Deficit de ce anume mai exact? Ca sa stiu cum iti si raspund. Ca lipsuri sunt multe si de diferite feluri dar nu stiu la care din ele faci referire.
Banuiesc ca te referi la deficitul bugetar. Pai simplu. Si Bulgaria face parte din UE, si Grecia la fel. Vezi cumva ca aceste tari sunt dezvoltate? Nu este obligatoriu ca o tara membra UE sa fie si dezvoltata economic.
Deficit bugetar.Sunt mai multe, da.Dar acesta este foarte dezbătut astăzi, deci este în prim plan în raport cu celelalte.
Pai e simplu, dupa caderea regimului comunist, Romania a devenit un fel de "cufar cu comori" usor de obtinut atat pentru cei care au urmat la conducere cat si pentru restul tarilor, inclusiv pentru cele din alianta UE. Romania a fost primita in UE tocmai pentru ca este o tara bogata. Vezi si tu doar ca s-au vandut fabricile strainilor prima data pe care le-au inchis in mod strategic doar ca sa fim obligati sa cumparam de la ei mai scump, apoi terenuri, apoi mine, apoi case. Cei care au permis asta sunt cei de la conducere, care au avut castiguri personale foarte mari pentru ca si-au vandut tara pe bucati strainilor.
Iar noi poporul pentru ca suntem foarte "inteligenti" ca natie, am permis toate astea si inca votam aceiasi oameni de 35 de ani.
Intrebarea ta este ceva de genul: daca homo sapiens au doua picioare, atunci de ce exista cancer pancreatic?
Raspunsul tau sta in simpla definitie a deficitului bugetar, si nu are nici o legatura cu UE. Eventual, era mai rau fara interventia in politica a UE-ului, si a ajutorului financiar din partea lor.
Fiecare țară își gestionează singură banii și politicile monetare interne. Unele o fac mai bine, altele mai puțin bine. Faptul că facem parte din UE ne aduce anumite avantaje și beneficii, inclusiv acces la fonduri nerambursabile.
De ce într-o firmă unii au salarii mai mari și altii mai mici? Pentru că diferă experiența, titulatura, etc.
Din cauza politicienilor corupți pe care i-a ales lumea, PSD și Aur în principiu, care nu urmează recomandările UE și preferă să își protejeze propriile interese.
De exemplu, tăierea pensiilor speciale și a privilegiilor, depolitizarea instituțiilor, sunt câțiva indicatori pe care UE i-a cerut de mult și pentru care am pierdut miliarde de euro, deoarece partidele astea încă se opun și astăzi.
Pentru ca suntem o natie de fraieri. UE ofera tot felul de fonduri pentru dezvoltare care sunt primite DOAR daca se apuca cineva de la noi sa scrie un proiect si poate sa justifice de ce are nevoie de o anumita suma sa il duca la capat. Doar ca noi suntem puturosi si nu aplicam sau incercam sa furam cat mai mult si sa folosim cat mai putini bani pentru ce am scris in proiect.
LanguageMaster întreabă: