| cHip a întrebat:

Cum stiu care sunt Troieni?

Răspuns Câştigător
| viorel2c a răspuns:

Troienii erau locuitorii Troiei(o cetate).

4 răspunsuri:
| tttitooorp a răspuns:

Cu ajutorul unui antivirus.

carla
| carla a răspuns:

Iti arata antivirusul ce tip de virusi a gasit, denumirea etc.

| Delia 75 a răspuns:

Te referi la virusi din calculatoare?
Troienii sunt programe care ruleaza pe un ccalculator fara sa stie utilizatorul de existenta lor, si furnizeaza cateva accese pentru a folosi calculatorul de dinafara. Tehnic un timp nu te virusezi, ei intra in aceiasi categorie a programelor rautacioase ca sa poate fi rulate pe un calculator fara permisiunea utilizatorului. Acolo sunt multe tipuri de troieni, dar ei permit tipic altora sa foloseasca calculatorul peste retea: ruleaza programe pe calculator, sau acceseaza datele stocate pe hardul greu al calculatorului.

| Delia 75 a răspuns:

Cu totii stim ce belele mari sunt programele de tip troian.
Din ce este cumpus şi cum funcţionează un astfel de program:
1) În primul rând, este compus din două sau trei alte miniprograme:
-un server, care este instalat pe calculatorul care este manipulat de la distanţă (troianul propriu-zis);
- un client, cu ajutorul căruia se controlează server-ul;
- (opţional) un server editor, cu ajutorul căruia se configurează server-ul, adică se stabilesc parolele şi alte facilităţi(diferă de la un troian la altul).
Dar nu multi stim utilitatea lor. La început, aceste programe au fost create în scopuri nobile, pentru accesarea calculatorului personal de la distanţă, programe cunoscute şi sub numele de program de remote-control. Un astfel de program este oferit de Windows XP, cunoscut sub numele de Remote Desktop. Bineînţeles, acesta este un troian, numa că nu unul în sens negativ, ci unul în sens pozitiv, dotat cu parolă la server şi cu multe alte facilităţi menite să vă ajute să vă controlaţi calculatorul din orice colţ al lumii.
Numai că aceste programe au fost „înfiate" de confraţii noştri hackerii, care au început să le folosească în scopuri distructive. Astfel, modificându-i niţel, i-au progtamat să fure conturile de acces la Internet sau să sustragă toate parolele şi să le trimită clientului(chestie pe care o fac şi viermii de e-mail, care se mai şi răspândesc la toate adresele din Adress Book; totuşi troienii sunt mai simţiţi şi nu se răspândesc).