anonim_4396
| Anonim întreabă:

Bună TPU, cum să fac să înțeleg algebra, stiu ca suna ciudat pentru ca de-abia am luat vacanta. Dar, cum as putea sa o inteleg? Mie mi se pare grea, vouă? Știu că pun intrebarea prea devreme dar doar vreau sa stiu cum sa o inteleg.

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să înțelegi matematica ai nevoie.
1. Să înțelegi semnificația semnelor.
2. Să înveți algoritmi de calcul, adică femule de calcul.
Exmplu.
Șapte capre plus doi melci egal 9 animale.
Să scriem matematic.
7x + 2y = 9z.
Acum formula matematică pare mai prietenoasă, nu-i așa?
Dar ce ar putea să însemne
(7x+2y) la pătrat egal (9z) la pătrat?
Unde z la pătrat egal animale la pătrat?
Este mai greu de înțeles.
De ce? Pentru că polinoamele, care sunt abstracții a unor situații ca cea de mai sus, au viața lor în lumea aceasta a semnelor matematice numită algebră.
Astfel, la matematică ca să o înțelegi, ai nevoie de mai multă imaginație ca în altă parte. Am avut la terminarea facultății o lucrare de licență teoretică cu algebră matricială, în care în loc de x și y și z erau matrici. Acestea sunt niște asamblaje de numere, cum ar fi de exemplu caprele și melcii așezați la grădina zoologică în cuști suprapuse. Și eu trebuia să înțeleg ce e cu ele. Și ca să le pot înțelege, noaptea visam niște entități matrici.

| Cosmin86 a răspuns:

De ce nu faci meditatii? Dar cu un profesor bun, nu cu profesori de duzina.

anonim_4396
| Anonim explică:

In ce clasa esti? Eu zic ca geometria e putin mai complicată, poti face meditatii cu profesori buni de matematică, si te vor invata(iti vor explica) ceea ce nu stii/nu înțelegi!

anonim_4396
| Anonim explică:

Sunt dispus să te ajut cu pregătiri gratuite dacă ești de acord să îți consemnez progresul.

| Reghqen a răspuns:

Meditații cu un profesor capabil. Dacă nu întrebi un prieten, o prietenă pe cineva care le are cu matematica, cu algebra și îl/o întrebi dacă vrea să te ajute să reții puțin mai mult algebra asta.