| AbrH a întrebat:

Salutare, am vândut recent un autoturism iar acum noul proprietar vrea sa ii trimit fiscalul ce l-am dobândit eu de la fostul proprietar al mașinii de când am cumpărat eu masina, pentru înmatriculare ar avea nevoie. Este neapărat nevoie sa ii trimit eu documentele respective dacă eu deja am făcut la fisc transcrierea pe d-lui? Vrea sa ma dea în instanta pentru înșelăciune ca nu ii trimit fiscalul ce l-am primit eu cand am cumpărat masina, mi se pare foarte ciudat, nu am mai auzit asa ceva. Exista asemenea cerinta la înmatriculare?

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista o asemenea cerinta, de altfel nici nu se mai cere certificatul de atestare fiscala de la vanzator, acesta a fost inlocuit de inregistrarea de catre cumparator la organul fiscal (compartimentul de impozite si taxe de la primarie) de la domiciliul sau resedinta sa.
Spune-i sa citeasca forma actuala a art.8 din Ordinul MAI nr. 1501/2006, privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, cu md. si compl. ulterioare si sa te lase in pace.