minor la data infractiunii se poate lua impotriva ta o masura educativa, probabil neprivativa de libertate, dar si aceasta se inscrie in cazierul judiciar.
De asemenea se inregistraza si date privind urmarirea penala si procesul penal.
Dupa 1 an de la data executarii masurii educative vei fi scos din evidenta cazierului judiciar si acesta va fi curat, bineinteles daca nu vei mai fi condamnat penal.

| OnuOnulică a răspuns:

Așteată să termini cazul și dacă vei primi o pedepsă mică atunci pe viitor o să dispară fapta din cazier.