| Dorin888 a întrebat:

Salut! Recent am vandut un telefon, targul s-a efectuat in mall, clientul a vazut telefonul, l-a probat, a zis ca e in regula, mi-a platit si a plecat. Dupa cateva zile ma suna sa imi spuna ca are probleme la display si doreste sa mi-l returneze si sa-i dau banii inapoi, lucru cu care eu nu sunt de acord. I-am spus ca nu se mai poate si a raspuns ca maine o sa depuna plangere la politie. Ba chiar a facut reclamatie anuntului si la OLX, am primit mail de la OLX unde ma roaga moderatorii sa-i returnez banii. Plus de asta a spus ca va lua el camerele de la mall si ma va vedea pe inregistrare. Exista riscul sa mi se intample ceva?

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

Nu, nu riști să pățești nimic în sensul de fraudă sau înșelăciune. Asta pentru că omul a cumpărat ceva de bună voie face2face. Un lucru ce nu vine cu garanție de returnare. Iar asta se poate vedea inclusiv pe camere. Moderatorii OLX îți cer acest lucru deoarece astfel de evinemente le pune lor site-ul într-o lumină proastă. Deși sunt conștienți că legal nu au ce să îți facă. Așa am pățit eu odată cu unul care mi-a cumpărat un sistem audio iar după vreo săptămână mă sună să îmi zică faptul că mi-l aduce înapoi și să-i dau banii pe el că nu reușește să prindă nu știu ce tip de semnal cu el ( omul inventa aiureli ). Eu unul i-am zis ok dar vreau să-i facem probă înainte să-i înapoiez banii. Pentru că el când l-a luat a văzut că merge perfect. Am cerut asta pentru că știam că el avea acasă un sistem audio identic dar care nu mai mergea ( tot el se dăduse de gol ). Ce să vezi? La telefon a zis că " ok, nici o problemă, nu am luat piese de pe el dacă la asta te gândești " am închis apelul iar la nici 2 minute îmi dă mesaj cu " știi m-am răzgândit, îl păstrez așa și văd eu ce fac cu el ". Sunt foarte mulți pe OLX care cumpără ceva doar pentru că le trebuie o piesă din acel lucru sau alții care reușesc să-l strice iar apoi zic că au fost păcăliți și cer să le mai dai și banii înapoi. Nu-i dai nimic înapoi. L-a probat, l-a văzut, nu l-a obligat nimeni să-l cumpere iar după câteva zile l-a stricat. E vina lui.

7 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Nu patesti nimic! Si daca ii dadeai o caramida si-ti dadea 2.000 lei este treaba lui, cu atat mai mult cu cat sunt filmari pe camera. Cand l-a luat nu l-a vazut ca are probleme la display? Celor de la OLX spune-le ca in momentul vanzarii telefonul n-avea nimic la display, dovada ca l-a si acceptat.

| mihai69 a răspuns:

Există riscul să îi dai banii înapoi și să primești un alt telefon (identic), dar defect.
Eu aș face schimbul înapoi doar în fața unui polițist, cu condiția să verifici dacă aparatul are același IMEI cu cel pe care i l-ai vândut tu.
Și rating negativ pe OLX.

| Wr3nch a răspuns:

Depinde ce probleme are la display. Daca nu l-a lovit intre timp si nu are defecte vizibile pe care nu le avea in poze, poate zice ca fost tepuit.

| Xirus a răspuns:

Greseala ta a fost că trebuia să scrii pe olx, "fără posibilitate de returnare" unii mai scriu și treaba asta, ca să nu existe probleme. Poliția nu are ce să facă. El a cumparat un produs second hand, cu verificare și probare la fața locului. Ce descoperă el în timp peste 4, 7 zile este treaba lui, nu te priveste pe tine. nu ești magazin unde clientul constată ceva după nu stiu cât timp, iar apoi îl returnează. Vina o are el, sau nu constientizează, că proprietarul unui produs, nu este neaparat obligat să restituie banii clientului, târgul având loc într-un mediu ambulant în mall, nicidecum într-un loc special respectând anumite reguli de lege.

| Zuzu1991 a răspuns:

Sa se duca la politie, sa rada aia de ei
cat timp a plecat cu telefonul si tranzactia s-a incheiat, politia o sa ii ureze o viata preafericita, ca altceva nu pot face, tu nu ai facut nimic ilegal

DIMPOTRIVA

ar trebui sa dai telefon la OLX si sa ii ameninti cu dat in judecata... motivul:

respectivul cumparator a plecat cu telefonul, dupa 2 zile EL IL STRICA, si apoi (evident) ca isi vrea banii inapoi, iar OLX e de partea lui, DE UNDE SI PANA UNDE?!?

scuze ca am scris cu, caps, dar chestia e pur revoltatoare, insa, din pacate, trebuie sa te blamez si pe tine putin, pentru ca nu iti dai seama de ce am scris mai sus... lucruri care sunt evidente (si ca evident el a stricat telefonul si ca OLX poate fi tras la raspundere ca ii ia parte lui si nu tie)

| SpiridusulTuca a răspuns:

Cere dovada pentru ce spune el

| Nume6 a răspuns:

Nu o sa patesti nimic dar in schimb iti faci si dusmani. Cauta acolo pe Youtube achetele comisarului antonescu apelul din noapte. Unul a cumparat o masina de pe olx si si-a luat teapa, si s-a dus acasa la ăla de a luat-o că tot asa nu a mai vrut sa ii dea banii inapoi si i-a tăiat capul cu drujba.