|

Unde mergi sa iti faci buletinul daca esti din Brasov, dar divortezi si casa ramane sotiei, stai in Anglia (in chirie), vrei sa iti faci casa la Iasi, dar inca nu ai casa, doar cea parinteasca? Trebuie sa fii luat in spatiu de cineva si sa-ti faci buletinul in orasul respectiv, nu?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti sa-ti faci cartea de identitate in localitatea unde sunt parintii, ei te pot lua in spatiu.

| a răspuns:

In orașul unde locuiești, dacă stai în gazdă îți faci buletin de flotant. Dta ai buletin acum? Dacă ești cetățean român, în România ca adult te legitimezi cu un buletin. Înafara țiganilor din ghetoul de la marginea orașului, ceilalți trebuie să indice un domiciliu unde sunt îndreptățiti să stea, ca domiciliu stabil, astfel dacă sunt căutați de autorități căutarea să pornească de undeva. Pentru dta, cel mai potrivit loc ar fi casa părintească, dar poate că și aici este nevoie de un acord al părinților de luare în spațiu, dacă ai plecat de acolo.

| a răspuns:

Ai povestit povestea vietii tale. Daca mai scriao si unde te-ai nascut, si cati frati si surori mai ai, era completa povestea. laughing

Dar ca sa iti raspund la intrebare.
La ambasada romaniei din Londra.
Iti faci programare, te uiti pe net ce acte iti trebuie, si mergi si faci o procura pentru reinoire buletin. Te duci acolo, depui actele, iti da procura, o trimiti acasa, intre timp buletinul tau deja e in curs de reinnoire. Pana ajunge mama sau tatal tau la birou, buletinul e deja gata. Si ti-l trimite printr-un serviciu sigur de la posta romana, si aia e tot. Nu mai stiu ce trebuia ca eu am fost acum ceva timp, dar poze, nu mai stiu dimensiunea dar scrie la ei pe site, pasaport valabil, certificat de nastere dar nu sunt sigur, si cam atat. Stiu sigur ca merge pentru ca am fost cu nevasta-mea de si-a facut ea. Insa nu mai stiu documentatia exact, o gasesti la ei pe site la sectiunea reinoire carte identitate.

Asta este doar o optiune, desigur ca poti face asta si in tara, mult mai simplu, dar ca sa mergi in Romania te costa cel putin 200, plus cheltuieli plus multe. La ambasada te costa 60£ procura cu tot cu acte cu tot.