| GamingSoloInRetea a întrebat:

De ce sunt creștinii ortodocși din România și creștinii în general susținători ai extremei drepte?

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pentru ca nu stiu ce inseamna extrema dreapta nici nu au habar de un verset din biblie, ei doar cred atat, asta o vad peste tot, ei doar cred atat, nu pot dovedi ceea ce cred, ma refer la orice afirma

| gabicoo a răspuns:

În zona mea, din contră, pocăiții au votat masiv cu Georgescu și Simion.

| LisaJulie a răspuns:

Eu am văzut mulți care spun ca în Coreea de Nord e democrație iar Kim Jong-Un e bun deci...

| StrongHeart a răspuns:

Pentru ca extrema stanga le ameninta existenta si identitatea din toate punctele de vedere, iar extrema dreapta promite lupta cu ideologiile toxice de stanga, unde totul e relativ, pana si natura umana si biologia.

| mODIN a răspuns:

Ce intelegi prin "extrema" dreapta? Asa a devenit de raspandit termenul asta ca vad ca mai nimeni n-ar stii sa-mi zica ce e extrema standa sau dreapta moderata.

Sunt o gramada de ortodocsi influenti care se opun vehement miscarilor suveraniste de la noi. Uita-te, de exemplu, la Adrian Papahagi. Sau la toti cei afiliati editurii Humanitas.

| eliancodrut a răspuns:

Pentruca sunt habotnici religiosi.

| angel6lust a răspuns:

Creștinii spălați pe creier habar n-au ce-nseamnă nazism și fascism, care mai ales nazismul era împotriva creștinismului, dar înșiși naziștii ziceau că ar fi fost creștini, deși erau de fapt, atei.

| OannusMaximus a răspuns:

Unii creștini ortodocși susțin extrema dreaptă pentru că împărtășesc valori conservatoare: familie tradițională, religie, ordine și respingere a schimbărilor sociale moderne (precum drepturile LGBTQ sau multiculturalismul). Li se pare că dreapta apără „valorile creștine", pe când stânga le amenință. Dar nu toți creștinii gândesc așa — depinde mult de educație, context și experiență personală.