|

Nu am fost vineri 08.02. 2019 la munca, iar seful m-a pus absent nemotivat. Nu mai vreau sa lucrez la ei, iar seful mi-a zis sa vin luni neaparat cu demisie cu preaviz, eu nu vreau sa ma mai duc deloc. Am auzit ca la 3 absente nemotivate se desface contractul de munca. Ce se-ntampla cu zilele de concediu neefectuat pe anul 2018 ( am 7 zile de concediu pe anul trecut ) si ce se-ntampla cu zilele lucrate pe luna actuala? Daca nu ma mai duc deloc, imi mai plateste firma toate zilele astea? Cele lucrate si cele de concediu neefectuat?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Iti desface contractul fara sa te mai duci dar nu da bine pentru tine. Am inteles ca ti-l desface cu litera „i" sau ce litera mai este aceea in care spune ca nu te-ai mai dus, ai absentat. Si iti ramane pata, altii nu vor mai vrea sa te angajeze. Eu te sfatuiesc sa te duci, bagi preaviz si te mai duci la munca cat e in preaviz. Omul trebuie sa iti gaseasca inlocuitor in zilele de preaviz.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, daca nu respecti perioada de preaviz, iti poate desface disciplinar contractul de munca pentru absente nemotivate.
Trebuie sa-ti plateasca atat zilele de concediu la care ai dreptul cat si perioada lucrata pana la demisie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca să respecți legile, să faci ce zice șeful.
Dacă nu mai dorești să treci deloc pe acolo, trimiți demisia cu preaviz în plic prin curier.
Iar tot ca să nu fii în ilegalitate, în același plic pui și o cerere de concediu fără plată pentru următoarele 15 zile și soliciți să îți dea răspunsul și prin email.
Și vezi cee îți răspunde.
Iar pentru drepturile dtale salariale și de concediu asta se rezolvă în mod legal în perioada următoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează