| Nimeni91 a întrebat:

Ce carti bune ati mai citit in ultima vreme? Eu am terminat:
- "Toata lumina pe care nu o putem vedea (de Anthony Doerr, care, tin sa mentionez, ca daca sunteti curiosi sa o cititi, vă va face sa plangeti)";
- " Am fost medic la Auschwitz";
-"Tatuatorul de la Auschwitz";
-" Gradina uitata ";
-" Sub aceeasi stea";
- am reusit in sfarsit sa termin si trilogia " 50 shades of Grey(care nu a fost chiar asa cum imi imaginam, si am citit cartile doar pentru ca o prietena le tot lauda);
- " Hotul de carti";
Am mai citit si cateva carti de pe Wattpad care chiar au fost bune. Nu stiu de ce, dar era una care se nume " Dincolo de copaci", si care chiar mi-a placut, chiar daca stiu ca nu era scrisa perfect. Am mai citit si " "Sub aripile demonului"; m-am apucat si de " O domnie insangerat- Vinegra-"(care chiar imi place, dar nu e terminata si tot astept dupa ea de un an.

Imi plac, cartile care au tematica de razboi, dar si acelea triste si mai ales cu actiune, cartile cu vampiri. Multe dintre titlurile enumerate mai sus va vor face sa plangeti. Voi ce carti ati recomanda? Nu stiu ce sa fac ca sa imi iau gandul de la carantina, asa ca m-am pus sa citesc multe carti in format online.
Stiti cumva vreo librarie online de unde se pot cumpara carti ieftine( sau care sa aiba preturi Ok)? Voi aveti conturi pe Wattpad, voi scrieti acolo?

8 răspunsuri:
| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Pentru a nu se plictisi oamenii in carantina, Humanitas a creat o biblioteca virtuala gratis. https://humanitas.ro/humanitas/colectii/biblioteca-virtuala

Daca vrei carti despre cel de-al doilea razboi mondial, ca asta e tema comuna a celor mentionate de tine, poti citi "Pianistul" de Władysław Szpilman. La un moment dat facea si asta parte din colectia de carti gratis oferite de Humanitas. Acum vad ca au scos-o.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Observ că ești pasionată de literatură despre Holocaust. "Băiatul cu pijamale în dungi" este o carte extraordinar de dureroasă.

| Nimeni91 explică (pentru anonim_4396):

Da.mi-au dat lacrimile la propriu cand am citit-o. Este trista si dureroasa, dar extrem de frumoasa, chiar daca se termina tragic.

| MissGoddess a răspuns:

Hey!
Ultima carte pe care am citit o a fost '' emoțiile negative '' de Latifa Gallo, e o carte ușoară de citit, dar am cumpărat o pentru ca din punct de vedere al stării mele psihice sunt '' sub nivelul mării.''
Sufăr de o mulțime de probleme emoționale, timiditate, stări nasoale, fobie sociala etc.
Imi trebuie o mulțime de de timp sa aprofundez ce citesc din cărțile de genul.
ti as recomanda cărți, dar ceea ce citesc eu in general sunt cărți ficțiune sau beletristica si nu știu dacă ti ar plăcea...

| Clytia a răspuns:

"Anna Karenina", "La răscruce de vanturi", "Lumina dintre oceane", "Pacientul englez", "Marile speranțe", "Idiotul", cărți adevărate, nu ce vezi pe Wattpad. Citeam și eu când eram mai mică de acolo, sunt într-adevăr câteva lucrări bune. Dacă-ți plac cărțile cu vampiri, e o lucrare foarte bună pe Wattpad, "Trandafirul Stacojiu" se numește, și de fapt, toate lucrările autoarei sunt bune. De pe Wattpad ar mai fi Georgiana Sandu cu ceva cărți bune pe care le-a și publicat.

| Nimeni91 explică (pentru Clytia):

Buna! De fapt, am citit " Anna Karenina", dar si " Trandafirul stacojiu", si mi-au placut foarte mult. Ce-i drept, nu toate lucrarile de pe Wattpad sunt bune, insa sunt cateva care chiar merita citite.

| Depoka a răspuns:

Buna! La fel ca si tine am hotărât ca sa profit de acest timp și sa citesc cât mai multe cărți. Tocmai ce săptămâna aceasta mi-au ajuns cele două comenzi ( 10 cărți in total), dar care țin mai mult de psihologie, dezvoltare personala etc.
Prima carte am terminat-o( Arta subtilă a nepasarii- Mark Manson. Ti-o recomand! E foarte bună, pune accent asupra ta.)
Alte carti pe care le-am citit si ti le recomand sunt urmatoarele
-1984, George Orwell ( cam traim prezentul lui 1984 în acest moment...)
-Avocatul străzii, Josh...( am uitat numele, dar sigur o găsești)
-Incepe cu ce nu îți place, Brian Tracy
-Din nou în Corsica, Peter Mayle
-Hotul de vinuri, Peter Mayle
-Toate drepturile rezervate, Gregory Scott Katsoulis
-Conjugat la feminin, Simona Muscă.

Acestea sunt cartile care au avut un impact major asupra mea.
Un site de unde mi-am comandad eu recent carti si au preturi accesibile este DIVERTA.

| Nica_Bianca_1972 a răspuns:

Iti sugerez:
-Cand infloreste liliacul
-Cazul Eduard Einstein
-Inainte sa fim ai vostri
-Bibliotecara de la Auschwitz
Din pacate doar astea imi vin in minte, desi sunt sigura ca ar fi mult mai multe fiindca si mie imi place acelasi gen de carti.