|

In romania se poate adopta un bebelus nou-nascut? daca da, in ce conditii? am auzit ca sunt foarte multi nou-nascuti abandonati in maternitate.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Este destul de greu sa iti faci un dosar - multa birocratie, multe acte - care dupa un an de zile (timp in care se poate sa nu fie nici un copil sugar - ci numai copii mai mari pe care sa ti-i prezinte) cand nu ai ales nici un copil trebuie sa platesti din nou si sa-ti faci actele. Oricum depinde foarte mult de conditiile de trai pe care le poti asigura, de profilul psihologic... Sunt multe conditii pe care trebuie sa le intrunesti. Pe urma legislatia spune ca un copil nu poate fi dat spre adoptie decat dupa 60 de zile de la nastere - si numai cu acordul parintilor sau cu cel al tutorelui legal... - care se pot razgandi in privinta adoptiei in termen de 30 de zile de la acordul dat
Vezi citeste toata legea, toate conditiile si ce acte sunt prevazute a fi necesare la adresa
http://www.copilul.ro/Capitolul_I_Dispozitii_generale-a683-976.html
Iti spun eu ca este foarte greu sa adopti un copil - mai ales foarte mic - dar merita efortul pana la urma. Eu am cunoscut 3 familiii care au adoptat copii dupa mari eforturi birocratice - dar sunt foarte fericiti. Unul dintre copii nu era foarte mic - dar era atat de recunoscator - si de atasat - ca m-am gandit ca el va aprecia cel mai bine tratamentul bun al familiei fata de vechea viata.
In afara de acestia - mai cunosc si copii adoptati de varsta cu mine sau mai mari - care sunt o mandrie pentru familia lor si au relatii foarte apropiate. Este adevarat ca pot fi si neintelegeri si pot fi si deceptii - dar cati dintre copiii naturali nu fac probleme parintilor lor - Nu trebuie sa gandim asa. Oricum daca vrei ai lamuririle necesare mai sus

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu stiu daca e legal sau nu dar stiu pe cineva care a'' adoptat'' un copil din maternitate, a mers la primarie si a scos certificatu de nastere decalrand ca e tatal copilului, apoi s-a prezentat cu actu de nastere si a externat copilu si pe mama lui si l-a adus acasa la nevasta. Asa ceva a facut cu acordu mamei copilului, care nu era casatorita legal cu tatal adevarat al copilului si mai avea acasa 2 copii cu acesta si conditii foarte grele, a facut o alegere buna pentru ca fetita care a fost adusa de la maternitate in conditiile de mai sus este foarte bine ingrijita si are conditi foarte bune. Repet nu stiu daca este legal, dar este o modalitate de a ocoli birocratia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai te duci la Protectia Copilului, si te intetresezi exact, poate au si pliant, daca nu, iti notezi tot, si decizi, in consecinta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da se poate chiar de la cateva zile. Prima data te duci la Protectia Copilului sa-ti spuna exact de ce ai nevoie la dosar, dupa ce termini dosarul si-l depui urmeaza un test psihologic iar apoi ramane sa astepti sa te contacteze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da dar demersurile dureza

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Da se poate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Da se poate adopta dar greu...si eu imi doresc sa adopt un bebe.merge sa adopti chiar daca nu esti casatorit?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează