|

Buna! Printre cartile mele favorite se numara "De veghe in lanul de secara" scrisa de J. D. Salinger. As dori sa-mi recomandati o carte asemanatoare! Multumesc anticipat!

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Tot in acest stil as interpreta si eu romanul lui Golding.
Frumos spus!
Nu am citit "Noua povestiri", dar am inteles ca e o carte foarte buna, merci de recomandare! O pun pe lista mea de lecturi si o voi citi, intr-o zi...
Poti incerca un alt roman interesant pe tema adolescentului neinteles, inadaptat, "Un om sfarsit", de Giovanni Papini. E foarte interesanta si profunda, mie mi-a placut mult.
O zi faina!

7 răspunsuri:
| a răspuns:

N-as spune ca seamana, insa are personaje tot adolescenti. Nu americani dezorientati si fara scop, ci adolescenti japonezi depresivi, inadaptati. Sinucigasi.
"Padurea norvegiana" de Haruki Murakami. Una dintre cele mai faine carti pe care le-am citit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

David Mitchell-"Omul de ianuarie" si John Fante -"O sa vina si primavara, Bandini", "Vise de pe Bunker Hill", 'Drumul spre Los Angeles"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O alta carte asemanatoare este "Porcul" de Andrew Cowan. Iti doresc sa le citesti pe toate cele recomandate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna!
"De veghe in lanul de secara" este si una dintre cartile mele preferate, pe care am descoperit-o in adolescenta, mai exact, in clasa a VIII-a, cand am participat la un concurs de lectura (am luat premiul I pe un comentariu al acestui roman). De atunci, il recites ritmic si il recomand tuturor adolecsentilor cu care inetractionez (elevi ai mei de la scoala, copii ai colegilor si/sau prietenilor mei, useri de pe acest site) drept un roman minunat al acestei vasrste.
Nu am descoperit, inca, o carte asemanatoare ca subiect si ca stil, romanul lui Salinger e unic si novator, nu prea poti sa identifici trasaturi commune intre acesta si un altul din literature universala, dar iti pot spune o alta carte frumoasa si interesanta, cu eroi adolescent, care mi-a patruns, undeva, in adancul sufletului, de la prima lectura, mi-a relevant idei la care nu ma mai gandisem niciodatasi care, pe alocuri, a trezit in mine ceva ce mai trezise doar "De veghe in lanul de secara". Este vorba de "Imparatul mustelor"/"Lord of the Flies", scris de William Golding. Un exceptional si impresionant roman, cu adevarat de Nobel... Ti-l recomand calduros! Lectura placuta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Cameliapantiru):

Am citit si "Împăratul muștelor" si pot spune ca mi s-a părut foarte interesant! M-a uimit schimbarea suferită de acei copii pe timpul șederii in pustietate, fiind lipsiți de condițiile favorabile unui trai decent si de autoritatea unui adult. Am auzit ca si volumul "Noua povestiri" este foarte bun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Cameliapantiru):

Vă mulțumesc pentru recomandare! O zi frumoasa!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EnjoyKyd):

Multumesc! O zi frumoasa si dvs!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează