Daca tu esti vinovat de producerea accidentului n-au cum folosi constatarea amiabila, aceasta este doar pentru cel nevinovat.
Si trebuie s-o folosesti imediat, respectiv sa te adresezi firmei de asigurare a vinovatului, care sa stabileasca daca aceasta este corecta. Dupa o asemenea perioada nu se mai poate stabili daca a fost corect incheiata, respectiv daca aceasta corespunde cu realitatea.
Scuze, poate nu m-am exprimat bine. Soferul celalalt e vinovat, am incheiat intelegerea si am mers la firma de asigurari. Mi-au spus sa imi caut service si sa o repar, doar ca nu am avut timp. Mai pot face asta peste o luna?
Mai poti dar poti fi sanctionat contraventional cu amenda de la 290 lei la 435 lei daca n-ai facut reparatia in 30 de zile de la data constatarii avariilor, conform Codului rutier, citez:
"ART. 99.(1)Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
7. conducerea unui vehicul avariat peste termenul de 30 de zile de la data eliberării documentului de constatare a avariei;"
Legea zice sa iti repari masina in 30 zile de la accident. Banuiesc ca se aplica si la amiabila desi legea era dinainte sa existe procedura.
GamingSoloInRetea întreabă: