| Mosotti a întrebat:

Ce parere aveti de ce vor sa faca PNL si anume sa privatizeze sistemul de sanatate de stat?! Ei zic asta pe motiv ca n-ar mai merge sistemul de stat, ca e nasol.

Cum nu pot sa faca ordine in spitalele de stat? Pe bune? Daca vor pot. Pui controale, pui manager de spital platit pe performante, e de cacao acolo, jos cu el si sa plateasca pentru incompetenta sau rea vointa, justificarea fondurilor unde s-au folosit, ce dracu n-are motivatie? Pesedeii le-a marit salariile, dar sunt de acord sa le mai mareasca totusi.
Nu ati auzit? Desi salariile le-au fost marite, spaga a crescut, deci ce treaba are cu motivatia? E in caracterul medicilor.
Cine e prins cu spaga, la parnaie sau scos licenta de medic definitiv, deci sunt n solutii, dar prefera sa faca buzunarele mari la niste unii pe sanatatea oamenilor.

32 răspunsuri:
| Feitan a răspuns:

Eh, de ar fi asa simplu, ei nu actioneaza in binele Romaniei, sunt slugiile corporatiilor si "marilor investitori", extrem de probabil sa scoata ei personal o gramada de bani lasand-ui pe ei sa se dezvolte in Romania. Parerea mea e ca daca tot o sa se ajunga la privatizare, macar statul sa le impuna niste preturi limita acceptabile ( ceea ce greu de crezut, as zice chiar imposibil avand in vedere ca firmele private urmaresc profitul, nu sunt ca cele de stat care vor doar sa nu iasa pe minus).

| Mosotti explică (pentru Feitan):

O sa fie dezastru, ai dreptate.

| TheWznd a răspuns:

Eu nu cred că sistemul medical așa cum e acum ar putea fi reparat vreodată. Bolile de care suferă au rădăcini mult prea adânci. Nu știu dacă privatizarea e neapărat soluția, dar o reformă categorică sigur trebuie. Și nu, nu merge. Și da, e nasol, rău de tot.

Și nu e vorba numai de șpagă. 80% din cadrele medicale din spitalele de stat au ZERO pregătire în vederea relaționării cu pacienții. Sunt duri, nu au răbdare și nu au empatie, pentru că le permite sistemul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca afara

| Mosotti explică (pentru TheWznd):

Am zis cum se repara, nu e greu deloc, am zis mai sus. E de ajuns sa fac niste schimbari la managerii de spitale si sa pun controale stricte, si am rezolvat repede problema, economie buna ca sa aiba salarii bune, cine e prins apoi cu spaga, pedeapsa dura, ce e asa greu? Si se rezolva si cu relationarea cu pacientii, care nu face bine, afara, dar iti zic eu ca nu vor mai fi asa. Nu e greu sa te porti omeneste, nu e matematica-fizica sa zici ca e ceva f greu de facut. Deci intra si purtarea, si spaga si dotarile.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Sistemul medical german era super, plateai dupa venit si aveai parte de acelasi tratemenu bun in sistem, nu ca in SUA ca, care plateste mai mult, e tratat mai bine. Asa trebuia sa fie si la noi, cum e in Germania.

| AC4S4 a răspuns:

Cred ca e foarte imbarligata treaba in orice inseamna institutie a statului. Nu ajunge sa fie inlocuit varful, o persoana. Iar pentru o reforma adevarata, sa fie pusi oameni pe baza competentelor e nevoie de multa vointa politica. Si nu e posibil cand la orice miscare face guvernul, PSD-ALDE-PRORomania sunt acolo in parlament dictand.

Noi ne tot putem gandi la solutii. O reforma a statului nu se face cu un guvern minoritar. Guvernul e acolo pentru o minima stabilitate. Dupa alegeri, vedem.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Dupa model obama carewinking

| TheWznd a răspuns (pentru Mosotti):

În SUA nu e așa. Tratamentele au un preț standard, îndiferent de cine ești. Ex. o operație de apendicită costă tot atâta și pentru un manager și pentru un angajat la salubritate.

Sistemul de sănătate din SUA e de pentru că sistemul de asigurări de sănătate e de. Adică alea sunt private, prin urmare, firma la care lucrezi îți plătește tot ceea ce ține de sănătate, nu statul (cum e în România, de exemplu). Deci un angajat la o companie mare cum e Wallmart, Sinclair, Shell și alte de-astea o să aibă o asigurare de sănătate care o să acopere costuri mult mai mari decât o persoană ce lucreză pentru o întreprindere locală (care nu are atât de mult capital).

| TheWznd a răspuns (pentru Mosotti):

Eu nu cred că se poate rezolva așa, pentru că instituțiile alea care fac controale sunt și ele niște sisteme corupte, pentru că tot în țara asta sunt făcute, și angajații tot sub aceeași mentalitate au crescut. Atunci, ca și schimbi sistemul de sănătate ar trebui să schimbi (ÎN BINE) mai întâi radical celelalte sisteme. Ori asta nu se poate decât în zeci, poate sute de ani.
Apoi, pentru concedierea un angajat al statului, există o procedură îndelungată și destul de complicată. Eu nu lucrez în domeniu și nu mă pricep așa bine, dar știu că trebuie să îndeplinești anumite condiții ca să poți concedia pe cineva care lucreză la stat (calitatea infectă a muncii nu e suficient). E complicat și să angajezi pe altcineva, și e o procedură îndelungată (scoaterea postului la concurs, examene, etc.) ori un spital mic dintr-un oraș sau dintr-un sat nu-și permite să piardă un angajat (sau pe toți), pentru că n-ar avea pe cine angaja (în orașele mari poate că nu ar fi o probemă, dar ce faci cu cele mici?)

Nu e greu să te porți omenește pentru oamenii cu scaun la cap. Dar vezi și tu că nu toți oamenii sunt buni.

| TheWznd a răspuns (pentru Mosotti):

Tocmai am văzut că ți-am mai explicat odată cum stă treaba cu sistemul de sănătate din SUA, și tot pe a ta o ți. Nu te-ai documentat deloc, să vezi dacă e adevărat sau greșit ce am explicat eu. E interesant să discutăm pe teme de-astea, dar trebuie să discutăm bazându-ne pe fapte reale, nu pe teorii care nu sunt susținute de nici un argument.

| Thecurious a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa isi buna sarantocii pofta in cui, ca blondu' mai "prinde" un mandat.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Thecurious):

Cine e blondu?

| Thecurious a răspuns (pentru sadrian46):

Blondu' e presedintele actual al SUA.
El e republican, adica liberal. Asta inseamna ca politicile lui nu ii ajuta pe cei cu venituri reduse : saracii, muncitorii, familiile cu multi copii etc.
Liberalii ii considera pe toti egali, nu ca democratii care promoveaza politici sociale pentru cei aflati in nevoi.
Ciudat e ca foarte multi muncitori americani au votat cu Donald Trump.
De ce e ciudat? Pentru ca muncitorii voteaza, de cele mai multe ori, cu socialistii.
Un sociolog explica ca muncitorii americani il vad pe Donald Trump ca pe un model de succes ( un om care a reusit in viata ).
Presedintele Trump s-a tinut de cuvant. S-a ocupat de economia tarii, creand foarte multe job-uri. Conform economistilor, economia Statelor Unite DUDUIE.
Exista si efecte asupra mediului, pe care savantii le-au semnalat guvernelor. Se pare ca guvernele nu sunt interesate de mediu. Administratia SUA (guvernul ) ignora avertismentele savantilor.
Exista si guverne care promoveaza politici de protejare a mediului in detrimentul dezvoltarii economice, cum ar fi cel francez, insa unii francezi s-au cam saturat sa tot plateaza pentru protejarea mediului.
Greta Thumberg (activita pentru protejarea mediului ) are dreptate, insa, asa cum i-a transmis si presedintele Vladimir Putin, oamenii, care traiesc in tari care sunt in curs de dezvoltare, spera intr-o viata mai buna, SPERA SA IASA DIN SARACIE. Nu cred ca pe ei ii intereseaza mediul. Cum ii explici unui om care nu are serviciu, nu are ce pune pe masa copiilor, ca mediul inconjurator e afectat?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Thecurious):

Dta sari etape.
Cum ii explici unui om care nu are serviciu, nu are ce pune pe masa copiilor, ca mediul inconjurator e afectat?
Sunt popoare primitive, triburi care abia au cunoscut civilizația și care au învășat să nu risipească și să nu distrugă resursele naturale ale mediului în care trăiesc, dacă vor să aibă zilnic de mâncare, fără să le explice cineva dinafară, sau de la nivel foarte înalt.
Un asemenea om nu decide el ce serviciu va avea, cum este corelat acel serviciu cu protecția mediului. Aceasta se decide la nivel mult mai înalt. Orice activitate umană afectează și transformă mediul, nu există nici una care să nu aibă impact asupra mediului.
Înțelegerea că noi oamenii facem parte dintr-un ecosistem și că depindem noi, viața noastră, copii noștri generațiile viitoare de menținerea acestui ecosistem, de tratarea și utilizarea lui în armonie cu el, este o știință. o înțelepciune de dată recentă a oamenilor. Ce loc de muncă oferi unui înfometat se poate și trebuie să se decidă la nivel politic înalt și se va face de nevoie, din nevoia protejării vieții pe pământ, mai devreme sau mai târziu.
Iar cu blondu de care te ocupi fără ca să studiezi mai cu atenție ce se întâmplă în politica americană și de izvoarele popularității lui.
Simplu. Adversarii lui politici în mandatul anterior au eșuat.
El până acum a arătat că poate. De aceea va fi votat din nou.
Blond sau nu. Se vede cât de profund ești în analiză și sinteză după cum te iei de oameni după culoarea părului.

| Mosotti explică (pentru AC4S4):

E de ajuns ministerul sanatatii sa vrea, si se rezolva, guvernul mai poate da o ordonanta de urgenta si tot se rezolva, ce zici tu nu-s scuze.
Dupa alegeri nu vedem nimic, ca se tot rotesc aceiasi oameni, aceleasi grupuri de interese de 30 de ani, fara schimbare de sistem politic, nu se rezolva nimic.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Nu era dupa modelul ala, in Germania toti beneficiau de aceleasi servicii medicale complete de calitate, plateai automat asigurare procent fix din brutul pe care-l castigai, si aia era tot. Nu doar beneficiai de servicii de baza sau alte restrictii.

| Mosotti explică (pentru TheWznd):

Normal ca, costa la fel o operatie si in SUA, dar oamenii nu au la fel asigurari! Si atunci ala care nu prea are posibilitate ce face? In Germania de exemplu se plateste automat procent din brut asig sanatate, daca ai 2000 E, dai sa zic 10 % din 2000, daca ai 10000 dari 10 % din 10000. Si toti beneficiau in mod egal de full servicii medicale cand era nevoie, nu doar in functie de cat plateai, ca sanatatea nu trebuie sa fie o afacere. Daca nu ai munca ca la 50 ani sa zicem ca te-a dat afara si nu ai gasit de munca, esti asigurat de catre stat, si beneficiezi la fel de full servicii medicale ca lumea. Asa trebuie sa fie.
Asa ca nu cont ca lucrai la Sinclair sau la brutaria din sat, omul trebuie sa fie la fel de sanatos.

Exista si acolo privati si asigurari private, dar odata ce te-ai dus acolo, nu mai revi la stat, adica se traduce "daca ai fost prost, la noi nu mai vi". Te baga intr-o camera mai aranjata, cu o mobila mai nu stiu cum, si iti justifica ca trebuie sa platesti mult pentru o asigurare la ei, dar si asa nu intra aia, aia ailalta in asigurare, si ti-o iei, asta dupa ce unii pleace de la stat.

De parca operatia de apendicita nu e tot aia si la stat si la privat, se face la fel, si acolo la stat au grija de tine ca lumea. Diferenta o face doar cazarea, si multi se lasa vrajiti de sistemul hotelier care de fapt nu are treaba cu actul medical. Nu era problema, ca si mie mi-ar place asa, dar te rupe la bani! Nu merita pentru un om de rand sa faca sacrificii pentru o asigurare la privat, asta daca si-o permite, merita doar daca esti bogat, dar si acolo daca cumva dai faliment, ai pus-o, ca trebuie sa ramai la privat.

| Mosotti explică (pentru TheWznd):

Daca aduc din afara oameni, iti zic eu ca aia fac controale ca lumea, deci solutii se gasesc, aduc din aia de au adus aia cu brutaria, si aia nu au aceasta mentalitate, deci nu exista scuze, se poate rezolva daca se doreste, schimb legea, si concediez mult mai repede pe cineva si la stat, nu am nev de 100 ani ca sa rezolv problema.

Vine ala din Srilanka sau china sau alte locatii din astea, apoi eu zic asa "tati, tu roman ai conceptie de nenorocit da? Te-am prins, muncesti in folosul comunitatii sau iti dau post de vanzator, astia au venit si isi fac treaba bine". Si sa vezi tu ce treaba iese, in maxim 2-3 ani e totul brici. Si cand vede, sa vezi ca si altul isi modifica conceptia cand vede ca ajunge la spatii verzi sau la vanzare de merdenele.
Plus ca si asa daca controlul e prins ca minte, cand bagi 1-2-3-4 la parnaie sau amenzi mari, sa vezi tu cum nu mai minte si isi face treaba.

| Mosotti explică (pentru TheWznd):

Eu am zis fapte reale ca am familie in SUA care zic ca, beneficiezi doar in functie de cat platesti, iar in Germania am stat eu personal si de aia stiu exact care e treaba.

| Mosotti explică (pentru Thecurious):

Muncitorii l-au votat pe trump ca a promis locuri de munca si a facut, pentru ca trump zice cumva "va dau loc de munca bine platit si apoi de la sine se rezolva si cu sanatatea si restul", cam asa gandeste in mare. Desi nu e chiar asa, ca degeaba ai salariu bun, daca preturile pentru un serviciu medical e foarte mare pe motiv ca nu intra in asigurare, si altele. Sau cand vrei sa inveti si costa enorm anul la facultate desi tu platesti taxe si impozite si ar trebui sa fie ca in Germania, fara sa platesti, ai cap, invata, si atat.

Cu mediu asa este, nu prea intereseaza nici pe mine, pe undeva nici mic nu imi convine sa nu am calculator doar sa nu se duca mediu, mai bine traiesc mai putin dar ma bucur de mai multe, decat sa traiesc doar sa nu mor si atat, aia nu e viata. Ca pentru a rezolvat cat de cat treaba, ar trebui sa reducem masiv confortul, incepand de la telefoane la masini, chestie care crede-ma, nu o vor prea multi.

Nu pot fi egali toti, liberalii considera ca doar bogatii au prioritate si ei trebuie sa fie din ce in ce mai bogati, asta e ideologia lor de fapt. De exemplu si daca e nivel de trai bun, nu poate fi egal un profesor cu 3000 Euro lunar, cu un vanzator care are 1000. Deci nu poti cere pe o operatie 10000 euro si aluia si celuilalt! Nu suntem egali prin genetica, unu se naste mai capabil, altul mai putin capabil, altul m ai inclinat catre anumita meserie mai banoasa, altul nu.
Asta e doar masca ca sa isi ascunda ideologia.

