| narcis690 a întrebat:

Trotinetiștii cu trotinete electrice, scuteriștii cu scutere electrice și neelectrice și toți bicicliștii la, cei "electrificați" și cei clasici, AU VOIE SĂ CIRCULE PE TROTUAR?
Eu știam că NU.
Dacă NU AU VOIE, în sarcina cui cade obligația de a-i penaliza/amenda?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu au voie pe trotuar si daca sunt prinsi pot fi amendati de politie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu au voie

| VoidEternal a răspuns:

Au voie doar daca e pista pe trotuar.

| MarzacIon a răspuns:

Principalele reguli de circulație aplicabile conducătorilor de trotinete electrice constau în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația pe trotuar. Amenda ar trebui data de Politia Locala si Rutiera.

https://evmarket.ro/......ice-22679/

| UnchiulRamiz a răspuns:

Nu! De întra în mine le rup capul. Sunt piste dar ei merg pe unde apucă

| Cresta a răspuns (pentru Ioandelasal):

Si cu toate astea, circula numai pe trotuar desi nu sunt piste speciale. Motiveaza ca... se tem de masini. Problema e ca (eu am patit-o, la stiri am vazut alte cazuri) ii imping pe pietoni ca sa-si faca loc de parca trotuarul ar fi teritoriul si dreptul lor.

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru Cresta):

Până când un pieton îi dă o lecție să nu o uite toată viața! Nesimțirea celor pe trotinete, pasivitatea poliției și neimplicarea civică au dus la tupeul fără limite a celor pe trotinete! Nu a intrat nici unul în mâna mea, că era vai și amar de pielea lui!

| narcis690 explică:

În timp ce respectivii merg pe trotuar polițiști din Poliția Locală patrulează "vigilenți" pe trotuarul cu pricina făcându-se că nu văd nimic și că nu se întâmplă nimic.
Oare acești polițiști unde ar trebui reclamați?
Oare este permis dă fie filmați atât polițiștii cât și trotinetiștii, scuteriștii, bicicliștii?