|

detin un I. F. magazin alimentar si am nevoie de sfatul unui contabil. am inteles ca trebuie sa am un jurnal de casa, sau registru de casa in care sa notez marfa intrata si cea iesita.am cumparat inclusiv registrul respectiv insa nu stiu cum se completeaza.

intrebarea ar fi daca trebuie sa precizez pe articole sau toata factura. exemplu factura frutii fresh de 500 ron intrata 550 iesita.

am casa de marcat, si la finalul zilei trebuie sa facraportul Z. se zice ca foaia cu raportul se pastreaza cu monetarul zilei. ce reprezinta monetarul? banii in sine? sau o hartie care spune cati bani s-au facut in acea zi?

raspunsul cel mai folositor si pe inteles, primeste automat funda.

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In Registrul de casa se consemneaza, pe zile, doar veniturile(intrarile) si cheltuielile(iesirile) care se fac in numerar, respectiv incasarile si platile pe care le faci in numerar.
Monetarul reprezinta o hartie pe care se trec toti banii incasati in ziua respectiva, pe cupiuri, in ordine descrescatoare, de ex.: 2 bancnote a 100 lei=200 lei, 5 bancnote a 50 lei=250 lei... 10 monede a 5 bani=0, 50 lei si apoi totalul banilor incasati in ziua respectiva. Exista un tipizat pentru monetar, dar poate fi facut si de mana, pe o hartie obisnuita.
Pentru modul de completare a Registrului de casa citeste aici: http://www.contabilitateafirmei.ro/......e_casa.htm

1 răspuns:
| a răspuns:

Revin, am uitat sa-ti spun ca marfa intrata se inregistreaza intr-o nota de receptie, tot formular tipizat, in baza facturilor prin care o cumperi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează