| ellyd a întrebat:

Deputatii si senatorii au imunitate parlamentara. In ce situatii imunitatea parlamentara ar fi trebuit sa fie rificata dar nu s-a intamplat astfel? In ce situatii s-a decis ridicarea imunitatii? Dau funda! Multumesc!

Răspuns Câştigător
| MrAnderson a răspuns:

Aici intra, in cazul Romaniei, doar teoretic, doua componente: ANI si DNA.
ANI se ocupa doar de cazurile in care statutul de parlamentar este in conflict cu o alta functie a acestuia, in cadrul Statului. Cum a fost celebrul caz in care astia au aflat dupa 5 ani ca Mircea Diaconu e si parlamentar, si director la Teatrul National.
In cazurile penale, insa, din cate stiu eu, doar DNA are dreptul de a ridica imunitatea unui membru al Parlamentului, in vederea efectuarii unei cercetari. Adica sa se poata face perchezitii si toate cele.

Dar cum spuneam, e Romanica si ce am zis eu e doar pe hartie. happy Nimeni nu e de atins daca-l are pe Nasu-n suflet. laughing

2 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Din punctul meu de vedere ar trebui sa fie scoasa aceasta imunitate, nu o vad ca pe ceva corect. Din cate stiu au fost cateva cazuri in care s-a ridicat imunitatea, dar au fost si cazuri in care era clar ca ea trebuie inlaturata si nu a fost- in cazul adrian nastase.

| idealman a răspuns:

Nimeni nu e mai presus de lege!
Imunitatea ar trebui sa fie doar la nivel declarativ.