| xTBM a întrebat:

Oamenii din Crisana se considera ardeleni sau criseni? Des auzi lucruri care ii caracterizeaza pe oamenii din diferite regiuni ale Romaniei (mai ales din Ardeal, Oltenia si Moldova). Despre Crisana sau criseni nu am auzit nimic. De fapt, nici nu am auzit vreodata denumirea de "crisan", doar "ardelean" sau "moţ". Stie cineva ce ii caracterizeaza, si cum sunt acesti oameni? A, si inca ceva: Daca citeste vreun crisan asta, stiti daca Crisana are stema? Am gasit mai multe variante de stema, dar nu pot spune sigur ca sunt adevarate. Multumesc!

2 răspunsuri:
| KiszMy a răspuns:

Majoritatea locuitorilor din ținutul cuprins între Mureș(la sud) și Someș (la nord) se consideră ardeleni, chiar și maghiarii din acea regiune se consideră ardeleni. Denumirile "Ardeal", "ardelean" sunt folosite la scară largă și sunt de origine maghiară, "transilvănean" și "crișean" nici rumânii nu prea folosesc.

| Ancaaaaaaapopppppaaaa a răspuns:

Sunt din Arad, Crisana face parte din Ardeal, deci suntem ardeleni. Avand in vedere acest lucru, si faptul ca traditiile noastre cat si accentul de a vorbi nu difera cu alte zone ale Ardealului, nu vad un motiv pentru a ne lua o identitate proprie precum "crisaneni"