anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Revoluția se caracterizează printr-o participare largă a maselor populare, spre deosebire de loviturile de stat, care antrenează un număr mic de persoane, ce acționează rapid - de regulă în întunericul nopții - punând cetățenii în fața faptului împlinit. Revoluția are ca rezultat schimbarea radicală a întregului sistem economic și social-politic, în timp ce lovitura de stat marchează o modificare la vârful piramidei politice.
Cum considerați evenimentul din decembrie 1989?

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

In Romania a fost ambele in acelasi timp, ca traim intr o tara minunata si unicata, numai exista asa oamenii pe fata pamantului ca in Romania

| doctorandus a răspuns:

Eu la Revolutie am iesit la Televiziune si am strigat "Sa vina Regele!" iar lumea mi-a spus sa tac din gura ca nu vor pe altul pe care nu-l pot da jos.

| sabin89 a răspuns:

Eu înclin spre varianta "revoluție".
Bălcescu scria că revoluția română de la 1848 își are originea în "negura veacurilor". Parafrazându-l, aș zice că Revoluția, despre care e vorba aici, își are originea în instaurarea regimului sovietic, de tip stalinist, la sfârșitul Războiului Mondial. Popoarele care au căzut sub dominația sovietică nu s-au împăcat niciodată cu soarta care le-a fost rezervată de Marile Puteri și au luptat pentru eliberare.

| SkyPilot a răspuns:

Lovitura de stat. Cordoanele armatei s-au retras la ordin venit din interior.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lovitură de stat orchestrată de Securitate.
nu lua niciodată Iliescu 90% dacă poporul era anti Ceaușescu