Pai normal că nu a fost recunoscut referendumul.
Constituția Ucrainei spune că orice referendum care supune la vot modificarea teritorială trebuie sa fie organizat la nivel național și nu local.
Plus referendumul nu a fost supravegheat de nicio organizație internațională ci doar de prorusi cu arma.
Plus, au fost scăpări de informații în care Rusia a publicat din greșeală un adevărat rezultat al referendumului și anume că doar 30% din populația Crimeei a votat și jumătate au votat împotriva.
Ia zi gigele, zicem doar jumătăți de adevărat sau nu?
Da, fortele armate ruse au intrat in Crimea, am zis eu ca nu au facut asta? Am spus doar ca au tinut un referendum la care au putut participa si vota atat cetateni rusi din Crimea(majoritatea), cat si ucraineni si tatari.
Cei din urma au ales ca boicoteze acest referendum, dar toti au avut dreptul sa voteze. De ce este ok sa existe Kosovo in Serbia dar Crimea(majoritatea cetateni rusi) nu pot alege in mod liber sa faca parte din Rusia? Nu vezi ca este un 'double standard'?
Este ilegal cand o face Rusia, dar cand o face Vestul, e ok.
Nu sustin niciun stat agresor, sustin libertatea oamenilor din Crimea sa aleaga ei ce vor.
Dupa destramarea U.R.S.S foarte multi cetateni s-au trezit intr-un stat nou, care nu le ofera drepturi egale, de a vorbi limba lor nativa, de a fi predata in scoli limba rusa, vorbim de milioane de oameni care nu au avut de ales si a trebuit sa accepte nedreptatile impuse de noua conducere.
Deci tu mort copt ramai convins ca nu au votat cu arma la cap nu?
Atunci ce sa iti zic, ramai convins asa, nici nu ma chinuit sa te conving de altceva.
Daca tu sustii ca au votat cu arma la cap, ce dovezi poti sa aduci?
Doar afirmatia ta nu e de ajuns.
Nu e nevoie de dovezi bai nestiutorule, ai dovada clara ca acele 3 teritorii furate in razboiul inceput de Rusia in 2022, au fost luate.
Ei sustin ca le-au luat legal, dar nu e adevarat! Le-au anexat ilegal
Tu fie esti un om low-iq, fie esti rauvoitor.
Uita de referendum, ei au fost constransi.
Daca inca traiesti intr-o bula si crezi ca nu este dictatura in Rusia, uitate la cateva filmulete, in care ieseau oamenii la proteste pasnice, iar politistii i arestau, i bagau in duba fara un motiv concludent, doar pentru faptul ca protestau.
Inca 2 dovezi, pentru oameni cu un iq cat de cat mediu, nu trebuie sa fi foarte inteligent sa intelegi ca Rusii nu sunt de incredere si nu au fost.
1) Lavrov a spus acum cateva zile, ca Ucraina trebuie sa opreasca atacul impotriva Rusiei, adica Rusia a inceput ofensiva militara, iar el spune ca Ucraina sa inceteze.
2)Putin a zis ca nu accepta pacea decat daca la Kiev se organizeaza alegeri democrate! Tine minte "alegeri democrate" Putin de cate ori e la putere? 25 de ani, nu?
Cum are el curaj si tupeu sa vorbeasca despre asa ceva, cand Rusia nu e sub nici o forma un exemlpu de democratie.
Tu spui ca nu sustii agresorii, dar numai parte a Rusiei ai luat, eu cred ca ai o alta convingere, o alta educatie, esti suparat pe apocalipsa gay, si pe Bruxelles, pe pandemie si altele, da nu zice nimeni ca Europa nu incepe sa devina o mini dictatura, dar nu mai lua apararea Rusiei, ca Rusia are o mare parte din vina, nu zic ca restul nu.
Omule, vorbeam aici de Crimea, tu ma iei cu nu trebuie dovezi si ma ataci personal fara motiv, ce rost are sa argumentez cu tine?
Nu ia nimeni apararea Rusiei, am zis de n ori ca e un mare pericol, pentru ca istoric a facut ravagii peste tot, mai ales la noi in tara, nu sunt low iq cum zici tu, stiu foarte bine ca plecau trenurile pline cu avutiile tarii spre Moscova, trenuri cu aur, cereale, unt, alimente si multe alte bunuri in timp ce soldatii romani mancau o coaja de turta amarata sau mamaliga.
Nu ia nimeni apararea lor, dar e important sa vedem contextul pentru ca nici americanii sau francezii nu sunt sfinti si nu au luat in serios relatiile externe cu Rusia, uita-te ce zice Macron de exemplu sau alti papagali ca el despre Rusia si ce zice Merkel.
E o mare diferenta de perspectiva. Nu te duci si arunci cu pietre in barlogul unde doarme ditamai ursul ca s-ar putea sa te manance de viu. Cam asta face occidentul de multi ani.
Sunt multe chestii pe care nu le stii sau ai luat niste informatii drept bune si acum nici nu iti mai pui intrebari si asociezi o persoana care pune intrebari cu anti covid, anti lgbt sau mai stiu eu ce stereotipuri. Dar de ce nu vorbim de NordStream2, tot mâna Rusiei a fost si acolo?
S-au facut investigatii, serviciile de inteligenta americane stiau despre planul ucrainienilor.
Deci nu am cum sa ii vad pe ucraineni ca pe victime(si cand zic ucrainieni ma refer la deciziile luate de kiev, nu de bietii oameni care mor pentru un razboi intre doua mari puteri pentru resurse naturale) cand tot ce au facut a fost sa provoace acest razboi.
"A facut Ucraina tot ce trebuia pentru a exista pace sau a provocat acest conflict?"
Ucraina a făcut tot ce trebuia să îți păstreze teritoriile și statutul.
Este că tu ești din ăla care da vina exclusiv pe victime la viol așa e?
Să știi că aceste mentalitate nu o să ți o schimbi decât când va fi violata fiica ta sau mama ta sau soția ta.
De acord aici, nici Franta, Marea Britania, Germania, SUA, etc nu sunt sfinte si au facut multiple greseli, insa nu e justificata ideea asta cum ca Rusia vrea eliberarea Ucrainei de neonazisti si alte prostii de genul asta, asta e clar ca e un pretext grosolan de a isi continua invazia..toate aceste retorici, nu au nici un sens, nici macar acesta ca vor sa isi recupereze teritoriul nu este un argument bun, ca asa multe tari ar trebui sa isi recupereze diverse teritorii si s-ar provoca un razboi in toata Europa si nu numai.
Intr-adevar Romania si tariile balcanice ar trebui sa aiba relatii diplomatice cu Rusia, de fapt eu cred ca Rusia trebuia demult sa fie integrata in tarile astea educate, ca o parte din teritoriul ei este cu principii Europene, dar nu doreste lucrul asta si nici nu prea ai cum...din cate ai vazut, nu a acceptat pacea care a propuso Trump. Nu doreste pacea Putin, asta este realitatea fie ca ne place sau nu... Zelenksy a acceptat ai vazut, in ciuda faptului ca el ar fi iesit in minus cu mult, dar a dorit si a acceptat sa se "compromita" ca SUA sa fie un partener stabil si un garant de securitate pentru Ucraina.
Putin are ideii fixiste si nerealiste, cere mult prea mult, este un risc mult prea mare ca SUA sa isi retraga toate bazele, toti soldatii, altfel tarile ar fi vulnerabile din toate punctele de vedere.
NATO nu a invadat niciodata o tara, este doar o alianta defensiva! Nu ar ataca Rusia, dar este okey, sunt de acord ca nu ar fi normal sa aiba granita cu Rusia, insa again, Rusia nu vrea ca Ucraina sa ramana neutra, trebuie sa intelegi asta, Rusia vrea ca Ucraina sa faca parte din influenta Rusa, cum e Belarus. Administratie rusa in politica, totul controlat de Rusi.
