Pentru ca nu stiu ce inseamna extrema dreapta nici nu au habar de un verset din biblie, ei doar cred atat, asta o vad peste tot, ei doar cred atat, nu pot dovedi ceea ce cred, ma refer la orice afirma
Eu am văzut mulți care spun ca în Coreea de Nord e democrație iar Kim Jong-Un e bun deci...
Pentru ca extrema stanga le ameninta existenta si identitatea din toate punctele de vedere, iar extrema dreapta promite lupta cu ideologiile toxice de stanga, unde totul e relativ, pana si natura umana si biologia.
Ce intelegi prin "extrema" dreapta? Asa a devenit de raspandit termenul asta ca vad ca mai nimeni n-ar stii sa-mi zica ce e extrema standa sau dreapta moderata.
Sunt o gramada de ortodocsi influenti care se opun vehement miscarilor suveraniste de la noi. Uita-te, de exemplu, la Adrian Papahagi. Sau la toti cei afiliati editurii Humanitas.
Creștinii spălați pe creier habar n-au ce-nseamnă nazism și fascism, care mai ales nazismul era împotriva creștinismului, dar înșiși naziștii ziceau că ar fi fost creștini, deși erau de fapt, atei.
Unii creștini ortodocși susțin extrema dreaptă pentru că împărtășesc valori conservatoare: familie tradițională, religie, ordine și respingere a schimbărilor sociale moderne (precum drepturile LGBTQ sau multiculturalismul). Li se pare că dreapta apără „valorile creștine", pe când stânga le amenință. Dar nu toți creștinii gândesc așa — depinde mult de educație, context și experiență personală.
Patrichi_Sorin_1970_nozU întreabă: