| Jager a întrebat:

Daca strainii tot cumpara pamant la un pret de nimic in Romania, iar acele firme dau faliment, cui ii ramane pamantul? Statului roman sau statului de care apartine cumparatorul?
Daca le ramane statului lor, am vinde tara bucata cu bucata cu acte in regula?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu ramane nici unui stat.
In caz de faliment bunurile firmei, inclusiv terenurile, sunt vandute pentru acoperirea datoriilor catre stat (pentru datoriile provenite din impozite si taxe neplatite)si catre ceilalti creditori persoane juridice si fizice. In primul rand sunt platiti salariatii si apoi creditorii care detin garantii asupra bunurilor, acestia sunt, de regula, bancile care au creditat firmele falimentare.

| relian a răspuns:

La un pret de nimic adica? Cumpara la pretu cu care vinde omu, ce cuvinte mai scoateti. Uite asa ganditi si duceti mai departe textele astea. Daca tu te duci in Italia si cumperi un teren aia or sa zica uite si asta cumpara teren la preturi astronomice sau ce or sa zica? Cumpara la pretu cu care se vinde.Si terenul dintr-o tara nul ia nimeni indif ce se intampla, nu revine statului al carui cetatean este ala care la detinut. Eventual revine familiei daca are, iar daca n-are ramane staului roman.Cu firmele astea ai primti deja un raspuns,ramane al romanii,adica al unuia ce il va cumpara de la banca sau pe unde avea datorii firma cea dat faliment. Poate revenii statului in caz ca avea datorii la stat sau unei banci,in cele mai multe cazuri,banca care poate fi romaneasca sau straina, orice ar fi banca nu tine terenuri, bancile nu se oucupa cu chestii de genul a sta, ele se ocupa cu bani, deci il va vinde oricui sa isi acopere paguba, asica oricui are drept de cumparare in ro.Statu lor nu au nici o legatura cu afacerile facute pe teritoroul altui stat.

| Jager explică (pentru relian):

Eu asa am auzit de la cineva care se ocupa cu vanzarea-cumpararea terenurilor. Acum depinde. El mi-a zis ca unii cumpara terenuri agricole, la preturi de terenuri pentru locuinte (la tara, acolo terenul e mare si pretul mic).

| relian a răspuns (pentru Jager):

Asta a r fi f bine adica pretu unui teen de locuinte este f mare in comparatie cu cel arabil, deci ce spui tu este tocmai invers.Eu nu as da atitia bani pe un teren agricol.Cum sa platesc ca si pretul unui teren pe care se pot face case? Pai nu-s curios, pretu ala este astronomic pentru un teren arabil.

| Jager explică (pentru relian):

La tara sunt preturi diferite fata de cele din oras. La tara nu i mai toti au teren de 2000mp in spatele casei, in timp ce la oras ai maxim 500 mp daca ai strans ceva bani sau daca ai mostenit.