anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face partajul la divort?

7 răspunsuri:
miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Iti recomand sa faci partaj voluntar, iar "imparteala" sa o atasezi la dosarul de divort, pentru ca instanta sa ia la cunostinta despre acest fapt, sa o investeasca si sa o cuprinda in hotararea de desfacerea casatoriei. Poti face acest lucru numai daca va puteti intelege asupra impartirii bunurilor.
"Imparteala" cuprinde toate bunurile comune, individualizate, grupate in doua loturi: un lot cu bunurile ce revin sotului si un alt lot cu bunurile ce revin sotiei. La final, cei doi soti semneaza actul impreuna cu doi martori.
In cazul in care cei doi soti nu pot conveni asupra partajului voluntar, instanta se poate pronunta ori in timpul procesului de divort, ori intr-un alt dosar. Trebuie avut in vedere faptul ca partajul este imprescriptibil, adica poate fi cerut oricand.

| mariazet45 a răspuns:

Se face un preces verbal cu bunurile dobandite in timpu casatoriei, binenteles ca si tu face acest lucru, se trece valorea estimativa a bunurilor si data aproximativa cand au fost achizitionate, daca ai acte prin care poti dovedi acest lucru e si mai bine, daca una din parti nu e de acord cu valorea sau bunurile care au fost trecute acolo se va face o expertiza, bani si timp pierdut. bunurile vor fi evaluate de expert, apoi daca nu e posibil sa recuperezi aceste bunuri vei primi contravaloare lor la pretu pe care ti l-a pus acel expert, in functie de cat a fost el de corect vei primi acesti bani. Bine ar fi sa incerci sa iti iei lucrurile deoare banii pe care ii vei lua vor fi dati doar la sfasitu procesului care va fi tergiversat cat de mult. Exemplu; o persoana a primit bani pentru toate bunurile care le avea in casa iar la momentu cand i-a primit isi putea lua doar un corp din mobila de sufragerie pe care o avea in casa. Fara proces e mai simpliu daca va intelegeti asupra bunurilor, nimeni nu are de pierdut.

| antonius74 a răspuns:

Se impart jumi-juma toate bunurile acumulate dupa casatorie si tot ceea ce au avut de dinainte de casatoria civila ii revine proprietarului initial. in cazul in care s-a facut un contract prenuptial, situatia se poate schimba in functie de continutul acelui document.

| Brotacelu a răspuns:

50/ 50 [fifty/fifty]

| marioBARCELONA a răspuns:

Am trecut prin asa ceva dar nu-mi mai amintesc axact.Stiu ca-ti trebuie un avocat foarte bun in caz ca apar probleme. Din ce-mi amintesc, se face o lista cu bunurile ce-ti apartin de fata cu un avocat si se semneaza acea lista de abii(sot si sotie).
Succes

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Partajul se face asupra bunurilor mobile și imobile din timpul căsătoriei, nu din afara ei.
În timpul procesului de divorț poți face o cerere și pentru partaj.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca la razboi.cu furci, topoare si parjolirea terenului in fata inamicului.intri in casa, iei ce apuci, dupa care fugi repede cu lucrurile luate si le ascunzi.intre timp iti lasi cativa killeri in fata usii sa nu intre si celalalt sa devalizeze casa, asa poti lua tu mai mult. laughing