|

Imi puteti sugera o carte buna de aventura? Dar va rog sa nu fie scrisa de Jules Verne pt ca adorm la cartile lui. Ceva mai incitant si neplictistor. Multumesc!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mie imi plac/placeau foarte mult, dintre cartile de aventuri, celor a caror actiune se petrece pe mare. Recomand, din aceasta categorie, "Moby Dick"-Herman Melville, "Toate panzele sus!"-Radu Tudoran, "Robinson Crusoe"-Daniel Defoe si "Insula comorii"-R.L.Stevenson.
Foarte dragute sunt si cartile de aventuri cu personaje din lumea animalelor: "Colt-Alb"-Jack London, "Lassie se intoarce acasa"-Eric Knight, "Fram, ursul polar"-Cezar Petrescu, "Grizzly, stapanul muntilor"- James-Oliver Curwood.
Sau cele cu protagonisti-copii: "Heidi, fetita muntilor"-Johanna Spiry, "Singur pe lume"-Hector Malot, "Aventurile lui Tom Sawyer" si "Aventurile lui Huckleberry Finn"-Mark Twain
Ai putea incerca si romanele de capa si spada/de fictiune istorica, romanesti (Ciclul "Cavalerilor", alcatuit din "Curierul secret", "Cavalerii", "Taina cavalerilor", ''Cavalerii ordinului Basarab", scris de Ioan Dan), sau frantuzesti (trilogia "Cei trei muschetari', "Dupa douazeci de ani" si "Vicontele de Bragelonne"-Alexandre Dumas-tatal, sau "Cele doua Diane" si "Contele de Monte-Cristo", scrise de acelasi romancier).
De asemenea, o carte de aventuri foarte interesanta este "Papillon" (Henri Charriere).
Un ciclu de romane de aventuri adolescentine, pe care il ador, pur si simplu, este ciclul "Ciresarii" (5 volume- "Cavalerii florii de cires", "Casterlul fetei in alb", "Roata norocului", "Aripi de zapada" si "Drum bun, Ciresari!"), al lui Constantin Chirita.
Lectura placuta, orice ai alege, si o seara faina iti urez!

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Cronicile wardstone

Trazan din neamul maimutelor, Intoarcerea lui Tarzan- sunt gore, spre horror, nu cum prezinta desenele Disney de care probabil te-ai plictisit,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! Clasicele deja ti le-au enumerat ceilalti.Eu iti propun Cronicile din narnia-C.S. Lewis.Sunt 7 carti.
Sau seria Jocurile Foamei-Suzanne Collins.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

-Martianul de Andy Weir
-Demon: Sulita desertului de Peter V. Brett
-Cheia Maestrului de Kevin Sands
-The Call of The Wild de Jack London
-Moarte in Arctica de Clive Cussler
-Stapanul Inelelor de J.R.R. Tolkien(1, 2 si 3)
-Lupta celor noua de Pittacus Lore

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca la Jules Verne adormi cred ca ar trebui sa lasi cartile

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează