Nu am baut niciodata in viata mea si am 21 de ani dar in seara asta ma duc sa cumpar sampanie sa sarbatoresc.
Ce părere am putea avea despre moartea unui om de 95 de ani?
Cred că o întrebare mai bună ar fi fost ce părere avem despre viața lui Ion Iliescu.
Corect, se putea mult mai rau gen crimele pe care le-a facut Milosevici, dar in acelasi timp se putea mult mai bine.
Previzibila.
Nu am nici un fel de sentimente fata de el: nu stiu daca a facut bine sau rau pentru tara, totusi am pasit in democratie cu el.
Daca era Basescu, il regretam. Daca era Simion, ma bucuram.
Iliescu mi-e efectiv indiferent. O fi vinovat de mineriade - nu stiu.
S-o fi putut face mai multe? Poate. Dar totusi a avut pe mana o tara industrializata aiurea, in picaj, cu populatie foarte limitata din multe puncte de vedere.
Dpdv istoric, el ne-a lasat democratia.
Doar s-ar retras din activitate. Nu a murit. Îl vom revedea in 2099.
https://m.youtube.com/watch?v=YPetdHl7P7g
A trăit mai mult decât majoritatea oamenilor, căci media e pe la 70. Cred că fiind o persoană care a trăit numai în comunism și care nu a cunoscut altceva, a încercat cât a putut de bine să facă tranziția spre democrație. A făcut multe greșeli, dar a făcut și lucruri bune, e un personaj gri.
Am fi fost mai bine cu altcineva? Posibil, însă asta a fost voința unui popor care nu știa ce înseamnă democrația, iar asta se vede și acum când 60% dintre români încă îl preferă pe Ceaușescu.Dar cred că tot atâția îl urăsc pe Iliescu, ceea ce e aiurea.
De fapt, cred că îl preferă mai mulți pe Ceaușescu, decât pe Iliescu, iar aici e problema. Căci totuși, Iliescu a fost o îmbunătățire față de Ceaușescu, dar acum pentru prima dată, România are un președinte bun.
Ion iliescu a avut o viata lunga si frumoasa, daca a trait cu mult peste media oamenilor si s-a bucurat de o sanatate de fier pana de curand. Odihneasca-se in pace!
Violetta, draga, ai mincat ceva stricat? O jigodie si jumatate! Legat de cei care sinteti atit de ignoranti incit nu aveti o parere, rezervati-va cateva zeci minute sa va documentati. Din cauza infectului asta de bolsevic nenorocit au plecat milioane de romani care ar fi putut schimba tara asta in bine, e vinovat direct de peste o mie de morti, iar indirect, vom mai trage probabil zeci de ani pentru a putea spera macar sa devenim ce am putea fi fost cindva. Groparul viselor a intregi generatii. Pentru animalul asta nu exista iertare, iar a tine doliu national sau a il inmorminta/crema cu onoruri e inca un scuipat in ochii fiecarui roman de buna-credinta.
Era batran, era bolnav. Acum s-a linistit. Ce parere sa avem despre asta?
Sa-i fie tarana usoara!
Nu neg ce spuneți, dar haideți să păstrăm un limbaj corespunzător.
Iliescu n-a fost un sfant, dar n-a fost nici dictator.
Asta e limbajul corespunzator. E chiar mult prea blind.
Just1dream întreabă: