Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.
Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.
Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.
Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.
Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.
Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.
Iti asteptam ideile aici!
Mi-as dori ca absolventii de facultati sa primeasca locuri de munca, nu sa li se tot spuna ca nu au experienta.e normal sa nu avem, numa acum am terminat scoala, nu ne-am nascut invatati niciunul, asa ca imi doresc in urmatorii 4 ani, un loc de munca
BUNA ZIUA,ma numesc MARIA,desi nu mai sant tanara,as dori sa va raspund totusi,puteti sa nu luati in seama acest raspuns,nu ma supar.Ce as dori?,sa lase certurile dintre ei,sa se certe pe proiecte, care sa-l faca mai bine si in folosul oamenilor -nu al lor -, sa se uite putin si la cetatenii de la tara, cei care nu au niciun venit si care nu pot lucra nici pamantul pe care-l au in proprietate, sa verifice cum se poate creste un copil cu 42 lei pe luna, sa acorde cel putin 600 lei pe luna mamelor care nasc si care nu au de lucru,-sant foarte multe ---a verificat cineva acest aspect?,cum sa trimiti copii la scoala daca nu ai bani sa-i cumperi haine,incaltaminte,nu mai vorbesc de dulciuri, domnul PONTA, a spus ca mareste salariile tuturor celor care muncesc, dar celor care ar dori sa munceasca si nu gasec de lucru, fie ca au peste 50 de ani, fie ca nu au unde,-cu acesti oameni ce face? ajutorul social nu este o solutie, deoarece dupa toate calculele mai primesti in mana 50 lei,iar daca stai mai departe de resedinta de judeti, acesti bani se duc lunar pe autobuz sa mergi la viza, ce ai castigat? cu ce te-a ajutat statul?, si inca o problema,---ajutoarele comunitare,---de ce nu se verifica putin situatia -va dau un exemplu, familie care are sotul pensionar -1500lei plus pensie de handicap-234lei,sotia care are salar 1300lei, fiul care are somaj 400lei, primesc ajutoare comunitare, femeie vaduva, singura, cu varsta de 57 ani, fara nici un venit, nu primeste nimic DE CE? cine a facut aceste legi ori nu a judecat, ori nu stie pe ce lume traieste.imi cer scuze, sant multe probleme de care politicieni nici nu au habar, merg acum dupa voturi si la revedere, ne mai intalnim peste 4 ani,asa nu merge, soarta acestei tari este in mainile TINERILOR, acordatile aceasta sansa, votati pe cei care nu stiu --smecheriile ---din parlament.as avea inca multe probleme de adus la cunostinta, dar ma opresc aici, va doresc o zi buna si mult succes in ceea ce faceti. VOTATI SCHIMBAREA.
Buna ziua, in primul rand ma gandesc la un loc de munca stabil, nu prea am idei legislative dar ce-i care au ar face bine sa oblige angajatorii sa se gandeasca de 2 ori inainte de a angaja si sa aiba motive foarte serioase de a concedia. Am avut cateva experiente nefericite de genul: " maine va prezentati la munca cu urmatoarele documente, destul de multe, si dupa 2 saptamani in care mi-am indeplinit toate sarcinile de servici am trait sa aud "de maine nu mai avem nevoie de serviciile dv." fara alte explicatii.
Nu sunt experiente prea placute pentru cineva care cauta un loc de munca stabil.
Cresterea nivelului de trai prin sporirea productiei interne (nu sponsorizam energie electrica din metalurgii dar importam cuie la preturi de 4-5 ori mai mari decat daca le-am produce in tara), si nu numai la acest domeniu, ar trebui sa fie mai multa productie interna/export decat import.
Cresterea gradului de civilizatie al populatiei(prin amenze aplicate la toti cei care deranjeaza linistea publica, arunca gunoaie pe jos si celor care circula sub influenta alcoolului pe strada)
Ieftinirea alimentelor, si scaderea TVA-ului
Sa fie realisti, sa nu mai minta poporul.Romania nu v-a mai fi niciodata tara care a fost. Dupa ce au dezmembrat-o si-au vindut-o bucata cu bucata acum vor s-o asambleze la loc.Niciodata.Vorbe goale si minciuni.Nimeni nu mai poate face nimic la tara asta.
1. Alocatiile pentru copii sunt jalnice
2. Pensiile la fel
3. Sunt preturi foarte mari la alimente
Si multe alte probleme.
Carburati, etc.
Le-as cere multe lucruri, printre care activitatiile institutiilor statului si ministerului sa fie mai transparente, sa mai lase zgarcenia si ego-ul lor si sa creasca salarile oamenilor la niste salarii decente, cu salar minim de 1200 RON. Totusi, suntem o tara europeana.
Sa miscoreze taxele, sa ceara o data banii imprumutatii inapoi, sa deschida orizontul investiitilor pentru orice roman, sa mareasca pensiile si alocatiile, sa se bazeze pe elevi, sa investeasca in ei, nu in puscariasi.
Ar mai fi multe de spus, dar mi-ar trebui o zi intreaga, 24 de ore, ca sa scriu tot ce ar trebui facut sa ajungem si noi intr-adevar la rangul de tara europeana, in curs de dezvoltare...
Schimbat Legea electorala:1.alesii,consilieri,primari,parlamentari sa-si piarda mandatul daca pleaca la alt partid, stop migratiei politice2.sa candideze oameni cinstiti, morali competenti sa treaca pintr-un filtru politic, sa nu planeze asupra lor dosare penale sau de alta natura3.sa candideze doar acolo unde au domiciliul stabil, nu sa candideze in alte localitati si dupa aceea cetatenii sa nu-i mai vada niciodata.4. sa-si piarda mandatul daca nu-si respecta jumatate din promisiunile din campania electorala la jumatatea mandatului. Lege care sa stimuleze mediul de afaceri pentru creearea de locuri de munca.Accesarea fondurilor europene, infiintarea la nivelul primariilor a unui serviciu specializati in accesare de fonduri, nu sa mergem la judet sa primeasca dosare pe criterii politice.Respectarea legilor de catre toti cetatenii sa fie prioritatea politicienilor, adica legi clare in justitie, daca a furat sau sunt dovezi in acest sens sa intre la inchisoare. Sprijinirea tinerilor daca vor sa faca afaceri in mediul rural, legi care sunt practice nu doar pe hartie.Romania are nevoie de politicieni tineri, competenti buni organizatori, nu politicieni care vor sa faca politica numai pentru functii, privilegii sau avere. Comunitatea, oameni pe primul loc cu problemele lor si apoi interesul personal, asa se vede politica pentru viitorul Romaniei, sa mergem inainte, daca nu pierzanie scrie pe noi
Sa scada TVA-ul, pentru ca produsele sa fie mai ieftine --> familiile cu un buget mai mic sa se poata intretine si sa traiasca in conditii europene.
In Romania de azi nu ne putem permite sa visam la un trai mai bun, la locuri de munca mai multe. la alocatii si pensii mai mari si asa mai departe, ba, mai mult sa pretindem viata comparabila cu cea a germanilor sau altor popoare civilizate din Europa. Cata vreme nici un politician nu este dispus sa u nu poate sa gandeasca si sa vina cu solutii de crestere economica reala, suntem condamnati sa stam pe loc, in cel mai fericit caz, dar de regula intr-o asemenea conceptie se da inapoi.Suntem la finalul unei noi campanii electorale importante. Nu am retinut de la nici un candidat o solutie sau o incercare de a gasi solutii pentru. cresterea economiei. Am retinut de la premierul V.P. din programul USL masura de REINDUSTRIALIZARE a Romaniei. Ma intreb, este chiar atat de naiv sa creada ca poate face ceva dupa cat de rau a fost distrusa industria ramaneasca? In rest, inconstienta totala, promisiuni pentru fraierii de romani.Ce poti sa promiti intr-o tara ca Romania?
Sa incercam sa scapam de daorii cea ce nu e posibil, tara asta e ca si vanduta
an afara ca mint nimic se mut de la usl laart sau mai nou l; a dd bai credem, a lupu schimba parul dar naravu nu
Buna, Alecsander 17 ani. S-a intamplat acum cativa ani intr-o tara Europeana, cineva candida pentru primarul localitati/orasului, si le-a spus frumos tuturor, eu voi fura pentru mine, sa-mi fac o casa sa-mi iau o masina, dar in schimb voi incerca sa va ajut si pe voi. Iar surpiza de la final, chiar a ajuns primar. In concluzie, intelegem ca fura toti, dar macar sa faca si pentru noi cate ceva... Stau intr-o comuna aproape de granita cu Ungaria, nu ai pur si simplu ce sa faci, doar daca mergi la oras sa te ocupi cu un sport ceva, dar naveta(transportul) te omoara, si preferi sa stai in casa si sa lenevesti. Tv-ul iti spala creieru', si nu ai incotro! Poate chiar is oameni buni in ceea ce fac, dar la noi in zona noastra nu au facut nimic ce ne-ar face sa ii votam, fac doar lucruri de mantuiala inainte de alegeri, doar sa vedem ca au facut ceva si sa-i votam! De la mine toate cele bune, si multa sanatate la toata comunitatea de pe TPU! Sarbatori fericite!
p.s. scuzati-ma pentru eventualele greseli gramaticale
Da peste trei zile vor fi alegeri dar cine va merge la vot? Guvernarea PDL s-a vazut ce afacut iar actuala guvernare se vede.