Ptr ca normal este asa "platim asigurare medicala fiecare in functie de venit dar beneficiem toti la fel de bine, si toata lumea e multumita", deci ei nu vor sa mai ia de la smecheri sa mai dea la ceilalti de fapt, aici intra sanatate, sistem social si invatamant, ca la nivel de trai normal ca ala mai dotat o duce mai bine, asta este altceva. Dar la chestii strategice, nu merge, orice om trebuie sa aiba dreptul la sanatate indiferent de venit, la invatamant indiferent de venit.

Sanders ar trebui sa vina pesedinte ca ala e socialist, dar ii fura aia voturile sa nu ajunga pe liste, tocmai de frica ca ar face ceva pentru oameni.

| Mosotti explică (pentru sadrian46):

Trump e pentru industria, firmele SUA si nu pentru multinationale, asta este foarte bine, de aia si vor opozantii sa-l sape, ca nu le convine la multinationalisti ca le strica el treburile, ca ei duc firmele unde vor ei, produc mai ieftin si apoi sa vanda si in sua si unde vor ei, nu merge tata. El mai vrea si productie americana, locuri de munca pentru ai lui, nu vrea razboi ca democratii, asta e f important, pai daca iesea aialalta era de mult bubuiala cu rusii. Deci de la mine are 1-0 trump cumva.

Insa e nasol totusi, vrea ca, China sa fie praf, sa destrame UE, sa faca Germania praf, asta nu e okey, nu au treaba astia ca SUA a fost proasta si pe politica imperialista, rece capitalista si militarista s-au autodistrus, iar acum ca sa-si prelungeasca agonia doar, dai in celelalte tari.

Cu mediu ce sa zic, nici sa ramai in evu mediu nu te ajuta, daca nu poluai, nu aveam acum nimic din ce avem. Eu nu am masina, dar multi vor masini. Eu sunt cu tehnica, imi place sa am aparatura electronica buna. Si daca traiesti 1000 ani in primitivism ce afacere faci?
Desi e un abuz de fapt, nu e necesar sa schimbam telefonul la an, se poate si la 3-4 ani, ca merge f bine, deci se produc si chestii inutile care polueaza inutil, la asta se poate renunta.
Putem folosi carute cu cai pentru transport in oras, metoda electrica e ok dar si aia, dar ca sa produci energia electrica tot poluezi, ca aia eco nu ajunge nici pe departe.
Atat s-ar putea face ce-i drept.

Si pana la urma daca om muri, murim si gata, ce e mare chestie? Pamantul poate sta si fara noi cum stau si alte n planete.

| AC4S4 a răspuns (pentru Mosotti):

Camera competenta trebuia sa se pronunte cu privire la ordonanta. De asemenea, poate fi atacata la CCR. Sa nu vedeti ordonantele ca pe ceva ce guvernul poate face independent. Guvernul raspunde in fata Parlamentului.

Poate sa fie orice guvern, cu ministri oricat de competenti. Daca doreste sa ia decizii mai mari, trebuie sa fie de-acord PSD si satelitii.

| TheWznd a răspuns (pentru Mosotti):

Ideeile tale ar fi sustine si realiste daca sistemul de sanatate ar fi singurul sistem corupt din Romania. In realitate nu e asa, iar Romania e un cerc vicioswinking

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Mosotti):

Si pana la urma daca om muri, murim si gata, ce e mare chestie? Pamantul poate sta si fara noi cum stau si alte n planete.
Stop.
Aici gândești cu capul, ceea ce este foarte puțin.
Om muri, cine? Vorbești în numele cui? Al tău, al celor care gândesc ca tine?
Ce este o țară? O comunitate care este o ființă vie, care luptă pentru supraviețuirea proprie, de exemplu USA și nu numai ea.
Ce sunt toate țările împreună? Tot o comunitate, sunt interdependente între ele.
Așa că viața oamenilor pe pământ este o mare chestie. Luptă pentru supraviețuire, ca o orice ființă vie. Iar când unul din componentele ei, o celulă așa cum ești tu, emite o asemenea frază ca acea emisă de tine mai sus, nu dă doi bani pe ea căci din punct de vedere a vieții, a supraviețuirii, acea frază nu valorează nimic.

| Mosotti explică (pentru AC4S4):

Pai da, si de ce n-ar fi de acord sa fie ordine in sanatate, ca doar pe ei nu ii afecteaza pe politicieni intre ei. Si eu m-am referit la general, si la paralament, presedinte, guvern, am zis in ansamblu ca daca s-ar vrea ceva, s-ar face. Plus ca mai toti sunt de acord cu privatizarea tampita, ca sa ia spagi mari de la privati ca le-a permis asta. PSD va pica, ii vor scoate, va pica si Firea, deci va fi de sus pana jos doar dreapta si vor fi unanim de acord in ce vor ei.

| Mosotti explică (pentru TheWznd):

Asa este, insa ziceam ca daca in politic s-ar dori, s-ar face, s-ar putea face, si nu in 100 ani, in maxim 1-2-3 ani.

| Mosotti explică (pentru sadrian46):

In mare parte e corect ce spui, insa oricum murim, pentru ca lumea sustin industria ca le ofera masini cate 2 per persoana la o adica, le schimba dupa 3-4 ani inutil, isi schimba telefoanele inutil la an odata desi nu are nici un sens, se produce inutil deci se polueaza inutil, dar oamenii vor asta! Nu vorbesc doar eu, isi asuma, pe care am intrebat au zis "asta e, ce o fi o fi, nu te lua de masina mea ca-ti dau si una", deci se suparau cand vorbeam sa polueze mai putin, si daca mureau aia era.

Si asa paralel cu asta asa ca si comentariu, si cu supravietuirea asta ce mare afacere? Scopul ei care e de fapt? E o lupta ca sa mori in final poate doamne fereste si in chinuri. Sute de miliarde de planete sunt goale, noi am distrus pamantul asta, fara noi poate i-ar fi mai bine, nu pica universul fara viata pe pamant.
Sigur ca e bine sa traim si sa ne fie bine, dar in contextul actual nu se va mai putea. Si tocmai ca sa nu traim de pomana, traim ca sa ne bucuram de viata, fara industrie traiai doar sa nu mori si atat.
Ca sa rezolvam problema cu mediu trebuie masuri radicale, echivaleaza cu intoarcerea in evul mediu, lucru care nu multi l-ar dori. Nu exista alternative pe jumatate. Adica am face viata o lupta si mai chinuitoare.
Stiu ca tu esti supusul legilor naturii si le iei pe alea de etalon, am inteles.
Insa ce am zis eu repet, nu am zis doar eu, dupa fapte majoritatea isi asuma disparitia, dar acum in prezent sa nu te iei in mod deosebit mai ales, de masinile lor! Ca e de rau.

JP Morgan a zis ca daca nu facem ceva, in 30 ani ne ducem dracu. Dar nu de dragul vietii, ci ca fiind mare banca deci din tabara marei finante, sunt contra industriasilor de fapt, politica treaba, dar a zis corect, Ei, ce sa faci? Ia-le tu masinile la oameni, ia-le tu telefoanele, masinile de spalat (ca na, consuma curent care e produs cu poluare), sa vedem ce iese.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Mosotti):

Nu pica universul fara viata pe pamant.
Aici să îmi permiți să te contrazic.
Eu nu știu nimic despre viața din altă parte din univers.
Singurul dubiu pe care îl am din acest punct de vedere sunt OZN-urile, deocamdată nu știm ce e cu ele.
Astfel pentru mine, viața din univers este cea de pe pământ.
Și Mircea Eliade, care face multe greșeli în filozofia lui, pe care nu le comentez acum, emite totuși o frază genială, la care te invit să cugetezi.
Omul poate interveni în statutul ontologic al universului.
Eu accentuez, omul intervine în statutul ontologic al universului, pentru că viața intervine în statutul ontologic al universului.
Eu sunt fizician și știu și înțeleg ce înseamnă universul fără viață în el.
Apariția vieții, nu mă deranjează să îmi spui că a creat-o Dumnezeu, din partea mea poți, că asta nu mă deranjează. Apariția vieții și ce poate face ea, și ce face ea prin om, modifică integral, definitiv, radical tot ce însemna lege fizică a cărămizilor din care este construit omul, introducând în univers libertatea, cunoașterea și iubirea, pe care cărămizile nu o manifestau, pe care nu o aveau.
Astfel de când e viață pe pământ, universul nu mai este acelaș.
De când există viață universul este nou, este altul, este total deosebit, este miraculos, este la fel de sfânt, tot așa cum este sfânt Dumnezeu pentru credincioși.
Astfel fără viața de pe pământ, universul pică în starea de dinainte de apariția vieții, într-o stare foarte joasă de cărămizi simple care nu au nici o șansă decât să respecte niște legi aspre. De când apărut viața cu ultimul ei stadiu actual, cel al omului, prin om, universul e mai bogat și prin om, universul participă la libertatea vieții. De aceea viața oamenilor pe pământ este extraordinar de importantă, și pentru noi, și pentru univers.
De aceea din punct de vedere al vieții omului, și soarele devine un foc mic care se stinge în 5 miliarde de ani, iar pentru supraviețuire va trebui să ne mutăm pe un pământ nou, în jurul unui alt soare din galaxie. De aceea avem nevoie de un smartfon nou, ca dovadă vie a nevoii noastre de înoire și progres, care va culmina cu cele de mai sus, spuse de alții, și acceptate și înțelese de mine, la care îți propun să te gândești. Asta de dragul vieții.
De micile tale greșeli pe ici pe colo, aici mai sus, nu mă leg, dar asta este esențială.

| Mosotti explică (pentru sadrian46):

Bravo daca esti fizician, fizica e foarte frumoasa, e mai frumoasa ca mate, ca mate e doar instrument de rezolvare a problemelor de fizica. Cu OZN nu stim daca au fost sau nu, sau e inventie americana. Pai de la mii de ani lumina cum dracu ar ajunge?! Mai ales ca se zice ca orice are masa nici macar viteza luminii nu o poate atinge. Nu zic ca nu ar fi viata pe n planete, o fi, dar nu ca ar fi venit pe aici cineva. Dar SUA minte mult, daca au facut ei vreo nava ceva si a vazut-o cineva, dar nu ar fi trebuit sa o vada, zice ca era OZN, ca cine draci verifica daca e asa sau nu? E doar o parere.

Nu am zis ca lumea a fost creata de dumnezeu dat fiind ca eu sunt ateu. Nici nu conteaza cum a aparut.
Eu am zis ca daca dispare aia e, si chiar daca universul ar fi ca inainte de aparitia vietii ce? Tot nu are nici o importanta pana la urma. Sa zicem ca e ca tine, desi nu vad legatura, oricum planetele nelocuibile asa raman, alea cu conditii imposibile, nu stiu unde citisem ca pe una ploua cu sticla, si apele care par ape sunt de fapt combustibili. Pe una cica ar plua cu diamante.
Si ca e viata si ca nu e, nu vad de ce s-ar schimba universul, cel mai probabil se distruge acea planeta daca incepe sa traga resurse, sa polueze si asa mai departe.

Daca pamantul ramane fara viata, ce se schimba?! Abia ca poate in timp isi revine planeta de la distructie.