| Richard2003 a întrebat:

Tot primesc mesaje de genul
Datoria de la ORANGE este analizata pentru trimiterea dosarului Dvs. in instanta. Achitati acum 1638.53 RON si solutionati amiabil! Kredyt Inkaso 0372309922

Într-un mesaj mai vechi au dat și un nr de dosar

Este scam nu? Având în vedere ca eu nu am avut nici un contract semnat cu cnp ul meu

15 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Hehe. Daca ai dat copie de buletin la ruda sau prieten stai linistit ca o semnat ei pentru tine.

| Richard2003 explică (pentru Wr3nch):

Nu am dat copie buletin la nimeni

| Wr3nch a răspuns:

Ai avut contract la fostul Romtelecom/Telekom Romania? Daca da, au fost preluati de Orange care au preluat datoria.

Nu
Pe numărul meu de telefon nu am nici un contract făcut semnat
Sau numele meu

| Wr3nch a răspuns (pentru Richard2003):

Firma e reala si e firma de recuperari debit angajata de Orange. Deci ceva datorie ai. Eu zic sa dai un telefon sa aflii inainte sa te trezesti cu proprire.

Nu știu
Eu n-am nici un contract pe numele meu niciunde
Maxim la bancă dar atât

| Wr3nch a răspuns (pentru Richard2003):

E decizia ta.

Păi n-am semnat nici un contract cu Orange pe numărul meu sau numele meu

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca stii ca nu ai facut nimic de la care sa ai o datorie, ignora mesajul si gata.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cat de nou e numarul tau de telefon?

| Richard2003 explică (pentru suntserios):

Are peste 4 5 ani

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Richard2003):

Atunci suna si lamureste-te.

Kredyt Inkaso e intr-adevar o firma de recuperari creante care lucreaza cu Orange, dar pare ca sunt multi care primesc mesaje gresite pe numere de telefon care au apartinut altcuiva in trecut

https://comunitate.orange.ro/......m-p/185218

| RAY a răspuns (pentru Wr3nch):

Nu se face propire

| RAY a răspuns:

Dacă nu ai proprietăți,ai un venit minim garantat pe luna nu îți poate face nimic,atât pot sa îți blocheze conturile la banca,nu in interesul lor sa te bage la pușcărie ca nu recuperează nimic, nu le răspunde, nu au ce îți face, schimba nr de telefon, in caz extrem vezi de un buletin tip flotant

| J0B0MAT a răspuns:

Sună la Orange. Poate numărul tău a aparținut celui care are bani de dat, ori cineva a dat numărul tău din greșeală ca număr de rezervă unde să primească notificări, mailuri etc.