|

De ce era Iunona furioasa pe troieni?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cele trei zeițe care intrau în lupta pentru a fi considerate „cea mai frumoasă" erau : Hera ( Junona ), soția lui Zeus, Atena (Minerva ) - fiica lui Zeus și zeiță a înțelepciunii, și Afrodita ( Venus ) zeița frumuseții și a iubirii.
Întrucît Paris a ales-o pe Afrodita, drept cea mai frumoasă dintre zeițe, și cum Paris era troian, celelalte două zeițe, Hera și Atena, au hotărît să participe ( indirect) la războiul de la Troia de e partea aheilor ( grecii) și implicit împotriva troienilor.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Are dreptate pooly23
Uite:


Iliada
Homer
Mărul de aur
În palatul lui Jupiter-Zeus are loc o petrecere la care participă toţi zeii, mai puţin Discordia, zeiţa vrajbei. Aceasta se năpusteşte în timpul chefului în palat foarte furioasă. Jupiter o calmează şi aceasta se hotăreşte să plece, lăsând în urmă un măr de aur care trebuia dăruit celei mai frumoase zeiţe. Jupiter nuse poate hotărî între zeiţa dragostei, Venus; zeiţa înţelepciunii, Minerva, fiicele sale şi soţia sa Junona, astfel decide ca cele trei pretendente să aleagă unmuritor care sa decidă cine va pastra mărul.Venus îl alege pe fiul lui Priam şi al Hecubei, Alexandru-Paris, un arcaş foarte chipeş, căruia în schimbul deciziei sale îi promite inima Elenei, cea mai frumoasă zână. Paris o alege pe Venus ca cea mai frumioasă. Venus îl duce pe Paris la Elena, unde Cupidon le străpunge inimile cele doi cu săgeata dragostei. Junona care urmărea să se răzbune pe Paris desface legătura dintre Elena şi soţul ei Menelaos. Deoarece exista un vechi pact între marii conducători ai timpului, cum că aceştia îl vor ucide pe cel care va îndrăzni sa o fure pe Elenade la soţul ei. Astfel viteji ca Achile, Ulise, Aiax, Idomeneu, Diomede, bătrânul Nestor, doctorul Mahaon şi Agamemnon, în frunte cu fratele acestuia, Menelaos pornesc pe corăbii spre distrugerea Troiei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca stia ca o sa intrebi tu. Si si-a atins scopul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De mere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Lunona ii este ciuda pe troieni de aceea era furioasa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează