| Xmen22 a întrebat:

E ceva normal sa îmi ceara buletin la farmacie pentru antibiotice?
Poate sa îmi facă rău cu datele mele personale?

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal, se dau pe baza de reteta

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este normal si legal, deoarece se dau pe reteta si sunt obligati sa verifice daca reteta este pentru tine.

| Cipi1212 a răspuns:

Este normal. Mama îmi ia medicamente compensate cu buletinul.

| Puffs a răspuns:

Mai nou, pentru a cumpăra antibiotice din farmacii trebuie să ai Rețetă Medicală sau/și Buletin! ( fără rețetă, cu ajutorul buletinului, în funcție de antibiotic și de problema cu care te confrunți! Poți achiziționa un anumit minim de capsule, pentru Urgențe! )...

| 99Dededidi99 a răspuns:

Da deoarece sunt cu eliberare pe rețetă și se solicită identitatea pentru a le ridica. Nu va face nimic cu datele tale Doar le notează pentru eventuale probleme

| ReddY25 a răspuns:

Desigur

| Batmanel a răspuns:

Din pacate e foarte normal, prescriptia antibioticului se face pe numele pacientului, nu oricine o poate ridica.
Dar la pacanele poti merge oricand si ca minor... bautura si tigarile sunt din partea casei. laughing

| eliancodrut a răspuns:

La retetele compensate se cere obligatoriu actul de identitate si nu se intampla nimic cu datele pacientilor.

| Furnicuta000 a răspuns:

La toate retetele cere buletin si nu buletinul pacientului ci buletinul celui care cumpara medicamentele. De ce? Pt ca tu raspunzi pentru medicamentele alea. Practic semnezi ca sunt pentru consumul pacientului respectiv si nu te duci sa le vinzi unor necunoscuti. Daca sa zicem ca cineva face supradoza de morfina (pentru ca e un opioid) si moare, apoi se descopera ca el le-a cumparat de la tine ilegal (pentru ca dupa codul de pe cutie se vede numele celui care le-a cumparat de la farmacie) esti pasibil de un dosar penal si chiar inchisoare pentru trafic de droguri