Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.

Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.

Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.

Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.

Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.

Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.

Iti asteptam ideile aici!

327 răspunsuri:
| cvasile32 a răspuns:

Mi-ar plăcea:
- să existe mai multe locuri de muncă,
- legile să fie respectate şi de de către cei aleşi,
- să nu-i mai fie nimănui teamă să iasă noaptea din casă,
- să nu mai am impresia că eu îmbogăţesc băncile,
- să se coreleze vârsta pensionării cu speranţa reală de viaţă a românilor,
- să poată avea oricine o viaţă decentă.
Chiar dacă voi vă veţi face treaba, mă tem că acest demers nu va conta pentru aleşi. Acum suntem asiguraţi că votul nostru contează şi că cererile noastre sunt nişte datorii pentru ei. După aceste 3 zile, totul va fi dat uitării. Asta s-a întâmplat întotdeauna. De ce acum ar fi altfel?

| gabi37 a răspuns:

Mi-as dori ca unii dintre ei (sa aiba si copii) sa traiasca cu pensia lui mama timp de 6 luni(mai ales acum cand a venit iarna, ma refer la intretinere)

| XxMyTzAxX a răspuns:

Sa se omoare si sa isi vada in mortii lor de viata lor!

| larisuka12 a răspuns:

Am numai 12 ani dar stiu ce anseamna sa traiesti an saracie si fara loc de munca pentru ca multi oameni din localitatea mea nu au unde sa se angajeze familia mea a avut noroc si suntem bine dar cand ma gandesc la cati ajung pe "drumuri" si fara case si mancare di aceasta cauza.....va rog impuneti scaderea taxelor si : VREM LOCURI DE MUNCA

| kiddoeraxus a răspuns:

Sa modernizeze tara prin aducerea emigrantilor inapoi si sa le dea un loc de munca.

| DjZen a răspuns:

Pai in primul rand sa scada taxele si sa creasca salariile pentru ca daca cresti taxele si salariul il ai mic atunci din ce mai platesti. Al doilea rand sa se faca ceva cu birocratia din tara asta pentru nimeni nu suporta o sa ajungem la un moment dat sa facem o revolutie ( s-a mai spus si la TV) asa ca le cerem la parlamentari sa ia atitudine si sa faca ce este mai bine pentru Romania

| tassos a răspuns:

Daca as cere lucruri complicate ar spune ca nu se poate dar un luccru simplu se poate de ce un om cu un venit mic sa plateasca taxele la fel ca acela cu venituri f mari de ce la cumparat vrem cu acelasi pret dar la sal f f mari dif etc de ce la tv numai politiceni si bogati si oameni de rand nu si mai vezi ca moderatori vorbesc in numele nostru a omului de rand! chiar va rog sa publica-ti aceste randuri.de ce nu vrem sa facem viata frumoasa aoamenilor

| H17 a răspuns:

De la clasa politica nu poti astepta nimic. Sa traiasca ei bine, ca restul se descurca(sau nu). Dar daca ar fi sa le cer ceva, le-as cere sa aiba mai multa credinta, mai multa bunatate, sa priveasca inspre cei care nu au o paine, un loc de munca, sau sansa la un viitor mai bun. Le cer sa renunte la coruptie, la despotism, la minciuna, inselatorie si egoism. Mi-as dori ca tinerii Romaniei sa aiba un viitor aici, mi-as dori ca fiecare copil sarman sa aiba si el particia lui de bine, mi-as dori ca politicienii sa isi intoarca fata spre populatia impietrita in saracie, boala si neputinta. Mi-as dori, sa traim macar decent... Dar, toate acestea raman la stagiul de dorinta, in timp ce noi, muritorii de rand ne luptam in fiecare zi cu o realitate izbitor de crunta.

| Sipoteanu_Dragos_1962 a răspuns:

1) iesirea Romaniei din Comunitatea EROPEANA (U.E.) IN URMATORII 4 ANI.
2) DEBLOCAREA POSTURILOR SI ANGAJARI MASIVE IN TOATE DOMENIILE DE ACTIVITATE
3) Scaderea T.V.A. la 18% in 2013.
4) reluarea relatiilor si comertului cu Rusia urgent.

| chioscuta a răspuns:

Eu le-as cere politicienilor sa astfalteze si strada mea.

| Sănduțța a răspuns:

As dori ca drumurile din toata tara sa fie reparate.Toate trolebuzele sa fie noi, si mult mai actuale.Adica mult mai dese.Interzicerea aruncarii gunoiului, Repararea tuturor caselor darimate.As dori aceasta tara mai BUNA!

| paceandlove a răspuns:

Sa nu se mai gandeasca doar la ei, sa fAca ce e mai bine sa nu-si mai cumpere cine stie ce iahturi, sa nu mai dea vina unul pe altu pentru ca toti sunt vinovati.

| Marian_Serban_1992 a răspuns:

Locuri de munca si un trai decent

| keithfun a răspuns:

Să dispară!

| Shammal a răspuns (pentru eliaclodia):

Sunt neutru, arat un punct de vedere

| eliaclodia a răspuns (pentru Shammal):

Neutru inseamna sa nu zici nimic, sa nu le ceri ceva pentru ei insisi, ei insisi, care nici nu are legatura cu destinul tau. Alo! Esti tulburat, de acolo de la ochiul acela?
Nu inseamna neutru, nu transforma nimic, nu te baga, lasa-i singuri cu ei insisi ca te imping in coclau, in panza de paianjan. Nu vezi ca te cheama ispititor? Macar daca te vaicareai de ceva pentru tine. Si asta fiind discutabil.
De ce nu-mi spui mie ca vrei sa fiu eu nu stiu cum. Ia incearca. Si sub forma de Abel, te plac asa cum esti, totusi...

| mika22 a răspuns:

Romania este stat mafiot, asa ca nu vad rostul la intrebare.

| Constantin_Zambrea_1959 a răspuns:

Sinceritate la ei nu gasesti, demagogie 100%.Sa explice ca tara nu a saracit,avem aceeas avutie nationala, numai ca ea este impartita dupa bunulor plac, cine munceste din greu indiferent de domeniul de activitate, e un om de rand in cel mai fericit caz, cine sta si gandeste cum poate sa beneficieze de munca lor[celor multi] o duc bine

| Ionut_Ardelean_1985 a răspuns:

As vrea ca victor ponta care sigur va ramîne prim ministru sa faca autostrazi drumuri sa punem agricultura la punc sa deschida intreprinderi de stat nu private si sa avem un salar minim pe economie mai mare sa putem sa ne ajungem cu banii cît de cît pentru început daca aceste 3 sar pune baza Romania ar duceo mult mai bine de asta sunt sigur. drumuri bune ar însemna straini care near vizita tara, agricultura ar însemna sa nu mai importam nimic ce putem produce noi decît fructe care nu se cultiva la noi sa intre prin granitile noastre, intreprinderi de stat unde sa nu fie patroni cu interes de a cîstiga doar ei bani si dupa un timp falimentarea lor si apoi plecînd cu banii facuti de muncitori.cam atît as putea spune nu ma întind la mai mult doar ca trebuie eliminata piaza rea basescu si toti sustinatori lui care au adus tara întro stare critica îmrumutînd atîtia bani care au disparut fara sa îndeplineasca condiitiile puse de ue.

| SinCaraMistico a răspuns:

Eu leas spune sa scada textele pentru alimente sau produse des cumparate

| dge18 a răspuns:

Sa faca ce vor dar sa NU se accepte misiunea cu GAZELE DE SIST! Deoarece este foarte riscant pentru Romania in primul rand! Daca o sa se accepte cei de la mare nu o sa mai bea apa potabila deloc deoarece o sa fie contaminata cu toate substantele chimice... si in al doilea rand o sa se produca cutremure si poate chiar tsunami si o sa murim cu totii! Este adevarat ce spun aici! Fiti cu totii ANTI GAZELOR DE SIST! NE PUNE VIATA IN PERICOL: Mesajul : 'Noi nu putem bea bani'!

| Shammal a răspuns (pentru eliaclodia):

laughing neutru ma refer ca nu ma implic practic in sistemu politic; neutru total n-ai cum sa fi pentru ca prin simplu fapt ca existi ai un impact asupra

| ofarel a răspuns:

In primul rand vreau sa amintesc tuturor romanilor ca Romania este o tara foarte bogata avem atatea bogatii incat din pacate nu stim sa le apreciem. In urmatorii ani mi-as dori sa se puna mai mult acentul pe curatenie si poluare (asta include canalizari in toate satele si comunele ), locuri de munca mai multe, impozitele mai mici, pensile mai mari, gratuitati pentru oamenii in varsta, sa dispara coruptia, sa se puna mai mult acent pe agricultura iar in ultiumul rand sa fie mai putini parlamentari.

| haziran a răspuns:

Sa se gandeasca politicienii la oamenii de rand, daca tot ne cer sa ii votam.Sa faca in asa fel sa creeze locuri stabile de munca, sa scada pretul t.v.a. la mancare asa cum au spus pentru ca asa cum toata tara stie numai politicienii nu suntem niste muritori de foama majoritatea. Daca te angajezi la stat se desfiinteaza fabrica, daca te duci la patron esti sluga pe nimic si te da afara cand are chef nerespectand nici macar minimul din CODUL MUNCII. Imi doresc ca macar un singur om din politica sa incerce sa traiasca o luna de zile cu un salariu mediu.Va putea? Pun pariu pe 1.000.000 de euro ca nu are nici o sansa. Sa se intrebe mai des ROMANII CUM TRAIESC? AU CE SA DEA COPIILOR SA MANANCE? SA NU SE MAI UITE DOAR IN BUZUNARUL LOR, CA TOT DIN TAXELE ROMANILOR SUNT PLINE. AS DORI SA POT DUCE O VIATA DECENTA, SA AM CE PUNE COPIILOR PE MASA, SA NU IMI FAC GRIJI PENTRU ZIUA DE MAINE DOMNILOR POLITICIENI, SA NU IMI DORESC SA PLEC DIN TARA CU FAMILIA. Eu am inmultit populatia romaniei cu doi membrii mie ROMANIA ce imi ofera?

| camy417 a răspuns:

Sa se impuste

| cipri3 a răspuns:

Sa se dea la scoli latopuri sau ebook!

| Mariana_Liliana_Sedoriac_1966 a răspuns:

Suntem catalogati drept un popor cersetor, un popor de hoti, etc..etc...,nu ne dorim decat sa avem locuri de munca si salarii decente. Sa nu mai vedem la tv oameni tanjind dupa o masa calda, copii ravnind cu jind la vreo jucarie, hainuta sau la o pereche de ghete, se regaseste cineva,,,,? Mie nu mi-e rusine sa spun ca am fost in cel putin doua din situatiile acestea. Doresc tuturor politicienilor sa traiasca o luna cu venitul pe care il am eu lunar, in rest SARBATORI BINECUVANTATE

evenso
| evenso a răspuns:

In speranta ca politicienii vor citi ceea ce noi scriem aici, as dori ca cei ce vor conduce aceasta tara in urmatorii 5 ani sa nu se mai abata de la promisiunile facute, sa redea increderea oamenilor intr-un viitor fara coruptie, intr-un viitor in care sanatatea, educatia sa nu mai reprezinte probleme prioritare, ci sa existe intr-un mod firesc. Caci vrem sa ne simtim oameni, si nu simple marionete intr-un joc in care interesele personale ale politicienilor primeaza.

| Cretw a răspuns:

Eu le cer politicienilor unitate, seriozitate și sa nu mai fure căci asa nu facem progres!

| ChocoAmy a răspuns:

Pai in primul rand sa nu mai mareasca salariile, pensiile sa ieftineasca totul sa ajute la construirea unei tari mai bune.Da chiar niste adulti nu pot constientiza asta? Sa ajute nevoiasii sa le fdea case celor fara un acoperis deasupra capului sa ajute comunitatea sa realizeze cat ne-am afundat.Nu e vorba numai de bani.Toti meritam mai ales ca ei dor pe saltele din bani si ai case cu aur.Nu mi se pare corect.Sa inoiasca totul.Scolile,spiatele,sa termine de facut podurile si drumurile din tara.In sate sa faca scolile.Sa ajute cmunitatea sa plantam pomi ca sa readucem al viata padurile, sa curatam apele si marea.Sa ocrotim mai mutl animalelle salbatice din tara anoastra.Trebuie un copil sa se gandeasca la asa ceva? Sa scada taxele, sa imparta bani tuturor pentru a putea trai.Altii care nu au vechime au un salariu imens, iar alti care au vechime(si profesori cu gradele ambele date, doctori cu dipome si examenele date toate etc)au un salariu de nu-si pot intretine proipri familie.Ne facem de rusine cu astia! Oleaca de obraz pentru tara lor! Nu se gandesc la cei bolnavi si toate miile de copii destepti care nu au suficiente venituri sa-si cumpere cele necesare.Este bataie de joc! Ar trebui sa vina la conducere cineva care sa se gandeasca nu numai la furat banii oamenilor ci si la cum ar putea face o tara mai una ca ne-am facut de rusine in toate Europa.Sa reciclam, sa fie luati cainii vagabonzi si dusi la adoaposturi.Sa removeze tot! De la blocuri pana la scoli, spitale unde stau bolnavi si unde se pare ca sunt cei mai multi microbi.E normal..ne pleaca toti oamenii din tara cu mintile stralucite ca nu au bani..asta e un moriv clar? Nu! Dar ca sa ne creada cei din in afara niste derbedei mai afcem si asta.Cei acre au facut crime mari..omorati si ei.cei care au furat..padepsiti! OAMENI BUNI GANDITI-VA ODATA LA TOATE ASTEA SI COBORITI DIN NOU CU PICIOARELE PE PAMANT CA NU SE MAI POATE TRAI ASA! TREZITI-VA LA REALITE! Asta am avut de spus. sper sa cititi si poate va ganditi la astea.dar la cum sunteti voi niste oameni fara inima care vreti totyul pentru voi o sa radetoi de mine.dar eu spun un adevar...sunt un copil dat am o minte stralucita si ascultati ce spun sau luati cateva chestii din tot ce am spus.Va rog! Ganditi-va la toate astea. Faceti-ne mandrii ca suntem romani si sa ne mandrim cu tara noastra. Faceti o tara mai buna ca asta e datoria voastra!