anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, astazi in trafic am avut in incident neplacut sa zic asa erau 3 benzi si toate erau pentru inainte(eu eram pe b2) doar ca strada unde trebuia sa ajungem era mai in dreapta, gen nu era in linie dreapta, era spre dreapta asa, si acolo erau tot 3 benzi doar ca b1 era ocupata de masini parcate, si eu din cate stiu odata ce banda 1 e cu parcari aia nu se mai ia in considerare ca o banda de circulatie, asadar din b2 in care eram m-am mutat pe b3( practic 2 pentru ca 1 nu se mai ia in considerare) iar cel din b1 s-a mutat pe b2(practic 1) dar din spate am fost claxonat de cel de pe b3 si acum stau si ma gandesc cum e corect, stiu ca atunci cand intersectia e in linie dreapta nu e mai in stanga sau mai in dreapta fiecare isi pastreaza banda lui gen chiar daca ala din b1 avea banda blocata in timpul virajului se ducea in fundul masinilor parcate si se muta pe b2 cu semnal si asa, dar eu din instinct atunci m-am mutat pe b3 si nu am idee cat de corect a fost ce am facut, stiu ca doar in virajul la stanga se reselecteaza benzile daca exista vrei restrictie, blocaj etc dar astept un raspuns de la cei cu experienta deoarece eu am o sapt de permis si cum ar fi trebuit sa procedez corect, ar fi trebuit sa continui pe banda mea, 2 chiar daca 1 trebuia sa se duca in fundul masinilor alea si sa mi cedeze prioritate sau?

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Trebuia sa ramai pe b2 nu sa intri pe b3. Ai luat prea usor permisul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai schimbat banda fara sa te asiguri si te intrebi daca ai procedat corect sau nu?
Cum aveti permis unii? Serios acum?

| Musafuka21 a răspuns (pentru suntserios):

Vere, inteleg ca am gresit dar era pozitionat mai mult spre dreapta nu era in linie dreapta, si mi s-a parut mai natural sa intru in b3 decat b2, dar acum inteleg ca e ca si cum ar fi in linie dreapta, gen imi mentin banda nu reselectez nici o banda

| suntserios a răspuns (pentru Musafuka21):

Nici nu vreau să știu cum intri in sensul giratoriu

| Pacientul0 a răspuns:

Dacă banda 1 e ocupată cu mașini parcate, ea nu mai contează ca bandă de circulație. Așa că practic ai doar banda 2 și 3.
Dacă trebuie să mergi spre dreapta și banda 1 e blocată, cel mai bine e să rămâi pe banda 2 (cea mai dreaptă liberă). Cel care era pe banda 1 ar trebui să se mute pe banda 2, cu semnal și atenție.
Tu mutându-te pe banda 3 (mai la stânga) ai intrat în drumul altcuiva, de asta ai fost claxonat.
Rămâi pe banda ta (2), iar ceilalți să se adapteze. Schimbă banda doar dacă e clar și sigur, cu semnal.

| Musafuka21 a răspuns (pentru Pacientul0):

Aha deci eu trebuia practic sa raman in banda mea 2 nu trebuia sa ma mut pe b3 pentru a l lasa pe cel din b1 sa intre in 2?

| Pacientul0 a răspuns (pentru Musafuka21):

Trebuia să rămâi pe banda ta, adică pe banda 2. Cel de pe banda 1, care era blocată de mașini parcate, trebuia să aștepte să intre pe banda 2, nu tu să te muți pe banda 3 ca să îl lași. Tu ai prioritate pe banda ta, așa că nu era nevoie să schimbi banda. Simplu!?