| Nimeni91 a întrebat:

Buna dragii mei! M-ar interesa daca ati citit cartea "Dracula" de Bram Stoker? As vrea sa o citesc si eu, insa pe net am cautat tot felul de recenzii, dar nu am gasit nimic, care sa fie destul de convingator cu privire la acest lucru.
Intrebarea mea este: cei care ati citit-o, v-a placut? Nu vreau asa multe detalii, vreau doar sa stiu daca a meritat sa fie lecturata sau nu. Toate recenziile pe care le-am citit intrau in detalii referitoare la peisaj, actiune, insa nimeni nu spune daca aceasta carte merita sa fie citita da sau nu. Imi plac, in general, astfel de opere.
Va multumesc anticipat!

7 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Buna! ^_^

Da, merita citita, intr-un singur cuvant da.

Daca ar fi sa aprofundez, nu trebuie sa citesti o carte pentru recenzii, o citesti si vezi daca iti place si gasesti ceea ce vrei in ea, daca nu... nu.
Referitor tot la recenzii, unde ai cautat si nu ai gasit informatiile pe care le vrei?
Hai ca iti dau eu un site:
https://www.goodreads.com/......45.Dracula

Aici poti sa vezi note pentru fiecare carti, review-uri si cam tot ce iti trebuie, peste tot in lume. Aici poti sa vezi ca 949, 749 de persoane au dat o nota, iar 26, 795 au lasat si un review, care mai de care mai detaliat :)

Aici poti sa vezi si alte carti. Numai bine si spor la citit (si in tot ceea ce faci)! ^_^

| Nimeni91 explică (pentru DoarBogdan):

Multumesc mult!
Nu prea am gasit reenzii in care sa vad si eu" a, m-a impresionat epicul acestui roman( in mod personal, nu pentru ca multe persoane primeau cartile de la anumite edituri spre a le face recenzii pozitive), deoarece..."
Iti multumec din nou! Vreau de ceve vreme sa o citesc si va intrebam si pe voi, intrucat am mai incercat sa mai citesc si carti care nu prea erau pe gustul meu doar pentru titlu sau pentru cee ce credeam eu ca se afla in continutul lor.

| johnnny123 a răspuns:

Ce inseamna pentru tine ca o carte "merita citita"?
Daca iti face placere sa citesti o carte, inseamna ca a meritat sa o citesti. Este foarte simplu.

Iar referitor strict la Dracula de Bram Stoker, este o carte esentiala pentru genul gothic-horror.

Daca iti plac "vampirii" doar pentru ca ai vazut Twilight sau alte chestii de genul asta, atunci este posibil sa nu o gusti.

Dar daca iti place cu adevarat genul gothic horror, scris in stil autentic de secol XIX, o sa-ti placa si Dracula.

| Nimeni91 explică (pentru johnnny123):

Sincera sa fiu, nu vreau sa o citesc pentru ca am citit si "Twilight", care, ca sa fiu sincera, a deviat total de la acea esenta a cartilor cu vampiri si nu a fost tocmai pe gustul meu, deoarece actiunea si personajele mi s-au parut putin cam departe de asteptarile mele; am citit "Twilight" pentru ca speram ca totusi sa fie altfel, insa nu s-a dovedit altceva, dupa parerea mea, decat o fantezie mult prea confundata cu romantismul. De aceea vreau sa citesc romanul lui Bram Stoker, deoarece sper ca secolul al XIX-lea sper sa isi spuna cuvantul, sa aiba un aer de vremuri vechi, cum ai spus si tu, un autentic stil horror.

| johnnny123 a răspuns (pentru Nimeni91):

Dracula lui Bram Stoker fata de Twilight este ca un parfum Chanel fata de un Lady Speed Stick.

Spor la citit!

| Nimeni91 explică (pentru johnnny123):

Iti multumesc mult pentru raspunsuri!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu am citit-o, dar aveam o colegă în liceu care a făcut-o...și când am întrebat-o cum i s-a părut, a spus că i-a plăcut enorm. Nu am citit-o pentru că nu prea mă pasionează subiectul despre vampiri, dar dacă ție îți plac astfel de povești, dă-i bice. happy Cică merită.