Actuali asazisi guvernanti nu au facut altceva decit sa loveascaca crunt in sectorul privat taind investitiile si lasind o multime de romani fara locuri de munca.
Au bagat bani in sectorul bugetar care este doar consumator si nu produce nici macar un ac, care sa il poti valorifica si sa scoti profit.
Asta denota ca:
Actuali guvernanti se gindesc doar la ei nu si la popor.
Ei mizeaza pe bugetari si pensionari care sunt mai multi decit cei care muncesc si produc nu doar consuma, dar ce vor face cind nu vor mai aveade unde taia.
Nimeni nu iti va mai da bani daca tu nu prezinti o garantie.Nu doar sa consumi sa si produci.
Asa cu mare nonsalanta au atras bugetari si pensionari de partea lor ca sa fie votati de ei, iar dupa ce vor cistiga alegerile vor face ce vor, dar sunt sigur ca tot in interesul lor, nu al celor ce muncesc pe un venit de mizerie.
Asadar ROMANI cu cine votati?
Eu mi-aş dori ca noii parlamentari să se gândească mai mult la ţara noastră şi să nu mai facă lucrurile astfel încât numai ei să beneficieze de cea mai mare parte a profitului.Chiar dacă ei zic că noi îi acuzăm pe nedrept, e cert că în multe locuri se întâmplă acest lucru.Eu le urez sărbători fericite, dar le spun un singur lucruumnezeu e sus şi ne vede pe fiecare, aşa că ei vor răspunde pentru faptele lor.
- să nu ne mai promită ceea ce nu pot face
- când sunt aleși să nu uite ca sunt în slujba cetățenilor nu pentru a se certa la televiziuni ci pentru discuții în parlament
- să nu mai facă trafic de influență pentru sponsorii din campaniile electorale
- să fie prezenți în cel puțin 2 comune/orașe din colegiul care i-a ales odată la 2 săptămâni
- ȘI NU ÎN ULTIMUL RÂND POLITICIENILOR ACTUALI VORBA "LĂSAȚI-NE! LĂSAȚI-NE"
- ŞI O DONAŢIE DE 5% din avere făcută ca politicieni a acestora
Cred ca ar trebui sa faca multe schimbari ca romanii sa duca o viata decenta in Romania. Cred ca pe primul loc ar fi educatia si ar trebui sa investeasca in scoliile romane nu in lucruri nefolositoare. Sa nu mai taie din salarii ca sa fie oamenii nevoiti sa plece din tara, sa ne plece medici, profesori si oameni care pot face ceva bun in Romania si sa deschida mai multe fabrici sau ceva ca oameni sa aiba locuri de munca si sa nu mai traiasca in saracie.
Sa incerce din nou unificarea cu Republica Moldova. Basarabia e Romania!
Sa nu mai fie corupti, oricum vor trai bine, la ce le trebuie mai mult? Daca vor mai mult sa faca cinstit.
Sa se scape de toti interlopii romani pentru ca ei sunt un factor important care ne trage tara in jos, atat economic cat si social.
Sa se ofere locuri de munca tuturor oamenilor (ca pe vremea lui Ceausescu).
Sa se schimbe codul legislativ. Nu mi se pare corect ca acuzatii sa primeasca avocati din oficiu etc. Luam apararea acuzatilor aici?
Sa fie sanctionati toti politistii corupti cu demiterea din functie (in special gradele mari, aici nu ma refer la cei de rutiera care iau acolo spaga 1 milion sa te lase in pace). Stiti la ce ma refer, sume mari, interlopii sunt ajutati de catre ei.
Sa nu mai fie pusi sub protectie procurorii/judecatorii. Majoritatea fac combinatii cu lumea sa le iasa bani. Si ei de asemenea ajuta interlopii.
Buna ziua! Pentru urmatorii 4 ani eu imi pun mari nadejdi in echipa politica ce se prefigureaza la conducerea tarii. Sunt plina de deznadejde, suparare si multa ura pentru cei ce sper sa stearga scena politica si pagina de istorie, neagra si mizerabila in care ne-a inscris cei aliati cu basesc. Nu pot uita si faptul ca jaful, mizeria si insecuritatea care ne marchiaza viata actuala, la aceasta data s-a facut cu ajutorul tuturor institutiilor, mai putin armata. Vin dintre marii fani ai lui basescu si cred ca sunt cel mai crancen opozant al lui. M_A DEZAMAGIT, M-A UMPLUT DE MULTA URA, M-A SCARBIT CU APARITIILE LUI PE ECRAN, M-A INTORS LA 100 DE GRADE IMPOTRIVA LUI SI A PARTIDELOR CARE LE GIREAZA. Ma ingrozesc de vocabularul folosit, ma ingrozesc de mintea lui makiavelica, de ura lui care i se citeste pe chip si in voce pentru cei care nu-l mai vor. Nu ma reprezinta, tocmai pentru faptul ca am fost un om care l-a votat pana la aceste alegeri, referendum din vara. Gata ajunge domnule, poti parasi viata politica nu-ti fie rusine sa pleci ingenunchiat de fani tai, de poporul tau. fie-ti mintea limpede, fii demn daca stii cu ce se aseamana demnitatea, lasa-ne ca ne e rusine cu cel ce ne e cica "PRES". Minciuna de mare rang, imoralitate si mai ales om care nu are alta treaba decat sa ne mai coaca sa ne mai traga o palma peste obrajii deja palizi. Celor care vin ii rog sa aiba atentia sporita si sa nu cumva sa repete nici macar 1% din greselile echipei basesc. Sa-si asculte poporul si nu mizeriile sursurate de lingaii de politicieni care, multi vin acolo in politica pentru a se imbogatii si fura de la gura romanilor, muncitori, cinstiti, morali si onesti. Pentru masa mare de oameni din popor pe care-i caracterizeaza marea cinste si onoare. OPRITI- va din MAREA HOTIE, MAREA GOLANIE ce de cele mai multe ori va cam caracterizeaza. Eu una m-am saturat de clasa politica, m-am saturata sa ma inselati, sa ma furati. Cer celor ce vor veni la putere sa fie MORALI.
As vrea sa scada Taxa pe Valoare Adaugata, alocatii mai mari si burse de merit pentru elevi si studenti.
In urmatorii 4ani as vrea sa se schimbe multe, deoarece lumea din ziua de azi sunt in stare sa fure pana si dintr-o gradinita. Nu este normal! Cum sa furi in plina zi dintr-o gradinita (si asta am patit-o eu astazi)? I-am sarbatorit ziua fetitei mele in sala de mese iar cand am iesit pe hol nu mai era. In acel timp un singur copil a plecat, luat de unchii sai. Ce s-a intamplat cu noi oameni buni?!?! Nici macar nu avem respect fata de o institutie in care invata copiii nostri! Maine poimaine ne vor fi rapiti copiii in plina zi. Unde am ajuns?
Stiu ca Victor Ponta ajunge la putere si il rog sa scoata rovinietele care sunt destul de ciudate pentru hotia care e in tara asta, sa se aplice pedeapsa cu moartea pentru violatori si criminali iar cei care fura sa fie trimisi in desert si ce sa zic, da-i in bot lui Basescu pentru ca e o nenorocire de plaga pe taramul asta dar si lui Blaga sau MRU care face parte din ARD. Daca s-ar pune si lege de puscarie pentru persoanele care inseala as fi cel mai fericit roman din tara asta.
In primul rand un lucru care ma preocupa, pe mine personal, sunt padurile Romaniei. Asta le-as cere: reimpadurirea Romaniei. In al doilea rand le-as da exemplu alte tari care au fost intr-o criza financiara mult mai grava decat a noastra si care au reusit chiar sa prospere. Acest exemplu ar fi urmat de faptul ca in Romania cu putin cap, ingeniozitate si creativitate, s-ar putea realiza multe afaceri. Insa pe parlamentarii nostri nu-i mai intereseaza acest lucru si vin cu scuze de genul: "Nu sunt bani europeni!" sau "Nu sunt fonduri!" etc. Insa un lucru e cert: indiferent de situatia financiara a tarii sunt mandru ca sunt roman, sunt mandru ca m-am nascut in Romania si tot aici am sa mor!
As dori ca dupa varsta de pensionare sa nu mai fie nicio o persoana in viata publica si politica, in functiile din institutiile statului.
As dori sa va faceti toti bagajelr impreuna cu familiile voastre si sa plecati undeva departe si sa nu va mai intoarceti niciodata in aceasta tara Romania, asta ar fi bucuria cea mai mare a romanilor(dar toti sa plecati)
Eu le-as cere cateva lucruri, si anume :
1. sa nu mai fure
2.sa nu mai minta
3.sa nu se mai acuze unii pe altii pentru ce a fost, sa faca ce trebuie pe tara si popor
4.sa nu se mai certe ca la usa cortului
5.sa ridice prestigiul Romaniei in lume respectiv in Parlamentul European, nu sa ponegreasca tara aceasta dupa cum le dicteaza interesele politice.
Dar nu vor face nimic din toate acestea!
Pacat de acesta tara si poporul ei!
slam întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: