| alisu a întrebat:

In vara asta plec cu parintii in vacanta in bulgaria si vreau sa iau si o prietena. Parintii ei sunt divortati, ea locuieste cu mama, tatal este plecat in grecia si recasatorit acolo, ea poarta numele tatalui. Atunci cand trebuie facuta procura trebuie semnatura tatalui? sau e suficient semnatura mamei? ( eu zic ca numai a mamei pentru ca mama ei este tutorele), pasaport stiu ca nu trebuie, e suficient doar buletinul. merci

6 răspunsuri:
| noktambul a răspuns:

Pana la vara si Romania si Bulgaria vor fi in spatiul Schengen. Va fi suficient buletinul.

| Lala20 a răspuns:

Nu sunt sigura, chiar nu ma pricep dar stiu de cand am fost in taberele de vara in Grecia cu scoala, la sedinte niste mame au intrebat diriginta daca trebuie si semnatura tatalui, cred ca a zis ca da. In mod clar trebuie declaratia notariala care trebuie semnata de ambii cred, si trebuie copia dupa actul de divort! Cu buletinul e Ok. Si mai e problema ca trebuie sa fie in grija unui adult daca e minora! Asta ar insemna ca mama sau tatal tau trebuie sa o treaca in grija lor, tot la notar. Funda?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, art. 30, daca parintii sunt divortati si minorul a fost incredintat mamei, atunci numai aceasta trebuie sa dea o declaratie notariala autentica, prin care se declara de acord cu plecarea fiicei in strainatate si indica un insotitor major, in cazul expus poate fi mama ori tatal tau. Mama prietenei sa duca la notar si hotararea de divort, pentru a fi mentionata in declaratie iar prietena sa aiba o copie asupra ei, pentru orice eventualitate, unii politisti de frontiera sunt mai tipicari. E sufienta cartea de identitate(nu buletinul), Bulgaria facand parte din UE. Numai bine!

| Ada11 a răspuns:

Pai trebuie sa aiba copie dupa certificatul de divort. Si eu am fost in bulgaria si mi-a trebuit pasaportul, semnatura mamei si certificatul de divort.

| Cezar a răspuns:

Deci, daca ei sunt divortati, si au acea foaie, care arata ca sunt divortati si scrie ca fata sta cu mama sa! Desigur, ca numai, mama ei trebuie sa semneze pentru procura!
Ca si eu am intalnit o situatie asemanatoare!
Eu am 14, ani, mama mea este in Italia, si in vacanta de iarna, doream sa merg la ea! Dar nu prea puteam, trebuiea ca amandoi parinti sa semneze, pentru imputernicire ( adica un act in care sa arate ca nu sunt divortati, si ca nu vor sa ma duca in alte tari fara sa aiba acordul mamei, in caz ca sunt divortati ) ca sa plec! Asa ca nu prea putea, mama mea sa vina inapoi sa semneze! sad
Asa, ca ma voi duce in vacanta de vara!
BAfta, sper ca te-am ajutat!

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

La frontiera, da, merge numai cu buletinul. Dar la hotel nu accepta decat pasaport.