|

De ce prelevarea de organe de la donatorii aflati in moarte cerebrala se face numai sub anestezie generala? Initial ma gandeam sa pun intrebarea la categoria Sanatate insa fiind atat de interpretabil despre sanatatea cui e vorba, mai bine ma lamuriti aici.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Cred ca ar trebui sa intrebi un medic, unul care a invatat cum se cuvine si este capabil sa iti dea un raspuns pe masura. Eu nu sunt medic, nu stiu daca e vreun medic pe aici, doar pareri care nu pea ajuta,,, adica la urma urmei, sunt doar pareri. Da, s-ar putea ca unii sa aiba in familie un medic si sa il intrebe sau sa fi vazut din greseala un documentar pe tema asta, dar sansele sunt destul de mici.
Eu, din pacate, nu stiu despre acest subiect.
Si nu te obosi sa ma injuri ca am pus comentariu fara rost; te-am informat cu privire la calitatea comentariilor big grin

| a răspuns:

Fiindca in moarte cerebrala chiar daca creierul nu raspunde, organismul simte poate nu e la acelasi nivel durerea ca atunci cand esti viu, dar ea exista. Este ca si cum ar fi taiat de viu. Asta este parerea si logica mea.

| explică (pentru sweetys):

Creierul este cel care proceseaza durerea. Daca creierul e cu adevarat mort atunci organismul nu ar trebui sa simta nimic. Daca trunchiul cerebral inca mai functioneaza (sau oricare alt compartiment din creier) atunci mi se pare un abuz prelevarea de organe.