| BlueBell07 a întrebat:

Cum caracterizati un om care la o cearta incepe sa-si scuipe amicii, desi acestia, culmea, l-au ajutat in trecut de mai multe ori?

35 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Neam prost needucat.

| BlueBell07 explică (pentru darrio2007):

Este exact "profesoara" pe care spuneati ca sunt invidioasa!

| darrio2007 a răspuns (pentru BlueBell07):

Aha!

| BlueBell07 explică (pentru BlueBell07):

Vezi,am de ce sa o invidiez! Cine mai scuipa prin camera ca ea? O piranda adevarata! Iubeste-o singur, daca atata poti! Ca tot imi spuneai aiurea acelasi lucru, in alt comentariu. Dar vad ca profilul tau e proaspat facut, asa-i?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Needucat

| sierra1 a răspuns:

Cine se-aseamănă, se adună! (adică ăla e cam tot pe acolo unde-s și amicii lui)

| BlueBell07 explică (pentru sierra1):

Si daca e vorba de un amic care s-a lasat pacalit de o asa-zisa amabilitate afisata la locul de munca unde nu isi arata adevarata fata?

| BlueBell07 explică (pentru sierra1):

Colegii lui nu sunt atat de redusi la minte sa ajunga sa scuipe in jur.

| sierra1 a răspuns (pentru BlueBell07):

Rămâne valabil ce-am zis: cine se-aseamănă, se-adună!

| BlueBell07 explică (pentru sierra1):

O femeie desteapta, cu mult bun simt se compara cu asa o panaramana?

| BlueBell07 explică (pentru sierra1):

Pe strada daca o tiganca incepe sa te scuipe, inseamna ca esti ca ea?

| sierra1 a răspuns (pentru BlueBell07):

Asta e tot ce poți?

. ar fi interesant de știut și opinia celeilate părți, a numitei de tin "femeie de serviciu/badanta"

| BlueBell07 explică (pentru sierra1):

Nu cumva chiar ea esti? Esti cam preocupata de intrenarile si raspunsurile mele! Ce sa pot? Nu am inteles? Ti-e jena de ceva? Te regasesti?

| BlueBell07 explică (pentru sierra1):

Ti-ai facut mai multe conturi ca sa ma ataci? Nu-ti place comportamentul pe care ti l-am descris? Pentru ce sa mint? Nu cumva tu minti ca sa ascunzi ce ai facut?

| BlueBell07 explică (pentru sierra1):

De ce te-ar interesa parerea unei femei de serviciu? Esti din aceeasi tagma(desi cred ca esti chiar ea in persoana). Ai vazut intrebarile mele si te-ai regasit. Ti-a iesit circul de la mare? Cam pe cati ai platit atunci la hotel? Administratorul, receptionera, etc? se prefaceau ca nu observa nimic din ce faceai:"scuipat, insulte pe hol sau in camera, in timp ce pe mine m-au luat la rost pentru minciuni turnate de tine cu scopul de a ma face de rusine si de a fi data afara de acolo). M-ai urat rau, nu-i asa? Nu te-am ajutat cu testele corectate de mine, cred! Eu te-am ajutat cu proiecte, sa treci de inspectia de gradul II fiindca nu stiai sa lucrezi in Google Classroom(era ceva care te depasea), mi-ai cerut teste corectate de mine ca sa le arati directoarei tale ca si cum erau lucrate de tine(ma credeai fraiera complet la acest capitol-fraiera de serviciu), sa-ti fac eu un CD cu portofoliul. Nu stiai nimic din toate astea! Si pe urma ce ai facut? M-ai scuipat si m-ai denigrat cu prima ocazie! Ce ti-am facut eu de te-ai aninat de persoana mea timp de 6 ani? De ce te tineai de capul meu? Ca sa ma faci acum "mincinoasa si frustrata"? In ce privinta mint? Ca te-am ajutat? Nu vrei sa mai recunosti ajutorul? Acum imi dai in cap pentru ca te-ai vazut cu sacii in caruta si pentru ca sistemul are nevoie de orice ordinari la catedra? Cum treci tu examenele astea daca ai nevoie sa platesti ca sa ti se scrie un articol sau sa ti se dea un model de proiect pe care il copiezi, de fapt? Si mai e ceva. De ce nu stii sa faci un proiect? Nu ai invatat in facultate? Pe baza unei diplome predai, nu? Si de ce iti faci mii de conturi acum sa vii sa ma insulti la fel ca in vacanta unde m-ai scuipat? Nu am patit in viata mea asa ceva cu vreo colega din invatamant. Stiam ca doar tigancile de pe strada scuipa oamenii. la ce ai avansat in raport cu mine? Ma faci curioasa. Nu sunt decat marcata de experienta negativa de la mare. Nu am crezut ca as putea avea de-a face cu cineva bolnav psihic. PS:Nu te mai lauda ca ai luat nu stiu ce note pe la anumite examene.Stiu ca ai dat euro peste tot ca sa ti se dea note mai mari. La Psihoped. ai cumparat cartea profesoarei care,din cate am inteles, ii favorizeaza pe candidatii care o fac(le spune cam pe ce sa se axeze, ca sa nu-si mai bata capul cu mii de capitole pentru examen). Iar la titularizare, ti-a corectat lucrarea amica ta, Maricica.(cea care iti spune "Ce mai faci, Carmen?)

| sierra1 a răspuns (pentru BlueBell07):

Amice, pe scurt, cred că ești bolnav!

| BlueBell07 explică (pentru sierra1):

Mi se pare prea ciudat sa vii aici sa vorbesti in contradictoriu cu mine, fara sa fii implicat in povestea descrisa de mine. Mai umbla si cucoana de care vorbesc pe aceste site-uri din cate stiu.Si tu esti bolnav daca scrii pe un site numai sa jignesti, nu sa aduci un plus valoare prin comentariile tale. Daca scrii in contradictoriu in legatura cu o poveste care nu te priveste, in loc sa scrii ceva constructiv si o faci si gratuit fiindca ai timp, asta arata ca esti un frustrat si un obsedat in a face un om sa se simta prost. In loc sa am o discutie inteligenta, obiectiva si neutra, ajung la harta cu unul ca tine.Pentru ca atata poti!

| sierra1 a răspuns (pentru BlueBell07):

Dacă scriu in contradictoriu zici că jignesc? Mamai, habar n-ai să porți un dialog, hai pa!

| BlueBell07 explică (pentru sierra1):

Tu nu stii sa porti un dialog! Vii aici si ma jignesti, pe urma imi tii lectii de morala.

| BlueBell07 explică (pentru sierra1):

Nu uita ca ai o sora tot bolnava ca tine! Chiar sunt curioasa! De ce mai scrii aici, daca nu ai nicio treaba cu intrebarea mea? Te bagi in seama din oficiu?

| sierra1 a răspuns (pentru BlueBell07):

Repet: Dacă scriu altfel decât ai vrea tu să citești, zici că jignesc? La halul in care interacționezi, încep să cred că aia de te-a scuipat intre ochi, știa ea foarte bine ce face!

Și cum mai spuneam, habar n-ai să porți un dialog, hai pa!

| BlueBell07 explică (pentru sierra1):

Dar in ce hal ma manifest, duduie^Fara suparare, esti de acord cu o reactie de om primitiv, fara educatie, care scuipa oamenii nevinovati in ochi pentru ca le e ciuda pe valoarea lor^Pentru ca de de asta a ajuns sa ma scuipe! De invidioasa ce este! I-am facut atata bine si ea m-a scuipat! Nu ii e rusine oare? Isi cayta scuze in comportamentul scandalos care nu tine de nicio educatie^Nu are nicio scuza! Este redusa in gandire si comportament! Sa se bucure ca nu am ajuns in instanta.Nu suntem de pe mahala sa ajungem sa ne scuipam doar pentru ca am luat-o eu la rost si pe BUNA DREPTATE, in sensul ca nu am vrut sa merg cu acelasi taxi ca ea!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Un dobitoc si un dement, bea?

| BlueBell07 explică (pentru CristiDinBucuresti):

E vorba de o fosta femeie de serviciu/badanta intoarsa in Romania dupa 13 ani de muncit la toaletele publice ale italienilor si aici, pe baza unei diplome obtinute inainte de a pleca in Italia, a ajuns in invatamant, la catedra.

| dullcat a răspuns:

Certat cu cei 7 ani de acasa, nu este evident?

Răspuns utilizator avertizat
| HUAWEHUAWE a răspuns:

Care nu este dedus din fapte, fenomene, date etc. precedente. - imprevizibil

Care nu are o atitudine conștientă față de realitatea înconjurătoare; fără minte, fără judecată. - inconstient
(există posibilitatea ca din cauza nervilor, sa nu fie foarte constient de actiunile lui. Regretă dupa?

| anonim_4396 a răspuns (pentru HUAWEHUAWE):

Dimpotriva,tot acea persoana a ajuns la Politie sa-si reclame colega pentru un link pe care aceasta l-a trimis cuiva de la serviciu despre sora celui care a scuipat.

| Ciprian09 a răspuns:

Nu îl caracterizezi, ii explici intai frumos ce înseamnă reanimare!

| DarknLight a răspuns:

"Scuipe"?!
În ce sens? Sensul propriu sau cel conotativ?
Dacă e la propriu, poate simplu, un om care nici măcar nu are cultură. Adică evident la draci toți facem chestii nebunești happy devenim Hulk și Sportacus people laughing) însă a scuipa, a arunca cu fec×le ori a face până la urmă chestii care chiar pot răni fizic/biologic pe cineva (ca spre exemplu un om ce poate muri de la o salivă infestată cu ceva) nu e ok și evident trebuie să ai o educație, nu că precară ci aproape inexistentă sau chiar să fi dezvoltat în timp ceva probleme psihice să faci asta. Bine acum, oricât de supărat ai fi sau nervos sau tensionat sincer și transformarea completă în Hulk dă tot semne că ceva nu e xhiar ok și că da, poate ar trebui să consulți un medic psihiatru. happy

Însă acum dacă e vorba despre sensul conotativ al cuvântului, păi evident că nici aici nu e ok, chiar nu e ok, mai ales dacă tu știi că i-ai fost bun prieten la ananghie și ai devenit din "salvator", "blamat" nu e ok. Însă acum sincer trebuie să-l înțelegi dacă omul era într-o pasă proastă. Sau dacă acolo a existat un conflict și omul chiar s-a enervat. Nimeni nu e perfect și poate a fost "scuipată" doar o situație/frustrare/furie (deși, da, oricum ar fi, nici cuvintele nu le poți uita așa repede și uneori dor mai rău decât saliva) însă susțin că până să vă dați ultimatum sau să-i pui vreo etichetă acelui om, să analizezi înainte tot ce a fost între voi. Și să vezi de unde s-a iscat totul, care a fost problema inițială. Adică mi-e greu să cred că un amic, care chiar ți-e amic, cu care ai împărțit și bune și rele, să înceapă și să tune și fulgere ori să scuipe, ori să facă urât așa din senin. Orice ar fi, acolo a mai fost ceva, s-a mai întâmplat ceva. Ceva ce sigur nu vei afla aici și sincer vei afla doar dacă comunicați, dacă comunici cu persoana aceea și vezi de fapt ce s-a întâmplat și de la ce a început totul și cum s-a simțit ea/el în acel moment, ce i-a declanșat nebunia.

Deci, eu așa zic, mai întâi cere explicații, comunicați, discutați, accesați-vă emoțiile apoi abia tragi concluzia dacă omul ăla e de abandonat/urât sau pur și simplu de înțeles, iertat și continuat de unde ați lăsat.

P.S. "într-o relație sunt doi oameni mereu, la fel deci și într-un conflict." Ținea să zică mereu psihologul nostru din liceu. happy Deci oricât de dureros ar fi acum și ai vrea să vezi doar că omul ăla e un mârlan și ți-a greșit sau s-a purtat inadecvat cu tine (ceea ce nu diminuez, ci el/ea chiar așa s-o purtat cu tine) el doar cel mai probabil a răbufnit la ceva ce e normal să răbufnească oricine după o conversație mai acidă sau cine știe poate chiar o ceartă. Ce vreau să subliniez aici este că deși dreptate ai tu și omul prin "scuipat" s-a purtat execrabil cu tine, un om oricât de nebun ar fi nu își scoate nebunia și fără un trigger, un buton de activare, care oricum ar fi, cinevs trebuie să i-l activeze/pornească. Deci cevs mai mult ca sigur s-a întâmplat acolo, dar asta veți ști doar voi, noi nu știm ce s-a întâmplat de fapt acolo.
Și încă ceva, oricât ai crede tu de fapt că ai dat doar tu sau l-ai ajutat pe acel amic al tău, în realitate este că ambii ați dat acolo, tot ce ați putut și avut sau știut.
Nu există de fapt o relație în care unul să dea și unul doar să primească. Poate unul dă mai mult și altul mai puțin, asta da, dar în realitate fiecare dă ce poate și ce are și ce vrea. Deci ambii ați pus acolo și ați dat tot ce ați avut voi.
Nu renunța deci așa ușor la o prietenie ce ține poate de mult timp.

| BlueBell07 explică (pentru DarknLight):

Imi pare rau ca te dezamgesc, dar in cazul prezentat de mine, una din persoane este foarte educata si cu bun simt, cealalta a batjocorit-o din rautate pura si din dorinta de a o denigra intr-o anumita imrpejurare pentru avantaje la serviciu. Nu ar fi putut sa o atace profesional si atunci a recurs la un comportament de acest gen pentru a o trage in jos. Pentru ca majoritatea oamenilor nu gandesc suficient si amesteca lucrurile in ziua de astazi. Ceva de genul "adevarul e pe undeva pe la mijloc." Nu e niciun adevarat la mijloc. E doar unul singur si acela e de partea celui nevinovat, caruia a incercat un mizerabil sa-i strice imaginea.

| BlueBell07 explică (pentru DarknLight):

In sensul propriu al cuvantului! Vorbim de o profesoara inscrisa la gradul I! Da! In Romania se poate! Asa am ajuns.

| DarknLight a răspuns (pentru BlueBell07):

Eu tot cred că adevărul este undeva pe la mijloc.

Însă evident că există fapte bune și fapte rele. Și evident că există fapte rele sau greșeli fără vină, în fața cărora evident, cel păgubit, are dreptul să reacționeze cum vrea, dar asumat, asumat și dacă a iertat greșala cuiva fără voie și poate tiparul se repetă, nu pentru că persoana "greșită" ar vrea să greșească ci pur și simplu că așa e ea și poate îi place să fie așa (întârziată, flexibilă, dar fără limite ale timpului ori a programelor stricte, fixistă, posesivă, orgolioasă, darnică, dar să scoată ochii, iubitoare, dar sufocantă, indiferentă, egoistă, rece, agresivă, nebună, judecativă, invidioasă, ranchiunoasă, răzbunătoare, zeflemitoare) adică fără să vrei mai greșești și evident că cel păgubit are dreptul la reacție și chiar la "a se proteja", dar asumat orice ar alege, să ierte și treacă cu vederea sau să riposteze/apere.

Dar evident că din ce spuneam tiparele umane și defectuoase ale oamenilor, există și oameni răuvoitori cu intenție și dorință și aceia au discernământ cu căruța, adică pot să aleagă binele și știu ce înseamnă atât binele cât și răul, dar ce să vezi răul îi excită și guvernează, și-l aplică peste tot, indiferent de cine este persoana (Alfa, Beta sau Delta, șef sau șomer, țăran sau orășean, cu rezultate excelente pe toate planurile, ori note de 10 sau prost și incult cu restanțe și repetențe ori stagnări pe toate planurile, oameni iubiți, cât și oameni neiubiți) toți dintre aceștia pot să facă răul, dacă îi excită răul și în final aleg răul.
De aceea v-aș sugera tuturor, să nu credeți în aparențe, nici să nu puneți etichete și să judecați după acele etichete ci mereu să vă păstrați chiar un gram de paranoism, indiferent că azi vorbiți cu un președinte sau profesor de 10, ori că mâine vorbiți cu femeia de serviciu sau cu profesorul de 5. Nici că e român, țigan sau african. În realitate există doar un tipar psihologic pe care trebuie să-l cunoașteți(precum agresivitatea, toleranța la frustrare, gradul de narcisim, tulburările de personalitate, labilitatea psihică, refulatul (o să vă uimească, dar refularea umană este nocivă atât pentru persoana care alege să refuleze totul cât și pentru cei de lângă, deoarece cei de lângă pot deveni victime sigure atunci când inconștientul persoanei refulate s-a umplut și țâșnește) sentimentul de inferioritate/superioritate, o să vă șocheze, dar și un președinte poate să resimtă acest complex de inferioritate, și funcția aia să nu o aibă pentru că este pasionat de funcție ci doar pentru că în acea funcție își doar diminuează complexul de inferioritate sau îl ascunde de fapt doar pe cel de superioritate) pentru a vă proteja, dar nici tiparele acelea nu sunt bătute în cuie, însă sunt acele RED FLAGURI pe care dacă le sesizezi la cei din jur, îți vor spune cum e persoana din fața ta (indiferent de naționalitate, mediu de proveniență, statut social, funcție, contul bancar, amabilitatea, competența, sinceritatea ori bunătatea ei).

Repet, red flagurile unei persoane, că oricine ar fi ea sau ce aparență îmbracă ea, de oriunde vine sau oriunde se duce, acestea, e posibil în timp să o dea de gol ori să o facă să devină o persoană toxică, negativă, dar evident doar dacă și alege să facă rău ori o excită răul. Iar red flagurile sunt :

-complex de inferioritate/superioritate;

-tulburările psihice;

-agresivitatea ridicată;

-gradul de narcisism;

-gradul de impulsivitate;

-labilitatea/instabilitatea psihică/emoțională;

- toleranța la frustrare, cea mai importantă, aș zice eu, de obicei cu cât nu poți tolera mai multe, cu atât vei călca mai multe în picioare și cam majoritatea criminalilor de fapt nu dețin toleranța la frustrare. Pe modul -ochi pentru ochi și dinte pentru dinte;

-refularea, la fel cea mai importantă, și cam opusul netoleranței la frustrare, adică cine are un grad prea mare de toleranță la frustrare, tolerează cam totul, inevitabil și refulează mai mult, adică în loc să confrunte, ignoră, pune totul sub tăcere, le face uitate, de obicei aceștia sunt oamenii cei mai nonconflictuali, pisicile blânde, cei cu supapele sigilate la maxim, însă cei mai nocivi atât pentru ei înșiși, apoi inevitabil pentru cei din jur, când supapele lor țâșnesc incontrolabil. Cam a doua categorie de oameni ce ajung criminali.

Aș zice că din toate aceste Red Flaguri, măcar 1 sau 2 toți le deținem. Însă ultimele 2 ar fi cele mai importante și cele două dacă există + minim o tulburare psihică (anxietate, paranoie, borderline, schizoid, schizotipala, antisociala, psihopata, narcisica, schizofrenie) și cam pe astea le cunosc eu în mare, dar e posibil să mai existe și altele happy dacă din start e un om cu intoleranță la frustrare 0 + o tulburare psihică, ori un refulator + o tulburare psihică, iese reacția chimică supremă, deși și + un complex de inferioritate/superioritate, cam sigur, va rezulta un om care, mai devreme sau mai târziu va face ceva rău, tulbure ori va comite atrocități/barbarități.

Mare atenție în viață la aceste Red Flaguri. Ele vă pot ține în timp, la distanță de oameni care indiferent de statut, proveniență, naționalitate, chiar personalitate pot deveni nocivi, răi. Vă pot pune viața în pericol.
Iar dacă simțiți de asemenea că dv sau cineva totuși drag dv are 2 minim (dar pronunțate) sau chiar mai mult de 2 din aceste red flaguri, să mergeți/trimiteți persoana în cauză la terapie și chiar la un psihiatru. Oricare dintre aceste red flaguri se pot ține sub control cu ajutorul multor ani de terapie și unei preocupări colosale către dv sau persoana dragă de lângă dv, pentru îngrijire psihică/sufletească.
Cât de psihiatru consultați-l mai mult în cazul sesizării unei tulburări psihice, dar chiar și cu un diagnostic și pastile, tot prin terapie se ameliorează stările.

| Ancadorinapascale1993 a răspuns:

Nesimțit clar. Lipsit de coloana vertebrala

| BlueBell07 explică:

Vorbim de o profesoara, ce-i drept intoarsa din Italia de pe un post de femeie de serviciu.