Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.

Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.

Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.

Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.

Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.

Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.

Iti asteptam ideile aici!

327 răspunsuri:
| Andrew_Dan_1975 a răspuns:

Le-as cere sa se duca de unde au venit,... cu totii.
sa lase alta clasa politica, noua.
in special dintre cei ce au invatat si au muncit in strainatate.
sunt sigur ca se vor gasi destui romani,... cum se cade!
avem nevoie de unii mai patrioti.
[nu sa o vanda si s-o jefuiasca...].
in rest se vor aseza lucrurile..., singure.
_succes!

| c0ton a răspuns:

Sa nu mai fure!

| yopy a răspuns:

Pai ce sa le cer nu prea ai ce sa le ceri ca ne-am saturat sa le cerem si sa nu faca nimic pentru tara asta toti promit multe si marunte dar nimeni nu face nimica stiu sa minta doar atata si cand vine vorba de alegeri toti umbla pe strada le da la saracii batrani cate un fular sau nu mai stiu eu ce nimicuri din astea ca sa ai voteze eu nu o sa votez pe nimeni ca nu se face nimica an tara asta si din asta va spun si voua mai ales tineretu ca noi nu va mai duceti la vot ca no sa se rezolve nimic.Si parlamentarii astia mai sunt si nesimtiti au tupeu sa mai ne iasa an cale sa ce sa ne minta an continuare ca asa au facut toata viata ma scuzati echipa TPU pentru cuvintele acestea ce le-am spus da credetine ne-am saturat de tot ce tine de politica iei daca au burtile pline si bani an buzunare ce ai doare de restul ca poate omul acela n-are o paine sa manance dar iei nu se gandesc se gandesc ce sa mai minta a doua zi si chiar va rog echipa TPU daca puteti sa dati undeva mesajele acestea pe o pagina de televiziune undeva sa fie auzite degeaba vorbim aicea daca nu ne facem auziti eu am ancheiat acest subiect restul va las pe voi sa decideti dar ganditi-va bine de tot pe cine votati sau cu cine votati sau daca votati pentru ca este viitorul nostru viitorul tineretului nu stati degeaba an fata calculatorului si va necajiti degeaba ganditi-va bine 5 minute atata va trebuie sa luati pentru o decizie.VA PUP DRAGILOR SI ANCA ODATA GANDITIVA BINE.

| DenisaAntonia a răspuns:

Mai multe locuri de munca pentru tinerii, scoli prof.arte si meserii, raminem fara meseriasi si sa nu mai vinda asa usor intreprinderile la fier vechi.

| verbal a răspuns (pentru dge18):

Sunt prea mult firme mari care se bat pentru gazele din marea neagra se va aproba ca vrem sau ca nu vremsadGazprom deja au liber de forare in Oradea, Arad, Timisoara si Resita si noi vom primi gaz rusesc la un pret uriasi si ei gazul nostru bune crying

| FlashGun a răspuns:

Sa faca din Romania o tara normala

| etudor a răspuns:

In primul rand le-as recomanda "sa se respecte pe ei " daca vor sa fie respectati!
Sa puna pret pe popor si vobele lui, mai ales pe "proverbe si zicatori" care ilustreaza gandirea si inteligenta poporului roman, ca de exemplu:eu unde scuip nu ling niciodata!(valabil pentru D-lBasescu care spune ceva hotarat azi despre un lucru sau intamplare si maine spune cu totul altceva despre acelasi lucru, contrar celor spuse azi.Le-as mai recomanda sa studieze "codul manierelor elegante"daca au auzit de el si sa -l aplice ca poate asa vor binevoi a nu mai jicni si umili pe nimeni indiferent daca -i este adversar politic sau daca n-are aceeasi pregatire; sa nu se mai uite in ograda vecinului ci sa se ingrijeasca de a sa; sa se gandeasca de o mie de ori inainte de a scoate din gura chiar si un SUNET nu o LITERA ca e o mare deosebire intre sunet si litera ca si intre numar si cifra...Ar trebui sa faca un pact intre ei ca din gandirea si vocabularul lor sa dispara cuvantul"MINCIUNA" si poate nu -l vor mai folosi deloc! Si daca tot merg ca reprezentanti ai nosrtri, pe banii nostri, apoi sa nu mai defaimeze "romanul si glia strabuna"peste hotare ca nu-i lauda strainii si nici nu le ridica statui niciunde ci sa se gandeasca ca-si pun singuri "pecetea "pe frunte pe care scrie invizibil pentru. unii: "oameni de nimic".Si ultima propunere ar fi "sa nu mai doarma in parlament ", sa-si activeze memoria si sa ne reprezinte cu adevarat, sa cheltuiasca mai putin banii publici pe plimbari in afara tarii, pe produse cosmetice, obiecte personale fara rost...

2,

| GăbițuGabriel a răspuns:

In primul rand sa plece Ponta de buna voie ca a furat prea mult, a dat prea multi oameni afara de la locurile lor de munca si a inchis prea multe fabrici. Si sa il lase pe Dan Diaconescu ca el nu mintewinking, incat voi cei care sunteti la putere deja ne-am saturat de voi. A da si taxele sunt prea mari, iar voi ca nu aveti minte nu mai importati gazul de la rusi thumbs down, exploatati-l din tara pentru ca Romania are multe resurse.winking

| Heeee22 a răspuns:

Imi plac povestile de mai jos. Stim cu totii ca nimic din ce o sa cerem nu o sa se realizeze.Eu nu as cere scaderi de taxa reduceri si alte lucruri, as cere caracter demnitate si onoare din partea lor.

| rahzar a răspuns:

In primul rand, mi-am dori ca tot ce inseamna murdar sa dispara din conducerea acestei tari, vreau o tara lipsita de lichene si marsavi ca majoritatea politicienilor.De ce sa nu fie si Romania o tara dreapta, curata, pe care sa o iubesti si sa o respecti din tot sufletul?
In al doilea rand, as vrea ca Romania sa nu mai goneasca indirect oamenii destepti ai tarii peste granita, voi chiar nu vedeti ca suntem condusi de niste ratati? Dar oare de ce? Pentru ca nu mai exista roman destept in tara la nivel de conducere, iar cei care vin din urma zboara peste granita.
Draga politicieni, Romania trebuie sa renasca! Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

| antonG a răspuns:

1. SA NU MAI FURE.
Ar fi o lume mult mai buna daca:
- nu ar mai exista firmele dubioase controlate de politicieni care vand/presteaza servicii pentru stat la preturi muult supraevaluate
- fondurile de investitii ar fi folosite cu cap, pentru investitii utile, nu pentru tot soiul prostii (care oricum, sunt mult supraevaluate, vezi mai sus)
- nu ar mai asfixia omul de rand si intreprinzatorul cu tot soiul de taxe care n-au alta menire decat aia de a le umple portofelele (mai ales prin cele doua modalitati descrise mai sus)
- nu ar mai sabota economia tarii in interesul corporatiilor straine si altor state, contra unor spagi frumusele (punem la dispozitia exploatatorilor resursele noastre, domenii strategice ale economiei etc.)

2. SA NU MAI FACA ABUZ DE PUTERE
- politia/jandarmeria, justitia, serviciile secrete si alte autoritati nu ar mai fi slugile celor din varful politicii. Abuzurile impotriva oamenilor de rand si favoritismele politice sunt la ordinea zilei.
- ar arata respectul cuvenit legii si statului. Nu sunt ei mai presus de lege (incepand din trafic si terminand in fata instantelor judecatoresti) iar noi fraierii care cotizeaza.

3. SA NU MAI FIE NESIMTITI
- politicienii ar fi in slujba unei ideologii (de dreapta, de stanga, nu conteaza) si ar avea ca ideal "propasirea spirituala si materiala a poporului" conform propriei ideologii. In realitate ei nu au orientare politica; sunt in slujba unor interese - propriul interes, interesele "mogulilor", corporatiilor, politicienilor straini etc.
- s-ar respecta intre ei si ar arata respect alegatorului. Mi-e sila de discursurile pline de minciuni. Sunt satul de manipularea in mod jalnic a alegatorilor din clasele sociale fara posibilitati. Mi-e sila de cei care arunca in mod direct (sau pe ocolite, prin presa) cu noroi in stanga si-n dreapta, in persoanele adversarilor, in alegatorii celuilalt etc. Oare cand politicienii vor combate ideea, nu omul, si vor face asta pe calea dialogului argumentat si nu pe calea scandalului si vorbelor urate?

| Misshaa a răspuns:

Pensii, alocatii si in special salarii mai mari. locuri mai multe de munca si seriozitate! In ziua de azi faci o facultate de pomana si ar fi bine sa nu se mai intample asta.Plus ca din cauza situatiei tarii noastre mult iubita, multi romani placa in strainatate.Sa va fie rusine domnilor politicieni pentru ceea ce faceti!

| Traian_Ene_Ene_1948 a răspuns:

Buna seara, as dori foarte mult un lucru; si sunt foarte multi in aceasta situatie:In urma cu 2-3-4 ani am facut contracte cu diferiti terti cum ar fi; romtelecom dolce tv,Vodafone. Orange, cosmote, din motive financiare am fost nevoiti sa reziliem contractele cu acestia dar aceste firme nu tin cont de aceste rezilieri si ne-am trezit cu sume de bani colosale ce ne obliga sa le platim prin diferite companii de recuperari, amenintandu-ne ca ne va lua din casa obiecte, lucruri in valoare de sumele presupuse ca le avem datorate.In aceasta perioada am primit zeci de asemenea amenintari din partea acestor recuperatori si stand permanent intr-un stres. Oare pentru acestia care vor sa ne ia niste bani fara sa fi folosit serviciile lor, nu se poate sa-i opreasca cineva? domnilor care veniti la putere eu cu toata inima va dau votul meu cu gandul ca cineva dintr-e d-voastra va tine cont si de aceasta dolianta ce ne apasa de mult timp ca o povara, va multumesc ptr.atentia acordata.traian ene.

| Traian_Ene_Ene_1948 a răspuns (pentru Estera123):

Sa scada taxele.

| Paun_Ancuta_1979 a răspuns:

Felicitarii pentru tot ceea ce ati realizat pana acum si mult succes

| Seniuc_Alin_1977 a răspuns:

Sa nu mai promita ceea ce nu vor face niciodata pentru noi oamenii de rand...si sa nu mai fure din banii profesorilor si din banii pensionarilor care au poensii de 200-300 de lei pe luna si ca nu au ce sa mai puna pe masa de mancare

| f1r3TiG3R a răspuns:

OMF...LM Da ce ce dumnezeu ma politicienilor voi nu aveti macar putin respect pentru tara voastra ca doar vom pus noi acolo sa ne ajutati-ma nu se ne luati mai mult decat avem. Ce pe numele lui Cristi cel de sus stati acolo, mars la morga si lasati si pe alti, nu mai cumparati voturi cu kilu' de zahar si ulei, lasatii ma sa voteze cu cine o vrea mintea lor, nu ce vreti voi. Si ce dormiti in sala ( ma Ponta dormi acasa sau nu mai veni de loc) daca va e somt miscativa partea dorsala inapoi acasa si trageti pe dreapta ca nu sunteti buni de nimic. Mars, mars, mars la voi in dormitor si faceti legea cu mana pe ceva de mai jos cu noi.

| Adry123456789 a răspuns:

Sa nu creasca taxele, sa nu mareasca preturile, sa ne scoata din criza, etc.

| f1r3TiG3R a răspuns (pentru Paun_Ancuta_1979):

Ce naiba au realizat pana acum? zi-mi cateva exemple, te rog

| cm87 a răspuns:

Buna! Eu sincer doar atat mi-as dori ca sa nu mai scumpeasca atata de mult totul pentru ca salariile nu cresc, iar noi muncim din greu, fizic si nu ne este platita munca cum ar trebui. Dati-ne si noua o sansa la o viata mai buna, si nu ma refer "buna" ca a voastra, ci doar sa putem sa ne permitem si noi o viata normala fara atatea griji si datorii la stat pe care de fapt nici nu le-am facut. Mi-as dori doar sa ne inteleaga si pe noi oameni simpli. Sper ca raman macar cu o speranta din toate astea. MULTUMESC pentru sansa acordata TPU!

| StrumfXxX a răspuns:

Sasi ia viata ar fi prea usorwinking
Sa se puna in locul celor "mici" si cand ajung "sus" sa nu uite de unde au plecat!

| Tobuscus a răspuns:

Sa auda oamenii care i-au ales...

| Victor_Pasere_1980 a răspuns:

Nu prea am ce sa le cer, pentru mine sunt cele mai scarboase creaturi,! (cati bani castiga un politician pe luna?) si mai stam de vorba, este o scarba, sa te gandesti, ce se Intampla In tara.

| marianvaduva a răspuns:

Eu le-as cere sa ia o cisterna de benzina si sa-si dea foc!

| foxsilver a răspuns:

Voi reedita aici raspunsul meu de pe blog:
In conditiile in care toti politicienii care s-au perindat pana acum la conducerea acestei tari,n-au facut altceva decat sa ne amageasca cu promisiuni desarte,si sa ne faca sa credem ca nu avem dreptul nici macar sa speram la o viata decenta,as indrazni sa cer celor ce vor conduce tara in urmatorul mandat,ca orice lege pe care o vor aplica,sau oricare alta masura vor lua, sa o filtreze prin constiinta de sine, si sa isi aminteasca in orice clipa ca desi sunt vremelnici pe acest pamant, faptele lor(bune sau rele)vor fi consemnate in istorie, si ca generatiile viitoare vor avea chipul si asemanarea responsabilitatii morale pe care ei si-o vor asuma.

| Stancu_Alin_1979 a răspuns:

Stimati Parlamentari, regret ca va spun acest lucru, dar sincer din toti candidatii nu merita nici unul functia la care a candidat si nici o alta functie publica, cu stima si respect va spun acest lucru, dar va ganditi numai la voi si poti citi " ma gandesc doar la mine, buzunarul si statutul meu" atat. ca sa recastige cineva increderea in voi este, sa va tineti de promisiuni si cautati sa investiti in firmele care vor sa se deschida aici si apoi deschideti firme brute si de viitor ca sa sustina locurile de munca pentru tineri... 75% din tinerii romani nu au loc de munca 50% din parinti nu lucreaza si pe langa asta 60% din pensionari de abia supravietuiesc cu pensia lor. suntem demni de mila si cersim indurare dar voi taiati si spanzurati nu va pasa deloc. as vrea sa vorbesc fata in fata, dar la nimeni nu le pasa ce spune un cetatean. Imi pare rau de voi sincer spun.

| DARKHAWK a răspuns:

Eu le doresc politicienilor cate un glont in frunte.Sau poate doua, daca primul nu a fost destul.

| florinlucian a răspuns:

Mai repede zis, ce le-as face. toti politicieni (senatori, deputati) impreuna cu rudele acestora pana la gradul 2, le-as retrage cetatenia. pe scurt (apatrizii=persoane fara drepturi) ca eu asa ma sint!

| valiiiii a răspuns:

Le-asi cere politicienilor sa micsoreze taxele atunci cand vrei sa-ti construiesti o casa.Ca pana sa torni fundatia ai cheltuit banii pe proiect aviz si nu mai stiu cate taxe. Dupa ce ca nu-s in stare sa construiasca pentru tineri mai pun si o mie de taxe.Multumesc pentru initiativa.

| ancuta67 a răspuns:

Sunt multe de zis...dar oare conteaza s-au intereseaza pe vreun politician care sunt problemele oamenilor de rand? Dinozauri au disparut...dar hotii, niciodata!