Asta e, Europenii au gresit in relatie cu Rusia, dar ei nu sunt deloc baietii buni, asta trebuie sa intelegem!
Eu cred ca Ucraenienii sunt extrem de rai si ambitiosi, dar n e nimic intamplator fiindca ei din punct de vedere biologic sunt Rusi la baza ca si genetic, sunt duri, rai, barbatii alfa...primitivi,.asta e gandirea slava.
Da, da, a facut tot ce trebuia, inclusiv sa distruga Nordstream2, sa opreasca apa ce curge prin nordul regiunii Crimea, sa intrerupa orice relatie cu Rusia, sa interzica vorbirea si predarea altor limbi decat ucraineana, se dau amenzi daca vorbesti limba rusa la serviciu, de exemplu, cu toate ca sunt 8 milioane de rusi in UA, violente neincetate din partea extremistilor, politicieni cumparati si folositi de serviciile de inteligenta si multe alte lucruri de care vom afla multa prea tarziu.
Deci da, tu ai dreptate, ei sunt victimele nevinovate in care s-au pompat miliarde de dolari si e justificat razboiul ca asa ai vazut tu la televizor. Ok, ai dreptate, putin spre foarte prost informat, dar daca tu crezi ca ai dreptate, bravo.
Si eu as face orice ca sa rup legatura cu Rusia daca as fi fost conducatorul unui stat amenintat de catre de Rusia. Bravo Ucraina.
Boss, cand dusmanul tau devine numarul unu si este un pericol la adresa securitatii, se procedeaza normal. asa ar face oricine cred, asta e razboiul...inainte de razboi armat, pe alte cai cu atat mai vehement sa se intample.
Razboiul justificat? pai intreaba Rusia daca e razboiul justificat hai sa vedem ce va raspunde Mister Putin.
Sunt sigur că zilele trecute când rușii au omorat cu o rachetă 9 copii in Ucraina tu ai avut în mic orgaasm că nu e așa... Pentru că niste ruși din Ucraina nu aveai voie sa folosească rusă oficial intr-un stat agresat de Rusia fapt corespondenta e sa bombardezi zone rezidențiale și să omori 9 copii nu?
Daca la Prima Sf Gheorghe nu ai voie că angajat sa vb in maghiar Orban are tot dreptul să omoare 11 copii romani mâine nu?
Https://www.youtube.com/watch?v=ilWLvW94sUs
"RUȘII au invadat de 13 ori pământurile ROMÂNILOR"
O, dar saracii Rusi, ce nedreptatiti sunt ei.
Si fix de aia nu esti conducatorul unui stat.
Simt ca ma repet si oameni ca tine tot o tin pe a lor.
Nu zic ca rusii sunt nevinovati, zic doar ca razboaiele incep cand doua parti sunt in dezacord total si nu exista comunicare, asta a facut Ucraina, a rupt orice legatura cu Rusia si acum tara lor e un iad.
Acelasi lucru il face acum Rusia.
Excelent ai zice daca ti-ar arde blocul in care locuiesti?
Ai avut orga.sm azi când a bombardat Rusia oamenii care mergeau la biserica?
Ai simtit extaz cand Kiev a luat oameni de pe strada care nu vor razboi, sa fie trimisi drept carne de tun pe transee?
Ai avut org.asm cand Putin a platit viata soldatilor rusi cu 1000 ruble ca sa cucereasca teritorii noi?
Pe de alta parte Ucraina e o tara atacata si ca in orice tara care trebuie sa se apere de un stat agresor care ii invadeaza militar armata e obligatorie.
Vi cu retorici din astea, rusofilule.
Asta face Putin de zeci de ani.
Pentru cultura ta generala, Putin e la putere de 24 de ani, adica este o dictatura mult mai odioasa decat in Ucraina, ba rusofilule.
Andrusk2 întreabă: