| Carasetjohn19 a întrebat:

Bună ziua! Trec printr-o situație mai delicată și aș avea nevoie de un sfat din partea cuiva care chiar a trecut prima așa ceva sau care are cunoștință de cauză în domeniul acesta juridic.
Mă confrunt cu un dosar penal pentru lovire sau alte violențe. Într-o oarecare situație de impuls și frică am împins o persoană într-o altercație, persoana nu a pățit nimic, ulterior după ce s-au calmat apele chiar mi-am cerut scuze, am regretat și am admis ca am reacționat așa pentru ca eu credeam ca persoana aceea ar urma să îmi facă rău după un schimb de replici foarte dure și înjurături.
Totul a fost bine, am strâns mâna, l-am întrebat pe om care are nevoie de îngrijiri medicale, acesta a spus ca nu, iar mai apoi ne-am văzut de drumul nostru. Ulterior am aflat ca totul a fost filmat și trimis către poliție, iar mai apoi postat pe social media generând furie și audiență negativă, totul era scos din context și vina părea exclusiv a mea. Am fost chemat la poliție, a fost chemat și persoana vătămată, a fost constrânsă de poliție să depună plângere pentru ca lumea arunca cu noroi în poliție pentru ca nu face nimic în cazul ăsta, asta în mediul online, omul a depus plângere și au am fost reținut 24h.
Ulterior mi-am luat un avocat pentru a soluționa totul, pentru a lua legătura cu omul și a încerca să îl facem să își retragă plângerea, pentru ca omul este de bună credință. Am luat același avocat care a fost din oficiu în ziua aceea în care am fost reținut. Avocatul părea ok însă de vreo lună și ceva de zile ma duce cu vorba ca a depus cererea de copiere a dosarului însă nu a primit niciun acces. Eu aș vrea să urgentăm puțin totul pentru ca aș avea nevoie ca în maxim 2 luni să nu mai am probleme, să se închidă dosarul, însă avocatul ma ține în loc, nu vrea să luăm legătura cu omul și să rezolvăm totul odată, mă bate gândul să iau eu personal legătura cu omul, chiar cei de la poliție mi-au dat numărul pentru ca au spus ca omul e dispus la împăcare și să luăm legătura. Avocatul nici măcar nu știa sigur ca omul a depus plângere 100%, chiar dacă scrie negru pe alb pe ordinul de reținere,, plângere scrisă și declarația persoanei vătămate", nu e logic?
Și eu sunt ținut în loc din cauza asta pentru ca e crucial pentru mine sa îmi mențin cazierul curat până prin ianuarie 2026, avocatul îmi oferă garanția ca nu am de ce sa ma stresez ca el îmi garantează ca nu ajungem la judecată, însă din câte stiu eu la 3 luni de la plângere chiar acolo se ajunge. Îmi cam pierd încrederea in el și nu știu ce sa fac, ma simt foarte confuz și frustrat. Avocatul spune ca a fost greva la parchet, ca sunt multe dosare și de aceea se da accesul atât de greu, însă eu pe nicăieri nu am auzit sa se aștepte atât de mult, o luna. Ce ma sfătuiți sa fac? Mă simt într-un impas și nu știu cum să ies, aș avea nevoie de niște sfaturi, bineînțeles, legale în legătură cu situația și cum aș putea să o rezolv mai repede astfel încât să nu mă afecteze la începutul anului următor. Mulțumesc anticipat și o zi bună tuturor!

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa cum spui rezulta ca este un avocat slab si lenes, nu se sustin cele afirmate de el ca nu a putut avea acces la dosar si cred ca dosarul este inca la politie, nu la Parchet.
Ia tu legatura cu persoana ce a depus plangere si impacati-va. Nici nu trebuie sa mergeti la politie sau Parchet pentru asta, este destul sa dea o declaratie la un notar public ca renunta la plangere si tu depui un original la dosar, indiferent unde se afla dosarul, la Parchet sau politie.
Si spune-i avocatului ca nu-l platesti pentru inactivitate ci pentru activitate si sa inceteze cu motive puerile si neintemeiate.