| alondrakiss a întrebat:

Că agent de securitate te poate da afară? In ce situație te poate da afară?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, in situatiile prevazute de Codul muncii pentru incetarea/desfacerea contractului individual de munca.
Conform Codului muncii, citez:
"ART. 61
  Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
  a) în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;
  b) în cazul în care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, în condiţiile Codului de procedură penală;
c) în cazul în care, prin decizie a organelor competente de expertiză medicală, se constată inaptitudinea fizică şi/sau psihică a salariatului, fapt ce nu permite acestuia să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare locului de muncă ocupat;
  d) în cazul în care salariatul nu corespunde profesional locului de muncă în care este încadrat."

| Kufu95 a răspuns:

Te poate da afară, dacă faci scandal, deranjezi liniștea localului, distrugi bunuri de acolo.

| johnnny123 a răspuns:

Nu poți fi dat afară. Agenții de pază sunt o categorie extrem de specială de super-oameni, care nu-și pot pierde jobul în nicio situație.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal ca te pot da afara... Orice salariat poate fi dat afara daca exista abateri sau incompatibilitati conform legii

| darrio2007 a răspuns:

Atunci cand nu respecti fișa postului. Daca stii ce este aia.

| darrio2007 a răspuns (pentru johnnny123):

Glumești?

| johnnny123 a răspuns (pentru darrio2007):

Da, credeam că e evident.

| darrio2007 a răspuns (pentru johnnny123):

Evident pentru tine. Dar unii de pe aici care au mintea odihnită, o vor lua de bună.

| Liviu a răspuns:

Normal ca poate, te pandeste cand dormi, se stie ca la paza se doarme mai ales noaptea. Eu am avut obiective in care si ziua dormeam. Acum depinde de bulan si de locurile disponibile. Ideea e ca, degeaba avem legi, in Romania ( cu r mic evident) te toaca marunt, te fierbe in suc propriu la foc mic, pana vrei tu sa pleci, si atunci se fac ei ai dracu si te tin si in preaviz. Cam asta e tara noastra, unde avem legi, dar sunt respectate cum se poate.

| Arthurrrr a răspuns (pentru johnnny123):

Unde am lucrat eu, nu unul ci mai mulți agenți de pază au fost dați afară, deci da te poate da afară, chiar dacă ești agent de pază