| Nadishome a întrebat:

Salut, TPU! Daca eu pe certificatul de naștere am linie la tata, nu mai pot lua bursa sociala monoparentala? Adică eu timp de 3 ani de liceu, din a 9-a pana in a 11-a, am luat acea bursa, iar la dosar puneam doar certificatul de naștere, buletinul meu, al mamei si cererea. Acum, in acest an școlar, am fost înștiințata de domnul diriginte ca nu o sa mai pot lua bursa monoparentala daca tatal nu este recunoscut, ci doar cu un certificat de deces al lui, iar eu nici macar nu mi cunosc tatal sa stiu daca e viu sau mort???? In fine, ma poate ajuta cineva cu o informatie? Sau daca e cineva care se afla in aceeași situație si ma poate ajuta, m-aș bucura.
Mulțumesc anticipat!

3 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Avocatnet.ro

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai dreptul la bursa sociala, avand in vedere definitia familiei, corespunzatoare situatiei tale, din Metodologia-cadru de acordare a burselor şi cuantumul acestora, aprobata prin HG 732/2025, citez:
"ART. 3
  (1) În sensul prezentei metodologii-cadru, constituie „familie" persoanele aflate în una dintre următoarele situaţii:
  c) persoana singură şi copilul/copiii aflat/aflaţi în întreţinere, în vârstă de până la 18 ani sau de până la 26 de ani pentru cei care urmează o formă de învăţământ - cursuri de zi, organizată potrivit legii, şi care locuiesc şi gospodăresc împreună."
Se pare ca dirigintele nu a citit cu atentie aceasta prevedere. Roga-l sa o citeasca.