| Arthurrrr a întrebat:

Verișoara mea de gradul 2 a spus că a vrut să facă buletin clasic,și nu a putut,a zis că i-a pus cei de la buletine că nu se mai poate face classic, i-a luat amprente de la 2 degete,dar pe internet scrie că poți opta pentru buletinul classic,cei care v-ați schimbat recent buletinul,ați putut opta pentru buletinul classic, sau v-a obligat să faceți buletin digital?

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Buletine de identitate (cum le spui tu clasice) nu se mai elibereaza de multi ani, se elibereaza doar carti de identitate simple sau electronice, conform OUG nr. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, rep. in 2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 16
  (3) De la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cetăţenii români pot opta pentru eliberarea:
  a) unei cărţi electronice de identitate în una dintre variantele prevăzute la art. 17 alin. (6);
  b) unei cărţi de identitate simple."
Asa fiind nimeni nu te poate obliga sa accepti eliberarea unei carti electronice de identitate daca tu vrei carte de identitate simpla.

| dracescu77 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Ce scrie in lege e fix pix, nu se aplica cu realitatea decat un procent foarte scazut, majoritatea prefera sa ocoleasca legile, chiar si intitutiile publice si functionarii ce lucra acolo

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru dracescu77):

Daca tu esti tont si accepti abuzuri, asta e partea a doua... pentru ca acolo unde functionarii "ocolesc" legile, o fac fiindca nici cetatenii habar nu au pe ce lume traiesc si accepta asta.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pe langa ca nu mi-ai citit atent raspunsul esti habarnist si necivilizat. Nu-mi raspunde mie, raspunde-i utilizatorului ce a pus intrebarea.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, la cerere se emit și cărți de identitate fara cip. Nu vad de ce ar mai opta cineva pentru ele...

| Arthurrrr explică (pentru suntserios):

Ea a vrut să-si facă buletinul normal, dar a zis cei de la buletine că poate să facă doar buletin electronic, acum poate nu au mai avut pe stoc decât buletine electronice

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce înseamnă să fii analfabet funcțional. Ai citit și nu ai înțeles nimic.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Anul trecut am facut clasic, nici nu m-au intrebat de digital. Cred ca prin August l-am facut.

| Arthurrrr explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Dar ea l-a făcut anul ăsta, acum nu demult, dar eu știam că de abia din 2031 te obligă să faci buletin digital, dar uite că ea a putut face numai buletin digital

| Fatamuntilor a răspuns:

Confunzi lucrurile. Ioandelesal zice bine
Exprimarea gresita,, buletin''' e acea carticica pe care inca o mai au batrani a carui valabiltea e nelimita.Au o liniuta acolo.
De ceva timp s-a eliberat carti de indentitate.De aici confuzia
Daca citeai atent tot raspunsul domnului vedeai ca poate alege.

| LisaJulie a răspuns:

Cartile de identitate clasice se elibereaza pana in 2031, nu aveau voie sa faca asta

| Cipi1212 a răspuns:

Eu am făcut buletin clasic chiar dacă e valabil până în 2031 și nu 2034 cum ar fi fost normal.

| Cresta a răspuns:

Au pacalit-o. Se poate opta pentru CI fara cip.