| MuCelMic a întrebat:

Trebuie sa pun o suma de bani in contul bancar al unei persoane. Eu nu am cont bancar, sunt minor, am buletin. 1- fiind minor cu buletin, pot pune acest bani in contul respectiv? 2 -trebuie sa merg neaparat la banca la care persoana respectiva are contul sau pot de la oricare alta banca? 3 - ce formaular trebuie completat (un link /poza daca se poate)?
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

1. Cu buletin poti sa trimiti bani prin banca in contul altuiva.

2. Nu completezi niciun formular. Te duci la ghiseu si spui ca vrei sa trimiti suma respectiva in contul respectiv. (Sa fie contul scris perfect, la fel si numele celui care trimiti, ca altfel banii vor ajunge in alt cont).
Apoi ii dai banii, si iti va da si restul daca este cazul. Intr-un minut va iesi formularul la imprimanta, formular ce a fost completat de doamna de la ghiseu; iar tu nu trebuie decat sa-l semnezi. Un formular ramane la banca, si unul la tine.

3. Daca persoana are cont la BRD, atunci te duci la orice banca BRD din orice oras din tara.
Daca are cont la banca Transilvania, atunci te poti duce la orice banca Transilvania din tara.
La fel se poate proceda cu orice banca. Si daca faci asa nu vei plati nimic in plus, co doar suma exacta cat trebuie trimisa.
Dar daca trimiti banii de la o alta banca (de la BRD de exemplu, la un cont din banca Transilvania), atunci vei plati niste taxe.

4. Nu trebuie sa iti deschizi cont. Poti trimite banii si fara sa ai tu cont la banca.

3 răspunsuri:
| Anonim2htqbf a răspuns:

Nu trebuie completat nici un formular, mergi la orice banca cu contul persoanei si le spui ca vrei sa faci alimentare cont! ATENTIE alte banci decat cea la care apartine iti va lua comison

| laSoledad a răspuns:

Trebuie sa te duci la banca unde are persoana respectiva contul. Daca aveai un cont deschis, era avantajos ca nu mai plateai comisionul de depunere. Oricum comisionul ala e doar cativa lei. Te duci cu buletinul la casieria bancii, ii spui ca ai sa trasferi cuiva niste bani si ii dai contul IBAN al persoanei respective. Ei iti iau banii, ti-i transfera si te vor pune sa semnezi o chitanta de depunere numerar. Una semnata de tine ramane la banca si cealalta ti-o vor da tie. Ca sa stii la ce banca te duci, uita-te la inceputul codului IBAN dupa codul de identificare al bancii. De exemplu:
- BTRL - BANCA TRANSILVANIA
- RNCB - BANCA COMERCIALA ROMANA
- INGB - ING BANK
-UNCR -UNICREDIT ROMANIA

Vezi codurile altor banci:
http://www.banking.ro/lista_BIC.php

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Nu spui ce suma vrei sa depui.
Conform Codului civil, citez:
"ART.41.Capacitatea de exerciţiu restrânsã
(1) Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitatea de exerciţiu restrânsã.
(2) Actele juridice ale minorului cu capacitate de exerciţiu restrânsã se încheie de cãtre acesta, cu încuviinţarea pãrinţilor sau, dupã caz, a tutorelui, iar în cazurile prevãzute de lege, şi cu autorizarea instanţei de tutelã. Încuviinţarea sau autorizarea poate fi datã, cel mai târziu, în momentul încheierii actului.
(3) Cu toate acestea, minorul cu capacitate de exerciţiu restrânsã poate face singur acte de conservare, acte de administrare care nu îl prejudiciazã, precum şi acte de dispoziţie de micã valoare, cu caracter curent şi care se executã la data încheierii lor."
Codul civil nu specifica exact suma, dar nu cred ca vei putea depune o suma peste 400-500 lei, poate chiar mai mica.
2.Trebuie sa mergi la o unitate bancara a bancii unde are persoana respectiva contul, nu neaparat la unitatea unde si-a deschis contul.
3.Tu nu trebuie sa completezi nici un formular, foaia de depunere va fi intocmita pe calculator de functionarul bancii.